Lagbanner
Aquilotti: What Tou Happen?

Aquilotti: What Tou Happen?

Imorgon stundar den första primaveracupfinalen mellan Lazio och Roma. Frågan är om det nu även är dags för en av talangerna att göra avtryck?

Mamadou Tounkara har länge ansetts som en av de stora talangerna i Lazios primavera och tillsammans med Keita har duon sett som en given framgång på fotbollsplanen. Men Tounkara har även likt Keita omgetts av rykten om disciplinproblem och lite för mycket kvällsliga aktiviteter. Inför sommarens läger i Auronzo uteslöts ju även Tounkara tillsammans med Minala från att först delta på lägret.

Om man väljer att tolka Instagram, tycks det som att vännen Keita alltmer syns med de etablerade spelarna i laget och främst nyfunne vännen Felipe Anderson. Tounkara syns mer på middagar med spelare från primaveralaget och när han är skadad är han lagets störste supporter från sidan, som i senaste ligamötet med Roma, där selfiekvoten exploderade.  

Under säsongen har Tounkara dragits med återkommande knäproblem och när han väl har spelat har han överglänsts av Chris Oikonomidis och Simone Palombi. Den senare har även föredragits av Pioli när det har funnits behov av en extra anfallare i matchtruppen eller på träningar. Men Pioli har fortsatt stort hopp till den unge talangens kvalitéer om han bara lyckas fokusera på planen.

Tounkara har nämligen problemet med försvinna ur matcher och hamna i dåligt humör. Flera gånger under säsongen har han dragit på sig onödiga kort och blivit utvisad. Känns det igen? Liknelserna med Mario Balotelli har varit många och faktum är att Tounkara uttryckligen också har Balotelli som sin stora idol. Förra säsongen spelade Mamadou i idolens tröjnummer 45, men denna säsong i nummer 78. Lazio sa nämligen enligt uppgift nej till det tidigare tröjnumret. En markering om något om att talangen borde fokusera på sin egen utveckling snarare än att efterlikna den något misslyckade strulpellen Balotelli.

Säsongen går nu in i sitt slutskede även för primaveran som utöver cupfinalerna mot Roma, även har att försvara andraplatsen i Girone C för att komma fördelaktigt in i slutspelet i juni. Vi får hoppas att det lossnar nu för Tounkara och att vi får se honom fira mål på planen istället. Han behöver det.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-04-23 17:32:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party