Lagbanner
Atalanta - Lazio 0-2: Spelarbetyg
Matchens lirare...

Atalanta - Lazio 0-2: Spelarbetyg

Thomas Strakosha 6.5
Hade inte så mycket att göra men hanterade det som kom emot honom med bravur. Det finns inget att anmärka på när det gäller vår albanska målvakt som tagit stora steg i utvecklingen under säsongen.

Luiz Felipe 7.5
En gigant. Snabb, stark och en jäkel på att glidtackla. Tog bort Zapata ur matchen och avväpnade honom gång på gång.

Francesco Acerbi 7.0
Bad till högre makter flera gånger. Hans böner blev besvarade och förutom detta så stod italienaren för en mycket bra insats. Alltid alert och agerade med stor pondus.

Bastos 5.5
Spelade endast en halvtimme men hann under den korta tid befinna sig i olika situationer. Å ena sidan gjorde han överstegsfinter på Atalantas planhalva och å andra sidan drog han på sig den där ödesdigra varningen som Inzaghi plockade ut honom för. Fick även en boll på handen som styrdes i stolpen, slängde sig och räddade ett skott i momentet efter.

Adam Marusic 6.0
Agerar stabilt i överlag. Schabblade bort en del passningar, men helt ärligt, vem bryr sig så här dagen efter? Klart godkänd match av den annars så kritiserade högerspringaren.

Marco Parolo 7.0
Visar att ålder inte har sån stor betydelse i den här typen av match. Springer kopiöst mycket. Blir först tacklad av en medspelare sedan sparkad i huvudet av Marusic. Ställer sig upp och bara fortsätter efter en stund. Betydde oerhört mycket igår.

Lucas Leiva 7.5
Gjorde precis vad han skulle. Var spindeln i nätet djupt ner i plan. Spelade enkelt och säkert. Bröt många av Atalantas anfall på egen hand.

Luis Alberto 6.5
Dansade på mittfältet. Oerhört svårt för motståndarna att ta bollen ifrån honom. Ger laget andrum. Har dock tappat sitt fina tillslag från förra året.

Senas Lulic 6.0
Gjorde en helt ok match. Fick in några fina inlägg men annars överlät han mycket av kreativiteten till Correa och Luis Alberto i den här matchen.

Joaquin Correa 8.5
Matchens lirare. Det syntes tidigt att om någon skulle kliva fram så var det han. Var ett ständigt orosmoment för Atalanta. Blixtsnabb, stark och pådrivande. Vevade igång publiken i andra halvlek vid flera tillfällen. Spelade fram Immobile till ett kanonläge i första halvlek, kombinerade sig fram till ett friläge och gjorde 2-0 målet på egen hand. Blev även fult fälld två gånger om när han dundrade mot mål.

Ciro Immobile 5.0
Tyvärr Lazios klart sämsta spelare för kvällen. Vad händer egentligen?

Avbytare

Stefan Radu 6.5
Kommer in och spelar på sin rutin. Gör det mycket bra och viker inte en tum.

Felipe Caicedo 6.0
Fick spela sista halvtimmen och gjorde det godkänt. Hans rensning efter Atalantas frispark blev tillslut en assist till Correa.

Sergej Milinkovic-Savic 7.0
Byts in med kort tid kvar och nickar in det förlösande 1-0 målet. När vi behövde honom som mest.

Tränare

Simone Inzaghi 8.0
Fick matchen precis dit han ville och kunde inkassera en titel åt sig själv och laget. Utmärkt genomförd match.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-05-16 17:55:08
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party