Atalanta - Lazio
3 - 2

Atalanta Lazio 3-2

Lazio förlorar mot Atalanta i Bergamo och säger hejdå till Coppa Italia.

Med tanke på statistiken mellan lagen och sett till de senaste resultaten kunde man nog på förhand tippa att matchen skulle bjuda på ett högt tempo och mycket mål. Jag skulle dock våga påstå att matchen öveträffade sig själv när det kommer till dramat den bjöd på. Vi fick se så mycket som fem mål, en utvisning och en missad straff.

Efter den första heta kvartsfinalen mellan Milan och Inter bjöd den andra kvartsfinalen på minst lika mycket spänning. Gasperini och Atalanta slår tyvärr ut Lazio och kommer att spela semifinal mot Napoli eller Spezia.

Kort om matchen
Båda tränaren luftar truppen en del. Inzaghi väljer att starta med Muriqi och Pereira, samt Marusic istället för Lazzari och Hoedt istället för Radu. Leiva var avstängd och ersattes av Escalante. Gasperini väljer att vila Zapata, Ilicic, De Roon och Hateboer.

Klokcan på Gewiss Stadium i Bergamo hade precis hunnit snurra fem gånger innan Atalanta hann göra 1-0 tack vare Djimsiti, som efter ett misslyckat försök från Muriqi att rensa bort bollen ur eget straffområde lätt kunde placera bollen bakom Reina. Det såg ut att bli en lång kväll för alla laziali. Drygt en kvart in i matchen hittar Lazio dock kvitteringsmålet med Muriqi som gör sitt första mål i Lazio. Acerbi slår ett fint inlägg som Muriqi nickar starkt in bakom Gollini. I minut 34 låtsas Acerbi vara Messi och dribblar sig förbi minst två försvarare i Atalanta innan han tryggt placerar in 2-1 målet till Lazio. Glädjen är dock kortvarig, då Atalanta kvitterar knappt tre minuter senare med Malinovskyi. Hoedt blir bortfintad på kanten, och Atalanta spelaren är helt fri i straffområdet och har inga som helst problem att sparka bollen i mål.

Inför andra halvlken byter Inzaghi ut Patric och Fares för Lazzari och Parolo. Andra halvleken hinner knappt börja när Lazzari blir fälld av Palomino strax utanför straffområdet. Domaren Pairetto tvivlar inte en sekund och visar Atalantas back det röda kortet. Lazio kommer att spela i princip nästan hela andra halvleken med en man mer. Som i samband med Acerbis mål hinner man dock inte glädjas av domarbeslutet innan Atalanta hunnit ta ledningen igen, denna gången med Miranchuk. Romero snor bollen av Lazio försvar och slår en assist till Atalantas anfallare som lätt gör 3-2. Båda tränarna gör då flera byten. Gasperini skickar in De Roon, Toloi och Zapata medans Inzaghi skickar in Correa istället för Escalante. I den 67:e minuten fäller Hoedt Zapata i straffområdet. Pairetto dömer straff, med Reina håller Lazios hopp vid liv när han räddar skottet från 11 meter. Inzaghi väljer då att byta ut Hoedt för Immobile. Ett super-offensivt Lazio med Correa, Muriqi, Immobile och Pereira på planen samtidigt. Atalanta är dock kompakta och försvarar extremt bra. Lazios försök att spela vertikalt är sterila, och Lazios yttrar har svårt att ta sig förbi sin gubbe för att slå inlägg in i boxen. Lulic tar Pereiras plats de sista tio minuterna, och trots att hela Lazio är på Atalantas planhalva har biancocelesti svårt att skapa tydliga chanser. Gollini räddar Atalanta när Acerbi nickar ett bra slaget inlägg mot mål. Efter fyra minuters tilläggstid är tyvärr förlusten ett faktum.