Monitor ERP Arena, 2020-09-24 19:00

Brynäs - Oskarshamn
2 - 5

Atalanta - Lazio: Romarna tappar mark

Lazio misslyckades med att återta andra plats i Serie A efter att ha kryssats mot Atalanta på söndag eftermiddagen.

Atalanta började något överraskande aggressivt mot Lazio som pressade Cataldi och Parolo högt uppe på banan. Atalanta tog ledningen i den 49:e minuten genom den gamle Lazio räven Giuseppe Biava som nickade in 1-0 efter en fin hörna från Luca Cigarini. Gästerna kunde inte hitta sig genom Atalantas djupa försvar. En ren taktisk drag av ex-Lazio tränarn Edy Reja.
Lazio gick in i matchen med allt och vinna med tanke på stadsrivalen Romas seger mot Genoa 2-0 tidigare på söndagen som tog de över andraplatsen före Lazio.
Utfallet i Bergamo har lämnat Stefano Piolis Lazio en poäng efter rivalerna.
De två lagen i Serie A kvalificerar direkt till Champions League.
Lazio hade otur att inte ta en tidig ledning när Keita fina placering som dock träffade vänstra stolpen, med Atalanta målvakten Marco Sportiello rotad till platsen. Atalanta reagerade i den 10:e minuten Alejandro Gomez långväga skottförsök som räddades av Lazio målvakten Federico Marchetti.
Strax efter. Marchetti gjorde en akrobaträddning att rensa Giulio Migliaccio kraftfulla nick från Marco D'Alessandro inlägg.
Värdarna fortsatte att pressa framåt och i den 17: e minuten Cristiano Del Grosso matar Biava i området men hans försök räddades av Marchetti.
Lazio kämpade för att bryta Atalantas välplacerade försvar tills den 33: e minuten när Keita stormade in i området och sköt ett nära håll ansträngning som räddades av Sportiello.
Sportiello gjort en annan superräddning från Stefano Mauri som hade sina bättre halvlekar, i vad som var den sista chansen för det första halvleken.
Atalanta såg mer livliga ut efter omstarten och gick fram när Biava satte dit nicken bakom en hjälplös Marchetti.
Gästerna nästan kvitterade i den 59: e minuten. Felipe Anderson skickade Keita igenom men hans centrerade insats räddades av Sportiello.
Lazio ansträngningar äntligen lönat sig med 13 minuter kvar. Danilo Cataldi hörna hittade Parolo i området och den italienska mittfältaren slog till en akrobatisk boll som Sportiello var helt chanslös på.
Lazio kunde inte hitta en annan väg medan klockan tickade ned som dock fick nöja sig med en poäng.
Federico Marchetti tycker jag räddar Lazio från en förlust där Atalanta hade flera bud på mål. De Vrijs frånvaro väger tungt där Ciani/Maurico hade en svettig kväll.
Keita Balde spelar en teknisk underhållande med fotboll där han hade bud på flera mål, skulle dock ha satt dit ett av målen.
Marco Parolo presterar ännu en gång även fast har gjort bättre matcher, hans kvitteringsmål räddar hans insats