Lagbanner
Att säga nej

Att säga nej

Vilket ansvar har spelaren att låta sig bli en bricka i klubbens spel? Spelar det någon roll vem spelaren är?

Många gånger pratas det om spelarens förpliktelser gentemot klubben, tröjan och fansen. Men när ska dessa ge vika för spelarens personliga val?

”Jag är ledsen att se all denna kontrovers, alla dessa förolämpningar och hot för något som jag inte ens har tid att ta in för övervägande. Jag har alltid drömt om att spela för Lazio och jag har alltid försökt att göra mitt bästa för denna tröja. Av dessa skäl tycker jag det är svårt att fatta ett beslut på mindre än två timmar innan slutet av mercaton."

Orden är Edersons som under gårdagens dramatiska mercatoslutspurt vägrade godkänna en övergång till Sampdoria för att möjliggöra Lazios värvning av Gonzalo Bergessio. Tare uppgav efteråt att Ederson inte hade svarat på telefon när de behövde ha besked. Detta har gett upphov till flertalet reaktioner som har varit emot Ederson och som också har stöttat då man var emot värvningen av Bergessio.

Många hävdar att Ederson har åtskilliga miljoner skäl till att bli kvar i Rom, men det är ju också på både ett ekonomiskt och på ett mänskligt plan. Vem vill inte leva i Rom? Vem vill under loppet av några timmar rycka upp tankarna om var man vill bo den närmaste tiden om man trivs? Vem vill bortse från ett kontrakt som en klubb en gång gav honom?

Det är aldrig spelarens fel att han sitter på ett fett kontrakt och inte vill lämna. Även om han inte har haft/har hjärta. Tjänar man mer än dubbelt än vad någon annan vill ge en i lön lämnar man inte. Vi kan bara gå till oss själva innan vi besvarar den frågan. Samtidigt verkar Ederson väldigt fäst vid Lazio och har enligt flera unga spelare varit en positiv glädjespridare i laget. Om än en dyr sådan. För det är ju det som är problemet.  

För Ederson må sitta på ett lukrativt kontrakt och det främsta argumentet mot Ederson är just att brassen spenderat mer tid i sjukstugan än på plan för Lazio. För den sakens skull är han inte en lika nyttig spelare som säg Ledesma eller González. Har man då en tacksamhetsskuld och ska ge upp sina egna personliga preferenser? Men att Ederson var skadedrabbad var knappast en nyhet för oss alla innan värvningen. En chansning från Lotito/Tare som inte har burit frukt. Ederson blev istället kallad legoknekt under gårdagen av irriterade laziali, som av någon anledning fokuserade på att Ederson hade vägrat snarare än att vi slapp en medelmåttig anfallare.  

Den eventuella värvningen av Bergessio var inte något uttänkt mål för Lazio, utan var enligt Tare en möjlig ”present” till Pioli som tidigare hade sagt att han inte önskade några värvningar. Intiativet kom från Sampdoria som ville värva Ederson. Det är därmed att betrakta som ett kvart i tre-ragg som inte föll i smaken. Det räcker nog så.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-02-03 21:55:59
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party