Lagbanner
Allianz Arena, 2021-03-17 21:00

Bayern München - Lazio
2 - 1

Bayern München - Lazio 2-1

Bayern München - Lazio 2-1

Lazios äventyr i Champions League är över. Bayern München var helt enkelt för bra för Lazio. Även om en känsla att man hade kunnat göra bättre finns där någonstans.

Lazio förlorade 2-1 på Allianz Arena mot Bayern Munchen, i åttondelsfinalens returmöte. På Olimpico slutade matchen 1-4, vilket innebär att Bayern går vidare till kvartsfinal med totalt 6-2.

Kort om matchen
Inzaghi valde att vila Lucas Leiva och Ciro Immobile. Escalante fick starta i mitten och Muriqi fick ta Ciros plats på topp. Fares startade till vänster och Lazzari till höger.

Matchen präglades överlag av ett ganska lågt tempo. Det märktes tydligt att Bayern Munchen endast hade för avsikt att kontrollera matchen, medans Lazio hade som mål att åka ut Champions League med flaggan i topp. Första halvtimmen var en jämn historia, inget av lagen lyckades dock skapa några falrigare målchanser. Milinkovic Savic hade möjligheten att nicka in 0-1 men Bayerns målvakt kunde rädda utan större svårigheter. Frågan är om Milinkovic någonsin kommer göra mål på det sättet, efter att han missat två nästan identiska lägen mot Crotone i fredags och mot Atalanta i 1-3 vinsten tidigare i år.

Bayern Muunchen tog ledningen på straff efter cirka en halvtimme, efter att Muriqi klumpigt fällt en spelare i Bayern i samband med en hörna. Tidigt i andra fick Lulic ersätta en skadad Fares, samt Pereira en (rätt så dålig) Muriqi. Även Parolo fick chansen att spela nästan trettio minuter efter att han ersatt Lazzari. Med en kvart kvar kunde Bayern utöka till 2-0 tack vare Choupo-Moting som några minuter tidigare hade ersatt Lewandowski. Lewandowski som verkade igår vara lika taggad att göra mål som Pandev är när han möter Lazio. Parolo kunde tio minuter senare nicka in reduceringsmålet. Jag unnar verkligen Parolo det målet, speciellt med tanke på hur glad man såg han blev efter målet. Man blev nästan tårögd i TV-soffan.

Tankar
Lazio hade inte spelat en åttondelsfinal i Champions League på över tjugo år. Senast man spelade Champions League var för över 10 år.

Jag tycker Lazio har gjort en fin resa i årets turnering, där vinsten mot Borussia Dortmund med 3-1 var höjdpunkten. Otur i lottningen gjorde att Lazio sedan fick möta Bayern, kanske världens bästa lag. Ingen trodde nog på avancemang, men jag kan av någon anledning inte sluta tänka hur det hade kunnat gå om man inte kastat bort hemmamatchen. Det är inget man ska gräma sig över, men en kombination av skadade spelare, taskiga domarbeslut, ångest och naivitet ledde till att Lazio var ute ur Champions League redan efter 25 minuter av första mötet. 

Det som som istället är synd är att inte kunnat se ett fullsatt och kokande Olimpico i hemmamatcherna. Typsikt Lazio att när man väl får spela Champions League så är man tvungen att göra det utan publik.

Det blir uppenbart efter dessa åtta matcher hur mycket bättre Champions League är jämfört med trötta Europa League. Jag hoppas verkligen Lazio kan nå Champions League oftare framöver. Att spela i Champions League är en stor chans att lära sig från de bästa, bygga på med erfarenhet och samtidigt skapa de förutsättningar som behövs för att även växa som klubb.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-03-18 10:19:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party