Lagbanner
Betyg backar 2014/2015

Betyg backar 2014/2015

Vi tar en titt på hur Lazios backar spelat i år. Undertecknad kommer att sätta ett betyg för varje spelare. Betyg från 1 till 10, där 6 är godkänt.

Lazios trupp består av 12 backar: Konko, Basta, Radu, Cavanda, Pereirinha, Gentiletti, Maurcicio, Ciani, Cana, Novaretti, De Vrij, Braafheid.

Vi börjar med ytterbackarna. 

Basta 7.5
Grym säsong. Lazio köpte honom under förra sommaren för närmare 6 miljoner euro, vilket inte är säsrkilt lite. Han imponerade inte under första matcherna, men det gjorde i och för sig inte hela laget. Efter det han han blivit livsviktig för Lazio. Basta är i princip överallt på planen och gillar att anfalla. Förra året i Udinese gjorde han till och med några mål, i år har han inte nätat men det sänker inte betyget. Svårt för vilken motståndare som helstatt ta sig förbi honom. 27 matcher och 5 vaningar. Stabil. 

Braafheid 6.5
Han kom på prov under sommaren och efter att ha imponerat Pioli under försäsongen skrev han under för Lazio. Han fick mycket kritik innan han ens hade spelat sin första match men han bevisade direkt att han inte förtjänade dem. Bra spelare, kanske mer anfallare än försvarare. Skadad under andra halvan av säsongen. 14 matcher spelade, 1 varning. 

Cavanda 6.5
Tycker Cavanda blir utsatt för kritik han inte förtjänar. Han har blivit tryggare i sitt spel framför allt defensivt trots att han under säsongen gjort en del fel (matchen mot Verona, till exempel). Han har dock bra fötter och han slår ofta fina inlägg. Billig back-up som jag gärna skulle vilja se som startspelare om han blir ännu bättre och säkrare i sitt spel. Ett par gånger under säsongen har det framkommit att han varit sen till träningen och att han därmed inte fått spela. 14 spelade mathcer, 4 varningar och en utvisning. 

Konko - 
Ordinarie förra året, har bara spleat två matcher i år. Dessutom utan att imponera. Går inte att betygsätta. 

Radu 5
Det svider att ge underkänt till Radu men tycker han inte förtjänar en 6:a. Han har tappat mycket jämfört med de förra säsongerna. Han har aldrig varit speciellt aktiv i anfallspelet men i år har han varit en besvikelse i försvarspelet också (till exempel i 2-2 derbyt, där han tappar markeringen två gånger). 24 spelade matcher, 7 vaningar. Grintan är i alla fall kvar. 

Mittbackarna

Cana 5
Spelar ganska mycket under första delen av säsongen, får sedan sitta på bänken när Lazio köper in Mauricio. Verkar lite bättre än förra året, men han är för farlig som mittback. Ofta dålig placerad, man märker att han egentligen inte är mittback. Att han har grinta är bra, men det räcker tyvärr inte. 17 matcher, 6 varningar och 1 utvisning. Han lämnar Lazio i år. 

Ciani 5.5
Liksom Cana, får spela mycket i början och när de Vrij är skadad. Gör inte bort sig, men han är långt bort från att vara en bra och stabil mittback man kan lita på. 11 matcher och 1 endast varning talar i alla fall på att han inte är lika farlig som Cana.  Lämnar också Lazio under mercaton. 

Mauricio 6
Tror man hade lite för stpra förväntingar på Mauricio, och de har kanske skadat lite. Bättre än Cana och Ciani, spelar bra tillsammans med De Vrij. Han är ganska snabb och hyfsat säker i sitt spel, och han har dessutom erfarenhet av Champions League. Gör dock bort sig i matchen mot Palermo då han mottar bollen dåligt och passar den till Dybala. Svårt att komma in i ett lag som mittback under vintern och bli startspelare, men har gör sig hyfsta bra ifrån sig. Han har otur i matchen mot Inter då domarbeslutet är för hårt. Dock får han för många varningar, 7 varningar på 15 matcher tycker jag är lite för mycket. 

Gentiletti 7?
Argentinare som Novaretti och okänd för de flesta. Det var inte många som trodde på honom men det räckte med 2 matcher för att bevisa att han är en bra försvarare. Skadade sig under tredje matchen mot Genoa och har saknats i ett helt år. Elegant i sitt spel, bra timing i brytningar men måste kanske bli bättre på att starta spelet när han vunnit bollen. Har givit bort bollen ganska många gånger då han försöker spela upp den. Svårt att kmma tillbaka efter en sån skada, men han gör det briljant och dessutom med ett mål. Ända mittbacken som nätat för Lazio i år. Endast 5 spelade matcher, 1 mål och 1 varning. 

Novaretti 5
Svårt att sätta ett betyg. Endast 5 matcher spelade, blir orättvist utvisad i matchen mot Empoli. Känns som en chansing från Lotito och Tare som inte gett utbetalning. 

Pereirinha - 
Går inte att sätta betyg. Bara 2 matcher spelade. Från det lilla man sett är han inte dålig och verkar också bra offensivt, men man kn tyvärr inte spela en match och vara borta de kommande 20. Otur. 

de Vrij 9
Utan tvekan bästa försvararen i Lazio och kanske i hela Serie A. Bara 23 år gammal men har verkar ha spelat fotboll på hög nivå i hur många år som helst. Elegant, skicklig, duktig. Super bra positionspel, perfekt timing i tacklingarna. Bryter motståndarnas spel på ett fint sätt och är trygg med bollen. Bjuder på snurrfinter och hans finter med bollen för att ta sig förbi anfallarna är godis för ögonen. Kom efter VM.et där han blev röstad som bästa backen och bevisar det under hela säsongen. 29 spelade matcher, 3 gula kort och ett rött. Om man tänker på att 2 gula och ett rött kom under samma match lyder statistiken 29 matcher och ett end gula kort. Helt otroligt! 
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-06-15 12:32:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party