Lagbanner
Betyg målvakter 2014/2015

Betyg målvakter 2014/2015

Undertecknad kommer att analysera Lazios målvakters säsong och att ge ett betyg åt dem. Skala från 1 till 10, där 6 är godkänt.

Marchetti och Berisha har i år varit Lazios målvakter. Marchetti har varit ordinarie i Serie A medan Berisha har fått spela Coppa Italia och några matcher i Serie A när Marchetti var skadad/avstängd.

Marchetti 6
Godkänt, inte mer. Den Marchetti vi har sett i år och under hela förra året är helt och hållet en annan målvakt jämfört med den Marchetti vi skådade för två år sen. Förra året hade Marchetti några skador som tvingade honom borta från planen i många matcher och dessutom mådde han inte bra psykiskt. I år verkade bekymmern ha lämnat honom men han har tyvärr inte hållit det måttet vi var vana till. 

Han har gjort fina räddningar i år, jag tänker till exempel på en räddning i Bergamo i matchen mot Atalanta eller på frisparken mot Inter på Olimpico, men bortsett från det har han inte imponerat särskilt mycket. Den tryggheten man hade som Laziale när Marchetti stod i mål för två år sen är försvunnen men jag hoppas på att han kan återigen nå den nivån. 

Berisha 6
Liksom Marchetti, godkänt men inte mer. Han har blivit mycket tryggare i sitt spel och personligen har jag känt mig mycket säkrare i år när Berisha stod i mål än vad jag gjorde förra året, framför när det gäller att plocka inlägg. Dock har han under två matcher visat sig ändå lite osäker, och då menar jag finalen mot Juventus när han lämnar målet men inte når bollen som sen Chiellini sparkar i öppet mål samt under matchen mot Napoli i höstas då han skulle räddat Higuains mål vid första stolpen.  
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-06-15 12:32:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party