Lagbanner
Betyg mittfältare 2014/2015
Tack för allt

Betyg mittfältare 2014/2015

Vi tar en titt på hur Lazios mittfältare presterat i år. Undertecknad kommer att sätta ett betyg för varje spelare. Betyg från 1 till 10, där 6 är godkänt. Statistik hämtad från transfermarkt.co.uk med undantag för assistpoängen för Candreva, Anderson och Lulic som var dem tre största assistmakarna, datan här hämtades från http://www.espnfc.com/italian-serie-a/12/statistics/assists. Transfermarkt var för givmilda med assistpoängen men det fick stå kvar för de som gjorde få assist..

Mauri 7.0
Tycks aldrig åldras. Varje tränares taktiska dröm att ha en kille som honom disponibel. Lyckas alltid ta sig in i startelvan oavsett konkurrens. Avslutade säsongen svagt där kanske åldern tar ut sin rätt men 9 mål och 2 assist talar för sig självt, varav det vackra målet i första derbyt. Ordinarie större delen av säsongen.
Serie A: 29 matcher, 9 mål, 2 assist, 1860 minuter. Coppa Italia: 2 matcher, 51 minuter.

Felipe Anderson 8.0
Detta är vad idrotten till störst del handlar om. Stora stjärnor åldras och tinar bort och men nya tar sig alltid in i den stora scenen. Som Felipe gjorde det i år. Började som förra året med mycket bolltapp och konstiga beslut men Mister Pioli såg potentialen och när långskottet mot Varese i Cupen går in i mål så ska det släppa totalt för grabben. Därefter var han ostoppbar ett par månader. Mål och assist haglade in, och det var vackra sådana. Sådana de största klubbarna betalar stora summor för. Han körde över Sampdoria på egen hand på hemmaplan där Mihajlovic efter matchen undrade om det var Cristiano Ronaldo han precis mött. Han hade en första halvlek i första derbyt där han lobbsmeker en assist till Mauri och sedan dunkar in 2-0 själv med vänsterfoten från 20 meter. Åkte på en bisarr händelse där hans pappa hemma i Brasilien blir häktad för dråp på två personer och samtidigt skadar(?) sig 'Pipe' och åker hem till Sydamerika ett tag för att vara med familjen. Avslutar säsongen utan att briljera i de oerhört viktiga avslutande matcherna men drog på sig bevakning som aldrig förr och lyckades ändå blixtra till emellanåt. 
Serie A: 32 matcher, 9 mål, 7 assist, 2095 minuter. Coppa Italia: 5 matcher, 1 mål, 2 assist, 435 minuter.

Parolo 7.5
Box to Box mittfältare. Grovjobbare, bollvinnare, målgörare. Outtröttlig och fundamental för Piolis bygge. Värvas som 29-åring från Parma för 6 miljoner euro men det visade sig vara ett genidrag. En karaktär som smittar av sig positivt på alla runtomkring. Lyckas dra på sig sitt första röda kort någonsin som senior i sista matchen mot Napoli.
Serie A: 34 matcher, 10 mål, 2 assist, 2996 minuter. Coppa Italia: 6 matcher, 1 mål, 2 assist, 568 minuter.

Ederson -
Ryktas vara en go gubbe utanför plan men han lyfter en lön som är bland de största i truppen utan att vi får se honom starta en match. Lyckas ändå göra ett mål på ett av sina 5 inhopp under året, förvisso öppet mål från 2 meters avstånd, men ändå mål.
Serie A: 4 matcher, 1 mål, 72 minuter. Coppa Italia: 1 match, 45 minuter.

Lulic 7.0
Senad Lulic är hatad av många och älskad av minst lika många. Oortodox teknik som ser klumpig och kass ut men lyckas ändå ta sig fram i banan och skapa farligheter. Han har använts som vänsterback, vänsterytter och innermittfältare under året och leverar oftast bra prestationer som kännetecknas av hans vilja, grinta och enorma löpkapacitet. Han missade en stor del av säsongen på grund av skada vilket öppnade för Cataldis startplats. Gör två viktiga prestationer båda gångerna borta mot Napoli. Grabben är oerhört värdefull för oss.
Serie A: 25 matcher, 3 mål, 7 assist, 1843 minuter. Coppa Italia: 4 matcher, 1 mål, 305 minuter.

Biglia 7.5
En av våra viktigaste spelare i år då han varit motorn i vårt spel. Alla medspelare och även motspelare vet att även om bollen går igenom honom 8/10 gånger så glider han undan sin markering och retsamt enkelt finns han nästan alltid tillgänglig för försvararna att bara ge honom bollen och därefter kan han hitta instick eller längre crossbollar utan större bekymmer. Hans offensiv i år har även den varit vass med flera mål och hockey-assists. Under Reja gillade jag inte honom alls, om det var på grund av Reja eller att det var hans acklimatiseringsår i Serie A vet jag inte, men faktum är att han i år med Pioli varit en av Serie As bästa mittfältare och är nu jagad av bland annat Real Madrid ryktas det. Kommer aldrig glömma hans två drömvolleys mot Fiorentina hemma där den ena gick rätt i mål och den andra bara minuter senare som i en repris tyvärr räddades bara för att träffa virket och ut. Biglia stackaren hade en del virkträffar i år.
Serie A: 27 matcher, 3 mål, 2 assist, 2320 minuter. Coppa Italia: 4 matcher, 1 mål, 1 assist, 296 minuter.

Cataldi 6.5
Denne underbara grabb. Äntligen en egenfostrad laziali som tar plats i startelvan och som kan bli vår nye bandiera i många år framöver. Han missade i stort sett hela första halvan av säsongen på grund av skador men sedan tog han en ordinarie plats och Lulic saknades knappt. Han jobbar mest defensivt i det tysta och axlar Biglia i uppspelsfasen då han besitter trygga, kvicka fötter och en god blick för spelet. Oj vad han betyder för oss ljusblå fans vår guldklimp Danilo Cataldi. Är på uppdrag just nu med Italiens U-21 i EM där han är en av förgrundsfigurerna. Kan han utveckla det offensiva spelet, vilket han ville göra i år men han vågade inte fullt ut, så har vi en livsfarlig mittfältare.
Serie A: 16 matcher, 3 assist, 995 minuter. Coppa Italia: 5 matcher, 2 assist, 381 minuter.

Candreva 8.0
Candreva, även här besitter fansen en hatkärlek relation. Han leverar mycket poäng men tar samtidigt mycket plats. Han presterar oerhört bra nästan kontinuerligt hela säsongen, ändå var det hans skada som öppnade för Felipes megagenombrott. Många fruktade att när dessa två spelar tillsammans med den formen de visat upp så skulle de lämna arenor i spillror. Men Candreva kändes lite avundsjuk på Felipe, han undvek många gånger att släppa bollen enkelt till den senare och Candreva tar plats på planen, han vill att spelet går via honom, ingen annan. Diskussionen gick huruvida man ska satsa på FA#7 eller AC#87 men till slut startade herrarna matcherna tillsammans och visst tog de ut varandra i prestation men samtidigt var de en fruktad duo. Egentligen hade Candreva bara en liten dipp i prestation på sju matcher och det var under och efter hans skadeperiod. Annars levererade han konstant hela säsongen på landslagsnivå.
Serie A: 34 matcher, 10 mål, 9 assist, 2660 minuter. Coppa Italia: 4 matcher, 1 mål, 2 assist, 302 minuter.

Onazi 6.0
Onazi får inte underkänt trots hans begränsade speltid. Onazi är nyttig i vår trupp och han har haft otur egentligen med Cataldis blomstrande och Piolis krav på speed, teknik och sublim touch på bollen. Jag är säker på att han kan få en viktig roll i en mittenklubb i Premier League. Men just nu i Lazio är han 'far down in the pecking order'. Gör ändå ett mål borta mot Napoli som säkrar vår tredjeplats och som han gör det. Hans firande och hela lagets firande kommer sent att glömmas. Har på kort tid ändå lyckats bli en småfavorit hos oss med sina långskott och genombrott i djupet. Känd för att ha fått beröm av självaste Xavi i 2013.
Serie A: 16 matcher, 1 mål, 1 assist, 668 minuter. Coppa Italia: 3 matcher, 1 assist, 270 minuter.

Ledesma 5.0 (14/15) Totalt betyg under sina 9 år i Lazio, 8.0
Vår riktiga kapten hela året trots sina få minuter och platsen på bänken till förmån för Biglia. Hade kunnat spelat vidare ett par år till under en tränare som Reja som faller hem lågt med försvaret och anfaller med försiktighet då Ledesma fortfarande är en defensivt skicklig och placeringssäker mittfältare med ledaregenskaper men han är otroligt långsam och hans spelstil passar inte det höga tempot Pioli kräver. Avslutar säsongen och sin sejour i Lazio med att hoppa in i ett prekärt läge borta mot Napoli i sista matcher när vi håller på att förlora allt vi kämpat för hela säsongen och vi är dessutom en man mindre. Det var oerhört skönt att se honom hoppa in och med hans oerhörda Serie A rutin så ordnar han fram ett rött kort på en Napoli spelare och håller ihop vårt försvar så att han till slut även ligger bakom Onazis 2-3 mål och skickar även in en värmesökande missil till Kloses panna för att spika slutresultatet 2-4. Värdigt avslut för en herre som gett mycket till Lazio. Glömmer aldrig hans vänsterkanon i derbyt mot Roma, en blixt från klar himmel har aldrig passat in så bra som vid det målet.
Serie A: 13 matcher, 4 assist, 635 minuter. Coppa Italia: 3 matcher, 1 mål, 244 minuter.
 

Gabriel Topuzgabrieltpz@gmail.com2015-06-18 12:33:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party