Lagbanner
BLAHZIO: Besked

BLAHZIO: Besked

En blogg med och om Lazio.

Veckan har innehållit flera besked från olika håll.

Ravel Morrison spädde på ryktena efter att han i torsdags kväll skrev en tweet med det tydliga budskapet: ”Januari ..”. Det mesta tyder nu på att engelsmannens tid i Rom är förbi. Agenten förbättrade inte situationen när han sa att det inte fanns något problem från deras sida, men att man borde fråga klubben om varför Morrison har bänkats. Inte direkt den vägledning som den strulige mittfältaren är i behov av för att få ordning på sin talang och karriär.

Relationen mellan Lazio och Morrison har återkommande följts av frågetecken och kommentarer mellan Pioli och Ravel. Pioli har berättat att han vill se en taktisk utveckling och att spelaren ännu inte kan kommunicera med sina medspelare på italienska. Morrison gav sig då också ut på nätet för att kommentera detta, men påstod senare att det inte var han som hade skrivit.

Tare sa innan matchen mot Rosenborg att Morrison är en fantastisk spelare och sa efteråt att matchutvecklingen gjorde att han inte fick chansen att komma in. Hela tiden har Pioli och Tare velat försvara spelaren. Budskapet har hela tiden varit tydligt: Ge inte upp, fortsätt att träna på bra så kommer chansen. Acceptera tränarens val. Tydligen har Morrison problem med att se på det på rätt sätt och väljer istället att dela ut en dolkstöt.

Igår ska det ha skett ett möte mellan Morrison och Pioli på Formello efter kommentaren. Lazio kan inte påstås för annat än att man har försökt ge engelsmannen tid att anpassa sig till ett liv i Rom. Morrison gavs tid redan från februari för att börja träna med laget och för att lära sig språket. Åtta månader har gått och Ravel har ännu inte kostat på sig att göra det lättare för sig i sin nya klubb och sitt nya hemland. Misslyckandet är helt på Ravels sida. Synd bara att han inte har fått mer hjälp med att själv se det. Ravel var från början en chansning, men har visat vara rysk roulette.

***

En annan spelare som har hamnat i skottgluggen är mittbacken Mauricio. I matchen mot Rosenborg försatte Mauricio Lazio i ett prekärt läge med sitt röda kort, det tredje för säsongen. Brassen har därmed snittat ett rött kort var sjunde match för Lazio. Mauricio har fått ett tydligt besked på sociala medier om att han borde koncentrera sig mer på sitt spel än på sina selfies.

***

Curva Nord har vidare meddelat att man efter söndagens match mot Torino kommer att bojkotta Lazios hemmamatcher framöver. Man vänder sig emot beslutet om att dela upp curvan. ”Curvan går inte att dela”. Beslutet är på obestämd tid och curvan kommer istället koncentrera sig på lagets bortamatcher.   

Ett tråkigt och dystert besked då Lazio kommer att behöva sin curva om det ska bli några framgångar denna säsong. Personligen har jag svårt för curvans ständiga hot om bojkott. Om det inte är Lotito, mercaton eller spelet så tycks de alltid hitta en anledning till att hota om bojkott. Klubben har ingen möjlighet att påverka besluten då de inte äger arenan. Curvans beslut skadar bara Lazio och i tuffa tider behöver vi dela på bördan. Tillsammans.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-10-24 10:02:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party