Lagbanner
BLAHZIO: Kristall och löften

BLAHZIO: Kristall och löften

En blogg med och om Lazio.

Lucas Biglia skadade sig som sagt dessvärre i landskampen för Argentina. Rapporterna om förväntat skadeuppehåll har varit många och med olika budskap. Allt från några veckor till att han till och med ska vara i farozonen för derbyt. Nu uppges det att Biglia kan tänkas göra comeback till matchen mot Torino, en bättre prognos än innan.

En glädjande nyhet då Biglia har lyft Lazio från ett ifrågasatt lag till att nu placera sig på tredjeplatsen i Serie A inför helgen. Lazios mittfältsjuvel är extremt viktig för lagets spel och framförallt tilltron till just detsamma. Vikarierna har inte alls uppvisat samma självklarhet som Biglia. Men argentinaren har också varit något av en mittfältskristall för Lazio. Nuvarande skadan är den sjätte på bara ett år. Varje gång har det gjort en direkt inverkan på Lazios spel och prestation.

Frågan är dock vad Biglias skadekänslighet gör för Lazio? Är han så skadebenägen att det inte går att förlita sig på honom? Det går som sagt inte för Lazios ekonomi att ha en lika bra spelare som Biglia som backup i truppen. Man kommer tappa i kvalité oavsett när han är borta. Vore det inte bättre att ha en sådan frisk spelare? Det kommer vara en stor utmaning för Biglia och Lazios läkarteam att se till att Biglia håller sig skadefri framöver om Lazio ska nå några höjder.  

Federico Marchetti har annars varit i långa och utdragna kontraktsförhandlingar med Lotito gällande ett nytt kontrakt då målvaktens kontrakt löper ut nästa sommar. Det har återkommande kommit uppgifter om att det NU ska vara NÄRA, att det bara handlar om detaljer. Men än så länge dröjer det.

”Detaljerna” har till synes aldrig handlat om lön. Istället har det handlat om två saker: kontraktslängden och ett löfte om att fortsatt vara uttalad förstemålvakt i Lazio. Marchetti har till en början önskat ett kontrakt till 2019 där Lotito nu tycks ha övertygat Marchetti om ett tvåårskontrakt med option på ett tredje.

Men Marchetti vill som sagt också ha löften om att han ska vara förstemålvakt i Lazio före Berisha. Han vill kunna återvända till landslaget igen och ta sikte på iallafall kommande mästerskap för Italien. För många är det så klart ett enkelt val av målvakt. Marchetti trivs i Lazio och är mycket av en ”tifoso in campo” och är en favorit hos fansen. Han är bättre än Berisha på att dirigera försvaret som också har uppträtt tryggare med honom mellan stolparna.

Men frågan är vad ett sådant budskap skulle innebära för Lazios målvaktsuppsättning. Berisha vore nog inte nöjd över att uttalat släppa platsen till Marchetti med ett historiskt EM för Albanien som hägrar. Brist på speltid kan göra att han vill lämna i vinter för att inte förlora sin startplats i Albanien. Etrit har annars i mitt tycke haft en otacksam roll i att spela ett fåtal matcher under en säsong och när det inte går enligt plan är han åter förpassad till bänken när Marchetti kan spela. Vi bör fortsatt vårda den målvaktsuppsättning vi har, som jag ser som en av de bästa i Serie A. Den som förtjänar det ska få spela.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-10-13 22:12:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party