Lagbanner
BLAHZIO: Lazio vs gli arbitri

BLAHZIO: Lazio vs gli arbitri

En blogg med och om Lazio.

Efterspelet på matchen mot Empoli igår var fokuserat på domare Fabbris insats. Domarens första match med Lazio blev ingen succé. Igli Tare var upprörd och menade att Lazio blev bortdömda och att om inte detta förändras kanske man inte kommer att spela kommande match. Bittra kommentarer från en dålig förlorare?

Lazios ledning är övertygade om att de kunde ha haft ytterligare 5-6 poäng om inte domsluten hade gått Lazio emot. Vad är det då för matcher man pratar om?

Hellas Verona-Lazio. Visst, Lazios enda bortaseger denna säsong, men den satt kanske onödigt hårt inne på grund av domsluten. Domare Giacomelli dömer bort ett Lazio-mål för en ruff av Gentiletti på Soprayen, men egentligen är det fransmannen som drar i Gentiletti. En utebliven straff alltså. Anderson fälls även i straffområdet av Filip Helander, men straffen och det röda kortet uteblir där sedan svensken kvitterar för Hellas. Jankovic står då i vägen för Marchetti och förhindrar målvakten från att rädda. Sala tacklar även Keita, men får av någon anledning inte sitt andra gula kort.

Sassuolo-Lazio. Efter bara sju minuter blåser Marco Guida straff för neroverdi. Cannavaro försöker dribbla sig förbi Lulic och faller några sekunder senare. Guida överlägger med sin assisterande och dömer sedan en icke-existerande straff. Bilderna visar att det inte fanns någon kontakt med Cannavaro. Cataldi får sedan sitt andra gula efter ett bråk med Magnanelli, men som startar med en armbåge från Sassuolo-kaptenen. Bara Cataldi blir utvisad dock.

Atalanta-Lazio. Vid Atalantas kvittering slår Masiello ett inlägg där Gomez och Candreva går upp I en duell. Gomez knuffar då till Candreva som förlorar kampen. Argentinaren slår sedan in bollen som slutar med ett självmål av Basta. Knuffen är liten, men tillräcklig för att skapa sig utrymme nog. Masiello tacklar sedan Anderson vid två tillfällen som mycket väl hade inneburit gula kort.

Roma-Lazio. Derbyt som laziali helst vill glömma. Gentiletti fäller Dzeko utanför straffområdet, men domaren pekar otroligt nog på straffpunkten. En situation som trots allt skadar Lazio i matchens inledning.

Empoli-Lazio. Marko Livaja för sitt eget korståg när han först tacklar ner Biglia och sedan Hoedt. Men bara ett gult kort. Lite senare delar Tonelli ut en armbåge mot Djordjevic som förvandlas till en smurf för resten av matchen. Fabbri drar bara fram det gula för tilltaget. Kloses kvittering döms bort på grund av en påstådd ruff på målvakten Skorupski, men det är inte tydligt huruvida polacken har båda händerna på bollen. Fabbri väljer att fälla. Matri slår sedan in ett inlägg som tar på Tonellis arm och ut till hörna, men ingen straff. Avståndet är förvisso kort, men Tonellis arm är inte i en naturlig position. Med tio minuter kvar döms även Kloses andra mål bort på grund av en påstådd offside, men bollen ser ut att komma från Tonelli. Om inte så upphäver ändå Vivenzi offsiden då Klose står i linje med Laurini. Ett tufft beslut som förhindrar Lazio från att ändå förtjänt kvittera.  


 
Domarinsatserna i all ära, men Lazios tabellposition är främst ett resultat av skador, turbulens och dåligt spel. Om vi hade spelat bättre hade kanske domarens insats inte spelat en sådan stor roll. Visst, ett framgångsrikt lag har behov av visst flyt med domslut och bra lag sägs ju förtjäna tur. Men just nu är inte Lazio ett sådant. Vi behöver nämligen först bli ett fungerande lag och det är nog där fokus ska ligga istället.
 
Källa: LaLazioSiamoNoi
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-11-30 10:42:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party