Bologna - Lazio
2 - 0

Bologna Lazio 2-0

Lazio faller borta mot Bologna.

Tyvärr kunde vi inte se någon reaktion från Lazio efter förlusten mot Bayern i tisdags. Inzaghi hade påpekat innan matchen att det var viktigt att hitta tillbaka till vinnarspåret igen, och ta hem viktiga poäng för Champions League-racet. Biancocelesti bjöd på en deppig match på Dall'Ara i Bologna, och efter 90 minuter var förlusten ett faktum.

Kort om matchen
Lagen bjöd på en öppen och rolig match med flera målchanser. Milinkovic tog sig an en frispark från intressant position och var redan tio minuter inne i matchen nära att ge Lazio ledningen. En ännu större möjlioghet att ge Lazio ledningen skulle Immobile få. Correa fälldes av Danilo innanför straffområdet, och Giacomelli - ja, ni läste rätt - blåste straff för Lazio utan att tveka. Ciro Immobile gjorde dock inte bra ifrån sig från straffpunkten och Bolognas målvakt kunde rädda straffen. Knappt två minuter senare hittade Bologna ledningen med Mbaye, som var först på en kort retur från Reina. Lazio reagerade på det insläppta målet, och lyckades komma med flera spelare fram till Bolognas mål vid flera tillfällen. Dessvärre slarvade man vid sista passningen och kom i princip aldrig till avslut.

Andra halvleken började lite som den första slutade. Lazio kunde enkelt ta upp flera spelare fram till Bolognas straffområdet, men avsluten som resulterade var få eller dåliga för att ge Lazio en kvittering. Bologna å andra sidan utnyttjade sina lägen på bästa sätt, och med en halvtimme kvar av matchen kunde Sansone trycka in 2-0 Bologna. Efter målet kändes lite som att Lazio gav upp. Inzaghi skickade in både Muriqi och Caicedo, men man var aldrig riktigt nära en reducering. Bologna hade inga större besvär med att försvara ledningen och förlusten var ett faktum när domaren blåste av matchen.

Lulic och Inzaghi efter matchen
Senad Lulic fick spela hela andra halvleken efter att han tagit Lazzaris plats, som var tvungen att lämna planen på grund av en mindre skada. Till Sky Sport sade Lulic att det saknades en reaktion efter matchen mot Bayern. Vidare påpekade han att man kan missa straffar, men att spelarna skulle trott mer på att man hade kunnat göra mål. Han menade även att vill man spela matcher som den i tisdags även i framtiden så kan man inte förlora matcher som den ikväll. Slutligen sa han också att laget måste glömma bort de senaste två matcherna och snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret.

Inzaghi fick frågan om det hade varit smart att kanske vila ett par spelare till matchen idag. Tränaren svarade att det är enkelt att ta upp det efter en förlust. Han menar vidare att han tycker att resultatet kanske inte speglar matchen helt, och att de måste vara duktiga att lämna de senaste två matcher bakom sig och blicka framåt.