Lagbanner
Bologna - Lazio 2-2: Correa syndabock
Skulle aldrig tagit straffen...

Bologna - Lazio 2-2: Correa syndabock

Snipp snapp snut, så var det roliga slut. Lazio och Bologna kryssar den här eftermiddagen efter en öppen och sevärd match - återigen - för den neutrale.

Man hade farhågor innan matchen om att ett intensivt Bologna inte direkt vore idealiskt för Lazio att möta just nu och mycket riktigt visade det sig direkt att detta skulle bli en svettig eftermiddag.

Bologna öste på och tog ledningen. Men innan man han deppa ihop eller ens börja fundera på hur fasiken detta ska vändas dök Ciro Immobile upp som gubben i lådan och kvitterade. Tjena mors!

Exakt samma scenario utspelade sig osannolikt nog ännu en gång. Bologna gjorde 2-1 och gubben i lådan ploppade därefter upp igen och kvitterade ställningen. Bra. Nu kör vi tänkte jag, Bologna kommer aldrig orka tempot dom satt upp över 90 minuter. Halvtid och ladda batterierna för att mala ner dom i andra, jo tack.

Planerna grusades ganska snabbt när en för säsongen svag Lucas Leiva sparkat ner svensken Svanberg och visats ut. Lazio gick därmed ner på 10-man. Innan Lucas börjat sin promenad av planen så stod Bastos och Parolo redo vid sidlinjen. Dom fick ersätta Luiz Felipe och tvåmålsskytten Ciro Immobile.

Att välja att plocka av en för dagen stekhet Immobile på några sekunder, över Joaquin Correa är antingen briljant eller rena dumheterna av Inzaghi. Argentinaren har förtvivlat svårt att förvalta dom överflöd av bra chanserna han inte sällan tar sig till. Han passar också riktigt bra när han får spela ensam mot en backlinje som är lite lagom trött. Medan Immobile kräver mer understöd.

Gjort är iallafall gjort och Correa är sedan inblandad i nästan allt som händer. Han missar ett friläge, kvitterar i antalet utespelare på planen när Medel tvingas hålla fast honom för att inte ge honom fri väg mot målet och sedan missa en straff i slutminuterna.

Acerbi blev nedsparkad av Palacio innan domaren snabbt pekade på straffpunkten. Jag sa till min sambo ganska omgående att: Bara inte Correa eller Sergej ska slå den. Hoppas på Parolo eller Acerbi! Men nej, när repriserna slutar rulla så står han där, Lazios egna version av Mohammed Salah när han spelade i Roma, dvs: Allt rätt fram till avsluts-momenten. Jag kommer också att tänka på den gamla filmen Mighty Ducks och den där killen som var så snabb, som var så duktig men inte kunde stanna på isen. Joaquin Correa är en blandning av allt det där. Men där stod han och hade allt att förlora.

Det ekar fortfarande från ribban han träffade. Lazio tappar ytterligare två poäng och nu börjar det bli lite jobbigt på riktigt.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-10-06 17:36:11
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party