Borussia Dortmund Lazio 1-1

Lazio spelar oavgjort borta mot Borussia Dortmund och är fortsatt obesegrat i Champions League.

Lazio har nu nio poäng efter fem spelade matcher. Fortfarande obesegredade i gruppen, men trots fyra poäng mot Dortmund är åttondelsplatsen inte säkrad än. Brugge reser till Rom på tisdag, och då Brugge har två poäng mindre än Lazio räcker det för hemmalaget att spela oavgjort. Lazio har i princip allt i egna händer!

Matchen
Dortmund inleder matchen bättre en Lazio och det är hög tempo från start. Lazio har svårt att hålla i bollen och verkar stressade, vilket resulterar i fler bolltapp än nödväntigt och ett par chanser för Dortmund att kunna göra mål på. Det vänder dock mot mitten av halvleken, när Lazio vågar hålla i bollen och spela runt den. Det är då man är som bäst. Inzaghis gubbar skapar också ett par chanser i första halvleken, men Dortmund hittar ledningsmålet efter ett snabbt väggspel precis före vila.

Andra halvlek ser annorlunda ut, Lazio rullar bollen bättre och trycker ner Dortmund som dock har ett par farliga kontringar. I 70:e minuten får Lazio en straff som Ciro så säkert trycker in till 1-1. Burki räddar Dortmund vid minst två tillfällen efter Lazios kvittering, först på Ciro Immobile som från utanför straffområdet drar till med en volley och sedan på Pereira som får till en fin träff på frispark. Jag tror att Lazio hade kunnat ta hem en vinst om matchen bara hade pågått i några minuter till :)