2020-09-26 18:00

Cagliari - Lazio
0 - 2

Cagliari Lazio 0-2

Säsongen 2020/2021 börjar på bästa möjliga sätt för Lazio som vinner på Sardinien mot Cagliari. Matchen slutar 0-2 tack vare en mycket bra match av Marusic och mål av Lazzari och Ciro Immobile.

Liksom förra året så börjar (de facto) Lazios säsong borta, och liksom förra året mot ett lag som tränas av Di Francesco (Sampdoria i augusti 2019).

Lazio gör en bra match denna afton. Lazzari ger Lazios ledningen redan efter 4 minuter. Biancocelesti hade flera tydligare chanser för att utöka till 2-0 under första 45 minuterna, men 0-2 målet kom med en kvart kvar tack vare Ciro Immobile. Bakom båda målen låg Marusic som idag gjorde verkligen en bra insats.

Bäst i Lazio
Acerbi, Lazzari och Marusic skulle jag vilja lyfta fram som bäst i Lazio idag.

Acerbi är en riktig leader, har total kontroll över Lazios straffområde. Simeone får knappt spela någon boll alls under kvällen.

Lazzari gör idag sitt första mål för Lazio, efter att förra året fått två mål bortdömda. Sitter på en otrolig löparstyrka, missar den avgörande passningen två gånger.

Marusic är tvungen att spela på vänsterkanten på grund av skadesituationen, men ack vad bra han gör det idag. Första gången han visar sig längre upp i banan slår han en assist till Lazzari. Han begår ett misstag när han inte stänger på Walukievicz i samband med en frispark från Lykogiannis, men är det enda misstaget i en match han avslutar med en rush på vänsterkanten och assisten till Ciro som stänger matchen.

Sämst i Lazio
Svårt att ta fram några som spelat mindre bra men skulle i så fall säga Strakosha och Correa.

Strakosha gör inga uppenbara missar, men lyckas inte hålla ett mindre hårt skott från Nandez i första och lämnar en enkel retur på Joao Pedros skott i början av andra halvleken.

Correa är ikväll inte så inspirerad, visar lite grinta. Är med i passningsspelet men är närmast ofarlig i Cagliaris straffområde.

CAGLIARI (4-3-3): Cragno; Faragò (79' Zappa), Waluikiewicz, Klavan, Lykogiannis (87' Tripaldelli); Nandez, Marin (70' Caligara), Rog; Sottil (79' Pavoletti), Simeone (80' Despodov), Joao Pedro. Tränare: Eusebio Di Francesco
LAZIO (3-5-2): Strakosha; Patric, Acerbi, Radu (89' Parolo); Lazzari, Milinkovic (70' Akpa Akpro), Leiva (63' Escalante), Luis Alberto (89' Cataldi), Marusic; Correa (70' Caicedo), Immobile. Tränare: Simone Inzaghi

Domare: Davide Massa (Imperia)
Mål: 4' Lazzari (L), 74' Immobile (L)
Varningar: Marin (C) Leiva (L)