2019-12-16 20:45

Cagliari - Lazio
1 - 2

Cagliari Lazio 1-2 : in the name of Caicedo

Lazio tar sin 8:e (!) raka vinst när biancocelesti besegrar Cagliari på Sardinien. Cagliari tar ledningen efter knappt 8 minuter, Lazio kvitterar i 93:e minuten med Luis Alberto och vänder sedan i 98:e (!) minuten med Caicedo. Juventus och Inter ligger nu endast 3 poäng ifrån.

Lazio tar ännu en gång hem 3 poäng, denna gång satt vinsten dock långt inne. Cagliari tog ledningen med Simeone efter 8 minuter. Anfallaren var snabb på en skarv från Jao Pedro och dunkade in ledningsmålet. Lazio kände av smällen och Cagliari hade flera bra chanser att utöka ledningen innan Lazio kunde ta kontroll över matchen. Flera lägen skapades med första halvlek slutade 1-0 till hemmalaget. Det var en annan visa i andra halvlek. Lazio dominerade matchen spelmässigt och skapade ett tiotal chanser. Cagliari var dock farliga när de kontrade och hade två guldlägen att göra 2-0. Lazio fortsatte dock att mata på med chanser och kvitteringen kom i 93:e minuten med Luis Alberto. Många hann nog tänka att en pinne hade trots allt varit okej borta mot Cagliari när Caicedo hoppade högst av alla och nickade in Jonys inläggl i 98:e inuten. Tror aldrig jag personligen varit med om att Lazio först kvitterar för att sedan vända matchen, allting inom stopptiden.

CAGLIARI-LAZIO 1-2
CAGLIARI (4-3-2-1):
 Rafael; Cacciatore, Pisacane, Klavan, Lykogiannis; Nandez, Cigarini (80:e Oliva), Ionita (83:e Faragò); Nainggolan (94:e Deiola), Joao Pedro; Simeone.
LAZIO (3-5-2): Strakosha; Luiz Felipe, Acerbi, Radu (80:e Caicedo); Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva (64:e Cataldi), Luis Alberto, Lulic (56:e Jony); Correa, Immobile.
Mål: Simeone 8:e, Luis Alberto 93:e, Caicedo 98:e
Varningar: Luis Alberto (L), Nandez (C), Klavan (C), Ionita (C), Pisacane (C), Cataldi (L), Caicedo (L)

Bäst(a) i Lazio:
Strakosha - Killen har verkligen utvecklats. Räddningen på Nainggolan i slutet av första halvleken håller Lazio kvar i matchen.
Lazzari - Verkar inte veta vad det betyder att vara trött. Springer konstant fram och tillbaka på kanten och är alltid farlig antingen med tidiga inlägg eller när han springer förbi sin gubbe på kanten
Caicedo - Från "hatad" till älskad på ett par säsonger. Har alltid visat sig redo när det behövs. Gav Lazio 3 poäng mot Sassuolo på stopptid, gör samma sak ikväll när han nickar in ledningsmålet i 98:e minuten.

Sämst(a) i Lazio:
Luiz Felipe -
 Han har det tufft mot Jao Pedro.
Radu - Står inte för sin bästa insats i Lazio. Hänger inte med och tappar Simeone som ger Cagliari ledningsmålet.
Immobile - Hoppas inte straffmissen mot Juventus har påverkat honom. Han har i alla fall 4 bra lägen som han inte sätter. Hoppas han bara har sparat ett par mål till finalen i cupen mot Juventus