Lagbanner
Calciomercato invernale 2021

Calciomercato invernale 2021

Mercato-fönstret öppnar idag måndag den 4:e januari och kommer att stängas den 1:a februari.

Uppdatering 2:a februari 2021
Mercato stängde igår, dags att sammanfatta vilka spelare lämnat och joinat Lazio.

Klara in:
Musacchio, Kamenovic, Guerini (Primavera), Minala (utlånad tidigare)

Klara ut:
Vavro (Huesca, lån), Adekanye (Den Haag, lån), Karo (Maritmo), Di Gennaro (Cesena), Durmisi (Salernitana, lån), Kiyine (Salernitana, lån), Proto (avslutat kontrakt 6 månader i förtid)

Uppdatering 26:e januari 2021
Det är klart för Musacchio till Lazio. Mittbacken från Milan kommer att skriva på ett 6 månaders kontrakt, med möjlighet till att förlänga det ytterligare två år.

Uppdatering 25:e januari 2021
Lazio sägs vara intresserade av Jean-Clair Tobido. Mittbacken tillhör Barcelona men är utlånad till Benfica just nu. Det handalr i så fall om ett lån med köpoption på 20 miljoner euro, lånet skulle sträcka sig till juni 2022. Lotito vill få ner priset till 15 miljoner istället. 

Uppdatering 22:a januari 2021
Luiz Felipe opererar sig i Tyskland idag, vilket innebär att han kommer att vara borta mellan 2 och 3 månader. Inzaghi gillar Maksimovic, vars kontrakt med Napoli löper ut i sommar. Priset lär ligga på cirka 10 miljoner euro, Lotito vill helst dock inte lägga ned de pengar på en spelare som man skulle kunna få gratis snart. Enligt rykten har Lazio visat intresse för Rugani, samtidigt som Papastathopoulos agent hört av sig till Lotito angående en transfer.

Uppdatering 19:e januari 2021
Tare jobbar på att låna ut Durmisi och Kiyine. Enligt uppgifter är målet att slussa dem vidare till Salernitana. Anderson som rapporterades vara intressant för Crotone är inte övertygat över en flytt till Crotone. Pisa och Renate är intresserade av Di Gennaro.

Uppdatering 15:e januari 2021
Riza Durmisi och Sofian Kiyine är nära att ansluta till Salernitana. Djavan Anderson är enligt uppgifter nära en flytt till Crotone, på lån med köpoption.

Uppdatering 13:e januari 2021
Lazio har värvat Kamenovic. Priset uppges landa på 2.5 miljoner euro inklusive bonusar. Ytterbacken kommer resa till Rom förmodligen nästa vecka för läkarundersökningen, men kommer spela för Cukaricki ett halvår till, fram till juli.

Uppdatering 12:e januari 2021
Caicedo, som under förra veckan ryktades till Fiorentina verkar även vara ett intressant alternativ för Inter. Juventus ska ha visat intresse också. Lotito vill inte ha mindre än 8 miljoner euro, och med tanke på att Caicedo är 33 år och köptes för 3 miljoner 2017 skulle det vara en hyfsad bra affär. Dessutom skulle Muriqi och Pereira få mer plats.

Uppdatering 11:e januari 2021
Tare verkar ha ställt in siktet på Kamenovic, som spelar i Cukaricki. Ytterbacken har samma agent som Marusic och Milinkovic. Klubben vill ha cirka 3 miljoner euro, Lotito kan erbjuda runt 2 miljoner. I veckan väntas nya möten mellan Lazio, klubben och agenten.

Tare jobbar även på en mittback. En mittback U23 är det man är ute efter. Det krävs dock att en spelare lämnar innan man kan ta in en ny. Vavro är kandidaten nummer 1 att lämna, efter att ha varit Genoa. 

Uppdatering 8:e januari 2021
Vavros problem med ljumsken innebär att Genoa drar sig ur affären. Vavro har tränat med laget och även spelat match mot Primavera.

Caicedo som ryktades till Fiorentina stannar i Lazio, det fanns aldrig något konrekt intresse från Fiorentina.

Lulic är på väg tillbaka och har tränat med truppen. Lazio följer några namn till vänsterkanten men med Lulic och Fares på väg tillbaka kan vi nog inte förvänta oss en till ytterback.

Uppdatering 5:e januari 2021
Vavro som skulle tas in av Genoa har haft problem med ljumsken och efter negativ läkarundersökning finns det risk att inte affären går i hamn.

Uppgifter gör gällande att Fiorentina är intresserade av Caicedo, som i så fall skulle lämna redan detta fönster. Lotito sägs inte vilja ha mindre än 8 miljoner euro.

Uppdatering 4:e januari 2021
Lazio behöver en spelare på väntra kanten. Fares och Lulic är ju tänkta att spela på den kanten, men då båda är out pga skada krävs det ett alternativ till. På grund av hur reglerna ser ut för de spelare man får ha med i listan behöver Lazio ta in en spelare som är under 22 år, då om Lulic skulle komma tillbaka måste Inzaghi ta bort någon från listan (i så fall skulle det förmodligen bli Anderson).

Rykten har gått om att Tare ska vara intresserad av Bradaric samt Kamenovic, som spelar i Lille repsektive Cukaricki. Zinchenko sägs vara intressant också. Bland spelare utan kontrakt finns Romulo och Asamoah.

Klara ut
-

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-02-02 09:31:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party