Lagbanner
2019-10-24 21:00

Celtic - Lazio
2 - 1

Celtic - Lazio

Celtic - Lazio

Slutsåld arena och kontrovers kring nazi-hälsningar från fansen bäddade för en het match vilket det även blev. Lazio är lika kapabla till att prestera på fullsatta arenor som man är att vika ner sig, även om vi i detta fall fick se lagets båda sidor så kan man inte vara något annat än besviken efter matchen. Vi gav bort poängen allt för enkelt, igen. 

Matchens öde verkade endast vara en Celticseger och man kan inte göra mycket annat än att uppskatta deras passion samt spelarmaterial, trots det så borde vi ha kommit undan med en vinst.
Det sista skottet som utan tvekan hade slutat i säsongens mål blev istället säsongens räddning, kan även inkludera chansen Parolo hade. Chanserna där summerar mycket i få bilder.

Personligen stressar jag mig inte mycket över dessa tre matcher och har aldrig gjort det när det kommer till EL. Går vi vidare är det lika mycket en bonus som en börda. 

Alla gillar naturligtvis all uppmärksamhet Lazio får när man går långt och hur Neil Lennon målar upp matchen som något större än en vanlig gruppspelsmatch, men det roligaste enligt mig är att få se spelare som Vavro spela. Tyvärr är inte Lukaku kallad och samma med Durmisi. Till och med Casasola skulle kunna göra något, 

Går vi efter logiken och det mest troliga så går ju Lazio ur denna grupp, men det är utan att jinxa något. Jag gillar inte att göra det och har en ruggig respekt för motståndet, speciellt när underpresterande Laziospelare är de man ska ta sig ann.

En fråga jag har till er nu är hur ni hade reagerat på om Lazio mot all förmodan går ur gruppen, vad hade vart er reaktion till det? Skriv det i kommentarsfältet!

Spelarbetyg: (Skala 1-10 där 6 är godkänt)

Strakosha 6.0: Ni behöver inte höra från mig att jag inte såg en enda räddning av Strakosha idag då det är något som Inzaghi förmodligen kommer säga i presskonferensen efter matchen. Kvitteringsmålet har vi sett Strakosha rädda hundratusentals gånger förr.

Bastos 6.5: Inte alltid man får se honom på högersidan och han gör typ allt idag. Gott som ont. Borde ha utvisats och ställde till det mer än något annat idag med alla sina bolltapp. Bra defensivt dock.

Vavro 7.0: Gud vad jag gillar honom i mitten och det är svårt att inte dra liknelser till Skriniar. Har ingen aning varför han och Wallace är så bra där i mitten. Måste vara en enklare position.   

Acerbi 6.0: Tanken är väl att han och Vavro måste spela idag och eftersom att Vavro är dålig till höger så måste han köra i mitten samtidigt som Gud förbjuder att Acerbi kör på högerkanten som en vänsterfotad killen. Kommer inte riktigt fram och Bastos hade nog vart det bättre valet där.

Lazzari 6.5: Får tillslut sitt mål! Gedigen insats och om hanspenderar all träning åt avslut så kan detta nog sluta bra.

Parolo 6.0: Trodde han var odödlig tills matchen mot Atalanta. Börjar komma till åren och 

Leiva 5.5: Vet inte riktigt vad han gör vid kvitteringsmålet. Annars spelar han upp sig aningen.

Milinkovic 6.5: Har några “om-lägen” där, om, han sätter dem så hade vi suttit här och undrat vad han gör i Lazio. Varit bra på sistone.

Jony 5.5: Både han och Lazio ser ju uppenbarligen potential av att skifta hans karriär på detta sätt (till wingback) och även om det är frustrerande att se på han nu så tycker jag redan att han borde peta Lulic.

Correa 6.0: Visst är det synd att han sumpar så mycket men han hade ju inte heller vart här om han hade satt alla sina lägen. Naturligtvis har jag ju hellre bättre sportsliga prestationer med potentialen att Correa inte är med oss efter någon säsong! Han har sig stunder i matchen och då får jag flashbacks till tiden med Hernanes och Zarate. 

Caicedo 5.5: Inte speciellt bra om man jämför till det man har blivit van att se av han.

Inhoppare: (Inga betyg på dem idag inte)

Immobile: Skottet summerar allt.

Lulic: Gör inget.

Cataldi: Kritisera han senast och ifrågasatt hans framtid med klubben men han har fått mig att ångra allt jag har sagt kring det.

Inzaghi: Hade nog inte ändrat mycket själv, men antagandet här är ju då att hans “game management” verkar vara helt under isen. Något den verkar ha vart i flera säsonger vilket även kan vara något som bör vara förväntat av en ganska så ung coach.

Matchens höjdpunkt:

Fraser Forster räddning på slutet och prestation överlag. Förhoppningsvis rycker han upp hela sin karriär nu!

Matchens snackis:

Vet att det är svårt men VAR är verkligen vägen att gå!

Matchens spelare;

Fraser Forster. 

Tycker även talangerna Edouard och Ajer förtjänar en nominering. 

Det är ingen tvekan om att de kommer spela i storlag framöver, men var detta deras första kliv ut i rampljuset? 

Isåfall en ära att vara en del av det hur sjukt det än låter.

Yosef Al Hassan2019-10-25 00:02:37
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party