Lagbanner
Chi è Kishna?

Chi è Kishna?

Vi presenterar Lazios nyförvärv Ricardo Kishna.

Ricardo Kishna föddes i Haag och efternamnet kommer från hans indiska pappa, som dock växte upp i Surinam.

Kishna började sin karriär i VUC, amatörklubben i Den Haag innan han flyttade till ADO Den Haag. Efter nio år i den gulgröna klubben kom samtalet från storklubben Ajax 2011. Men drömflytten kom att förvandlas till en mardröm efter två knäskador som hotade att ödelägga Kishnas karriär. Men han trotsade läkarna som inte trodde att han skulle nå sin potential igen och kom efter hårt jobb tillbaka.

Han debuterade i februari 2014 i Ajax i matchen mot AZ Alkmaar där han gjorde en sällsynt skara sällskap, de som har gjort mål i sin första match för Ajax. Några dagar senare spelade han även i Europa League mot Red Bull Salzburg.

Säsongen 2014/15 gjorde han 6 mål och 11 assist på 34 matcher för Ajax. Men relationen till tränaren Frank de Boer lämnade en del i övrigt att önska. I samband med matchen mot Heerenveen uppstod en dispyt med tränaren som stängde av Kishna några dagar. Men kort därefter menade tränaren på att Kishna var en av de viktigaste spelarna i Ajax.

Ricardo är en välväxt ytter med en utmärkt teknik som även kan spela i rollen som falsk nia. Agenten Mino Raiola har lovordat sin juvel och har jämfört honom med sin andra adept Paul Pogba i fråga om talang och potential.

Flytten till Ajax har väckt många reaktioner. Holländsk media har beklagat att Kishna lämnat den holländska afotbollen, men en del anser också att flytten kom för tidigt och att Kishna skulle ha mått bra av ett år till i Ajax. Han anses behöva spela mer konkret och inte spela för sig själv så mycket. Vi kan räkna med rabonas, överstegare och blindpassningar. Kishna spelar obekymrat, men det är också att ses som en stor tro på sin egen förmåga.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-08-03 11:01:34
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party