Lagbanner
2020-10-28 21:00

Club Brügge - Lazio
1 - 1

Club Brügge Lazio 1-1

Club Brügge Lazio 1-1

Något som skulle vara en lågoddsare blev till följd av yttre omständigheter en svettig historia för oss supportrar. Vad som på förhand kritiserades bör kanske ses som det schackdrag som resulterade i remi. Jag talar naturligtvis om tystanden.

Långt in på eftermiddagen kokade Lazios forum här på Svenska Fans i ljuset av den tystnad som omgärdade klubben inför matchen. Varför gavs inga besked om hur man skulle ställa upp? Vilka spelare fanns egentligen tillgängliga för spel? Och berodde det hela på vad som beskrevs som Uefas undermåliga Corona-tester? Vem vet, vad vi kan konstatera är att kvällens match blandade och gav.

Första halvlek

De första 30 minuterna kan sammanfattas med "många individuella misstag och felpass från båda lagen". Och ett mål såklart. Correas fullträff såg ut att äga rum på en träningsmatch, emot en stillastående moståndarbacklinje som formligen gav honom möjligheten att behärskat placera in bollen. Den sista kvarten kom dock att bli avgörande för matchen som innan paus präglades av irritation och stökigt spel från båda lagen. Tyvärr kom detta inslag att resultera i en straffsituation där Patric rev ner Vormer i straffområdet, vilket innebar en VAR-situation som gav Club Brügge en straff som Vanaken förvaltade. 1-1 efter 42 minuter. Patric hade tidigare varit inblandad i en felrensning som innebar en motståndarpass snett inåt bakåt till Katelaere som tack och lov missade.

Andra halvlek

Vad som såg ut att vara ett trött Club Brügge under de första 15 minterna, som präglades av avblåsningar och otaliga spelavbrott, kom att göra oss kallsvettiga de sista 30. Först räddar Reina ett avslut i minut 63, därefter följer farligt spel från Clüb Brugge på efterföljande hörna. Sobol missade öppet mål i minut 65 för belgarna som skulle skapa två ytterligare chanser kort därefter. Ryggsvetten rinner och jag satt helt plötsligt och hoppades på ett likaresultat. Club Brügge skulle skapa mer, men det var egentligen Lazio som fick matchens nästa två farligaste lägen. En lång djupledsboll nådde Milinkovic-Savic på rätt sida, som tyvärr inte fick med sig bollen perfekt vilket innebar att skottet varken fick rätt kraft eller precision och räddades av Mignolet. Relativt kort därpå fick Andreas Pereira en fripass, men dröjde för länge innan beslut fattades varpå läget rann ut i sanden.

Bäst i Lazio

Jag skrev inför säsongen att jag alltid har en stark förhoppning på de nyanslutna och jag vill verkligen lyfta Akpa Akpro som på kort tid kommit in i laget och gör det med bravur. Han driver bollen framåt, söker ytor och inte minst boll inför avslut. Med lite mer tid hoppas jag att vi får se färre misstag, men jag gillar redan nu vad jag ser. Han påminner mig starkt om den Matuidi som Ancelotti beskrev som sin favoritspelare under sin tid i PSG. Jag var dock inför säsongen kritisk till värvningen av Hoedt, men som jag gillat honom under de inledande matcherna. Killen har växt till sig, ser farligare ut än Acerbi och står för ett par stenhårda tacklingar som skulle få vilken Premier League-fantast som helst att kissa på sig. Och Correa för sitt avslut - klass. Och just det - Parolo. Som jag hoppas att han stannar i klubben så länge han lever.

Matchens besvikelse 

Jag är inget fan av att måla upp syndabockar. Däremot såg Caicedo sådär medelmåttig ut som när han först kom till Lazio. Det var nästan som om han gått på planen småskadad och varken passningarna eller löpningarna satt. Och Patric. Det smärtar mig att säga, hans kvaliteter är så tydliga men ändå blir det så fel gång efter annan. En gratispass snett inåt bakåt och en nedrivning som resulterar i straff - ensam hade han kunnat bidra med två mål till motståndarlaget. Låt oss tillsammans sjunga We Shall Overcome medan Luiz Felipe tyst smyger sig tillbaka in i startelvan.

Matchens snackis - en medveten strategi?

Vårt forum kokade inför matchen av frustration på grund av den tystnad som omgärdade Lazio gällande vilket lag man skulle ställa upp och vilka spelare som faktiskt fanns tillgängliga. Någon menade kyligt att Inzaghi såklart skulle spela laget som matchades på träning dagen innan, en annan hänvisade utan källa till en artikel som sa att detta var typiskt Lazio som beskrevs vara lika hemlighetsfulla som den forna östtyska underrättelsetjänsten. Frågan kvarstår: varför denna tystnad? Min rationella sida säger att det givetvis berodde på att man in i det sista inväntade besked från Uefa om klartecken. En annan att det var ett medvetet drag, ett tilltag från en ledning med en desarmerad trupp till förfogande, för att inte ge sina motståndare något gratis på förhand. Ett genialt schackdrag som kom att resultera i remi.

Michael Norberg Tot2020-10-29 00:21:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party