Lagbanner
Cluj - Lazio 2-1: Tråkigt Lazio återigen förlorare
Correa gjorde en av sina sämsta matcher i Laziotröjan

Cluj - Lazio 2-1: Tråkigt Lazio återigen förlorare

Trots många offensiva spelare på planen samtidigt tappade Lazio återigen en 1-0 ledning till förlust. Är det ett mönster som växer fram?

Ett av få glädjeämnen ikväll var spanjoren Jony som fick starta till vänster i Inzaghis 3-5-2 formation. Jony visade ganska omgående att hans vänsterfot är livsfarlig. Han började med att servera Sergej med ett delikat inlägg som resulterade i matchens första riktiga målchans för Lazio. Nicken från serben var dock riktad rakt på Clujs målvakt som med viss möda fick bort bollen.

Några moment senare fick Lazio en hörna som en för kvällen ganska pigg Valon Berisha tog snabbt och kort till just Jony, som drog på ett inlägg som Bastos knäade in i nättaket. Planenligt hade Lazio tagit ledningen.

Planenligt så skulle ju förstås Cluj vända detta också. Lucas Leiva drog ner en motståndare i samband med en hörna och domaren pekade på straffpunkten. Diac var kylig från elva meter och placerade in bollen i Strakoshas högra hörn.

När halvleken infann sig så ställde man sig frågan: Vilket Lazio kommer att komma ut till andra halvleken? Det Lazio som kom ut hungriga och motiverade i derbyt? Eller det Lazio som kom in omotiverade och ängsliga mot SPAL i helgen?

Svaret blev mer åt det senare. Lazio gick in i någon form av trans igen och såg allmänt segt och idéfattigt ut. Tongivande spelare som speciellt Joaquin Correa såg ut att vara helt ur balans. Argentinaren lyckades inte med något och såg mest ut att gå runt och tjura på planen. Hans partner längst fram Felipe Caicedo lyckades heller inte med något, utan passade till motståndare och blev kontinuerligt av med bollen på farliga platser. Givetvis gjorde Cluj också 2-1 efter en konstig situation i Lazios straffområde där en spelare tillåts först skjuta i ribban och sedan nästan ostört få vänta på att bollen ska trilla ner från himlen och nicka in den. Strakosha agerade åskådare tillsammans med resten av hans lagkamrater.

Nej, detta var inte Lazios kväll. Nu har man satt sig i en ganska dryg situation i Europa League också. Gruppen var inte lätt från början och detta gjorde knappast saken bättre. Det är oroväckande att laget nästan såg ut att vara mätta ikväll, precis som man gjorde mot SPAL.

Tyvärr är det väl bara skriva att det är nya tag i helgen som gäller. Då gästar Parma Stadio Olimpico och en vinst där är ett måste. En förlust är nästan kris.

Dags att rycka upp er nu.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-09-19 21:13:12
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party