Lagbanner
2022-02-09 21:00

Milan - Lazio

Coppa Italia, inför Milan - Lazio

Coppa Italia, inför Milan - Lazio

Lazio gästar San Siro i kvartsfinalen i Coppa Italia. Avspark klockan 21:00.

Milan och Lazio möts i kvartsfinalen efter att båda lagen vunnit åttondelsfinalen under förlängingen, Milan mot Genoa och Lazio mot Udinese. Milan vann mot Inter med 2-1 i lördags samtidigt som Lazio besegrade Fiorentina med 3-0 borta under lördagskvällen.

Sarri uttalade sig under gårdagen och han kritiserade själva Coppa Italia upplägget - "Det är en cup som är till för att de bästa lagen ska komma så långt som möjligt. Ingen vet hur, när eller var lottningen görs. Men det är som det är och vi är taggade."

Lazio
På lördag väntar Bologna, Sarri kommer behöva ställa upp med ett bra lag men ha matchen i Serie A i åtanke. Cataldi hoppas på en plats från start, men det finns en möjlighet att Leiva startar. Reina kommer förmodligen stå mellan stolparna, och Hysaj sägs kunna starta tillsammans med Marusic, Patric och Felipe i backlinjen. Felipe Anderson hoppas också på en plats från start, Pedro kommer då starta från bänken.

Statistik inför matchen
Milan har endast vunnit en av de senaste nio matcherna mot Lazio i Coppa Italia. Milan har inte gjort mål mot Lazio i fem av de senaste matcherna i Coppa Italia. 

Efter att ha nått semifinalen tre år i rad mellan 2017 och 2021 blev förlorade Milan kvarten mot Inter förra året. Milan har inte åkt ut i kvarten två år i rad sedan 2015, då var det tre i rad (sista mot just Lazio).

Lazio åkte ut i kvarten 2021 samt 2022, och har inte åkt ut så tidigt tre år i rad sedan 1993.

Milan har endast förlorat två av de senaste 17 hemmamatcher i Serie A, båda mot just Lazio (0-1 2015 samt 0-1 2019).

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-02-09 09:43:19
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party