Lagbanner
Coppa Italia: Lazio komfortabelt vidare

Coppa Italia: Lazio komfortabelt vidare

Dom regerande mästarna fick en smakstart på turneringen när Serie B gänget Cremonese kördes över med 4-0.

Cremonese kommer från det lilla samhället Cremona i norra Italien. Ett stenkast från staden Piacenza som i dagsläget har en stark Laziokoppling. Det är nämnligen Simone Inzaghis hemstad och det var här både han och storebror Filippo inledde sina fotbollskarriärer under den tidigare delen av 90-talet.

Simone Inzaghi formerade ett nästan rent b-lag för att ta sig an Cremonese med undantag för några viktiga kuggar så som Immobile, Acerbi och Luiz Felipe. Om vi har fått uppleva mycket spänning och nagelbitande ända in på stopptid nu på slutet, så var det en helt annan visa igår. Lazios reserver gjorde processen med Serie B klubben väldigt kort. Patric gjorde 1-0 efter att ha mött ett inlägg av sin landsman Jony. 

Just Jony skulle komma att spela en huvudroll under gårdagskvällen. Att spanjoren har en känslig vänsterfot vet vi och den skulle komma att bli väldigt talande under matchens gång. Efter att ha serverat Patric var det dags igen när Marco Parolo stötte in 2-0 efter ett mycket fint inlägg. Ciro Immobile utökade senare Lazios ledning till 3-0 på straffspark innan Jony slog en frispark som Bastos kunde knoppa in och fastställa slutresultatet till 4-0. 

Matchens lirare var helt klart Jony som gjorde hat-trick i assister. Förutom Jony så startade även Bobby Adekanye matchen och yngligen glimrade väl till ibland men var för det mesta ganska anonym. 

Nu väntar Napoli som nästa hinder på vägen mot ännu en Coppa Italia titel. 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-01-15 11:09:39
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party