Lagbanner
Curiosi Lazio: Ravel versus?

Curiosi Lazio: Ravel versus?

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

29/11
Nya avslöjanden kring Ravel Morrison. Media uppger nu att det ska ha uppstått ett bråk även med Braafheid efter en tackling på tisdagens träning under ritirion på Formello. Lagkamraterna fick sära dem båda åt och Morrison ska ha bett ledningen att få lämna ritiron, men fick nej. Han ska ändå ha lämnat Formello i all hast trots att man försökte hindra honom. Ravel valde sedan att åka till England ändå. Det finns för undertecknad ännu inga uppgifter om Ravel är tillbaka i Rom eller ej.

Om inte Lazio får ett bra resultat mot Empoli kan ritiron som tillfälligt avslutades i torsdags att återupptas.

Tare sägs ha ögonen på Torinos mittfältare Marco Benassi, tidigare i Inter. Agenten säger att ingen kontakt har förekommit, men att spelaren skulle uppskatta intresset.

Lazios primavera besegrade Ternana med 3-0 igår efter två mål av Palombi och ett av Mattia. Nu väntar derbyt, men man får dessvärre klara sig utan Alessandro Rossi, då han klantigt fick sitt andra gula kort efter att ha fortsatt spela efter avblåsning.

Sergejs lillebror Vanja har lämnat Manchester United för Lechia Gdansk efter att målvakten fick problem med arbetstillståndet i England.

28/11
Ravel Morrison for till England före matchen mot Dnipro i torsdags och Il Messagero och Il Tempo rapporterar nu om vad som föregick detta. Ravel hade enligt uppgift kommit till onsdagens träning med en påstådd loj attityd på grund av att han hade fått besked om han inte skulle få starta matchen mot Dnipro. Detta uppskattades inte av senatorerna i laget och en diskussion uppstod mellan Radu och Morrison där Radu förklarade för Ravel att detta inte var ok. Diskussionen medförde nästan handgemäng och Candreva var den som skiljde parterna åt och lugnade ner situationen. Ravel har tidigare fått kritik för sin inställninhg på träning och har inte heller fungerat väl med lagkamraterna. Morrison ska ha fått böter av Lazio för sin otillåtna resa till Englnad. Detta var kanske droppen som gör att Ravel flyttar hem till England i januari. Tråkigt slut på en intressant spelare isåfall men Ravel har sig själv att skylla för det. 

Dnipro uppgavs vilja ha pengar direkt för Douglas, men på grund av klubbens skulder kanske de kan tänka sig en rabatt för Lazio. Lotito vill låna Douglas med köptvång för totalt 5,5 miljoner euro. De turkiska storklubbarna Galatasaray, Besiktas och Fenerbahce har också visat intresse, men har enligt agenten ännu inte lämnat något bud.

Nytt namn på mittbacksfronten är annars senegalesen Papy Djilobodji (1988) som gick till Chelsea i somras, men som inte ingår i Mourinhos planer. Lotito vill låna med köpoption motsvarande det som Chelsea gav för spelaren, 3,5 miljoner euro. 

Ederson, numer i Flamengo, har uttalat sig om Lazios problem på sistone och enligt honom saknar laget den nutrionist som man hade förra säsongen. Enligt honom betyder det mycket att äta rätt och också för att kunna återhämta sig från skador och trötthet. Ederson berättar annars att han saknar carbonaran i Italien ocha tt han öedsen för att pratade mer med journalister om sina skador än om sitt spel.

Filip Djordjevic har ett bra målsnitt i Europa League med 3 mål på 86 spelade minuter. Bättre än Higuain.

26/11
Ikväll möts Lazio och Dnipro i Europa League, men det sägs också att lagens representanter kommer ha ett möte för att diskutera en eventuell övergång för mittbacken Douglas. Dnipro har tidigare sagt att beslutet ligger hos Douglas om han vill lämna eller inte och enligt uppgift ska mittbacken ha bett klubben om att bli såld till Lazio. Lazio uppges redan ha en muntlig överenskommelse om spelarens kontrakt på en miljon euro fram till 2020. Lotito uppges vilja låna Douglas för 500 000 euro med en utköpsklausul på 3,5 miljoner euro. Dnipro vill ha närmare 7 miljoner euro. Om parterna inte kan enas kvarstår namn som Tonelli, Terziev, N'Koulou och som alltid med Tare, Mister X.

Doktor Bianchini har meddelat att Felipe Anderson troligtvis inte kommer till spel ikväll, då han har haft problem med en stel nacke. Detta ska undersökas vidare.

Schalke och Leverkusen uppges vara intresserade av Senad Lulic om inte bosniern förlänger sitt kontrakt med Lazio.

Sampdoria har värvat Keitas lillebror Ibou (16) från Barcelonas plantskola Cornellà.

Kommunikationsansvarige Stefano De Martino har meddelat att Lazios officiella hemsida nu har en ny look och att det nu ska vara även på engelska och framöver även på andra språk för att Lazio ska nå ut i Europa. Sidan samlar även spelarnas officiella konton på sociala medier. Inom några månader ska det även vara ett webbprogram två gånger i veckan på sidan.

Alessandro Matri har uttalat sig om den påstådda krisen och splittringen i Lazio med att det hela förstoras upp av media och att det inte finns några schismer i laget. Han sade att laget är enat och att det inte har förekommit någon kritik från spelare på bänken. Han uppgab att han trivs i laget men vet inte ännu om han kan bli kvar även nästa säsong.

25/11
Keita har som sagt valt att spela för Senegals landslag som har bett om att han ska delta i det afrikanska U23-mästerskapet mellan den 28 november och den 12 december, där man spelar för en plats i OS i Rio nästa år. Keita ville vara med och iallafall spela en eventuell final. Men Lazio har tackat nej och är inte tvungna att släppa spelaren som när det gäller A-landslag. Frågan är hur talangen tar det beslutet?   

Francesco Guidolin har förnekat uppgifterna om att han skulle ha haft kontakt med Lazio om att bli eventuell ersättare till Stefano Pioli.

Lazios primavera har tre talanger på provspel: Gabriel Strefezza, Rafael York och Gianmarco Laurenti. Spelarna har tränat med laget sedan i tisdags och kommer idag testas i en internmatch. Strefessa (1997) är en brasiliansk högerback som tillhör Corinthians och som sägs vara teknisk och snabb. Han har tidigare tränat med Palermo och agenten har erbjudit spelaren till flera europeiska klubbar. Svensken Rafael York (1999) spelar för närvarande i Sandviken och spelar även för det svenska U17-landslaget. Han sitter på ett treårskontrakt med Sandviken och sägs kunna köpas loss för 110 000 euro. Men även Southampton, Watford och en del tyska klubbar är ute efter ynglingen (se artikel). Laurenti är en italiensk mittfältare som tidigare har spelat i Juventus Allievi Nazionali.

Minalas agent Diego Tavano slår tillbaka mot de tidigare påstådda citaten från tränare Somma och hävdar att Somma aldrig har sagt så. Tavano säger att han har pratat med Somma och att det inte finns några problem med tränaren. Anledningen till att Minala inte tränar beror enligt Tavano på Latina. Tavano hoppas dock att Minala kommer att återintegreras i laget annars kommer de undersöka alternativ i januari.

Marcelo Salas är en av kandidaterna att bli president i den chilenska fotbollsförbundet.

24/11
Danilo Cataldi får böter efter sin munhuggning med assisterande Giacomo Murelli under matchen mot Palermo i helgen. Cataldi, Mauricio och Candreva kritiserade lagkamraternas spel från bänken. När Murelli sedan ifrågasatte snacket och det faktum att spelarna skrattade sinsemellan när Lazio låg under, var det Cataldi som svarade. Bråket ska dock vara utagerat parterna emellan.

Lazio hade enligt uppgift folk på plats för att se Steaua Bukarests mittback Fernando Varela i derbyt mot Dinamo (Radus klubb). Dessvärre stod Varela för ett självmål och Steaua förlorade derbyt. Enligt uppgift är det Radu som tipsat ledningen om mittbacken. Frågan är varför?

Mittbacken Joel Matip som har ryktats till Lazio har fått ett nytt kontraktsförslag av Schalke men enligt uppgift tackar spelaren nej till detta. Flera storklubbar följer detta med intresse.

Keita Baldé har i ett meddelande bestämt sig för att spela för Senegal istället för att vänta på en chans i Spanien. Han berättade även om sin framtid och medgav att moderklubben Barcelona vore en dröm, men att han ”vill utvecklas i Lazio”.

Joseph Minala har inte fått det att stämma och har bara spelat fyra matcher under sin utlåning till Latina. Tränare Somma har kastat lite sken över varför: ”Spelare som inte tränar, spelar heller inte för mig. Om man missar två träningar, så spelar du inte och hamnar längst bak i kön”. Enligt spekulation vill Latina göra ett lånebyte med Strakosha som inte har stått på sistone i Salernitana. Frågan är vad det ska bli av Minalas karriär med ännu mer kritik från tränarhåll.

Santiago Gentiletti är avstängd i matchen mot Empoli i helgen och Lucas Biglia är nu ett kort ifrån avstängning. Vill det sig illa missar han matchen mot Juventus.

23/11
Lotito har beordrat laget till ritiro efter den svaga insatsen igår. Nu ska laget vara på ritiro fram till matchen mot Dnipro på torsdag.

Pioli sade efter matchen igår att konflikten under match rörde Murelli och Cataldi, men att det hela har retts ut och att det berodde på besvikelse och nervositet över matchen.

Marchetti kan inom kort skriva på nytt kontrakt, 1,5 miljoner euro till 2018.

21/11
Inzaghis grabbar föll idag borta mot Ascoli med 2-0. Palombi missade en straff vid ställningen 0-0. LAZIO (4-3-3): Matosevic; Germoni, Quaglia, Prce, Dovidio; Murgia, Borecki, Folorunsho; Palombi, Rossi, Manoni.

Etrit Berisha har uttalat sig om tillvaron i Lazio med att han hoppas kunna stanna, men sedan får man se.

Igli Tare har förnekat ryktena om mittbacken Berat Djimsiti.

Julen närmar sig. Lazio har lanserat så kallade supportermössor. En julklapp för någon alls?


20/11
Det förekommer rykten om att Klose kan försvinna till USA eller Tyskland i vinter, men Lazio och Pioli vill övertala Klose att stanna för sina ledaregenskaper och sin viktiga roll i laget. Uttåget från CL ska ha gjort att Klose har blivit omotiverad och därmed vill lämna. New York Red Bulls och de tyska ungdomslandslagen jagar Klose.

Lotito och Tare påstås träffa representanter från Dnipro i nästa vecka före matchen på torsdag för att diskutera Dougkas.

Alessandro Diamanti har avslöjat att Alberto Gilardino, nu i Palermo, tackade nej till både Inter och Lazio i somras.

Keita förväntas starta på söndag mot Palermo tillsammans med Djordjevic och Anderson.

Matchen mot Palermo kan bli den 50:e för Dusan Basta i Lazio. Lulic når 170 matcher.

Ogenyi Onazi har råkat ut för en sträckning och blir borta i ca tre veckor.

Georgi Terzievs agent har förnekat kontakt med Lazio och hänvisar till att spelaren har ytterligare sex månader på kontraktet.

Nytt namn i mittbacksjakten är Berat Djimsiti, född 1993, som spelar i Zurich, vars kontrakt går ut i sommar.

Romanistan och tillika presidenten i Sampdoria, Massimo Ferrero, påstår i sin bok att han en gång blev erbjuden att köpa Lazio, men att han avstod på grund av sitt supporterskap.

19/11
Igli Tare uppges vilja peta Federico Marchetti framöver till förmån för Berisha på grund av italienarens kontraktsstrul med Lazio. Marchettis kontrakt går ut i sommar och Lotito upges nu erbjuda 1,5 miljoner euro till 2019.

Primaveran slog igår Empoli igår i den italienska cupens åttondelsfinal med 5-0. Målen gjordes av Palombi 2, Cali, Rossi och Collarino. LAZIO (4-3-3): Matosevic; Dovidio, Mattia, Quaglia, Germoni; Folorunsho, Borecki, Murgia; Palombi, Rossi, Manoni.

Brescia-supportrarnas Gabriele Sandri-banderoll blev stoppad inför mötet mot Trapani.

Lazio uppges ha lagt ett bud på fyra miljoner euro för Dnipros Douglas. Nästa torsdag möts Lazio och Dnipro. I Europa League alltså.

Kontakt ska även ha skett mellan Tare och Georgi Terzievs agent. Mittbackens kontrakt går ut i sommar.

Inters sportschef Ausilio förnekar att det skulle pågå förhandlingar kring Candreva. Inter ska tidigare ha lagt ett bud på 10 miljoner euro plus Ranocchia, men mittbacken ska inte ha varit intresserad av en flytt till Lazio.

Edson Braafheid har skickat ett tydligt meddelande på Instagram: ”Mina fans frågar mig varför jag inte spelar och om jag fortfarande är skadad. Jag är 100 procent frisk och jobbar hårt för att återvända till planen. Jag väntar på min chans att kämpa igen för dessa färger. Jag är redo.” Lyssnar Pioli på det?

Stefano Mauri har opererats för diskbråck och blir borta i tre veckor. Klose uppges även han vara skadad och missar med all sannolikhet Palermo i helgen.

17/11
Palermos excentriske president Zamparini har uttalat sig om Pioli och söndagens match mot Lazio. Zamparini uttryckte sitt stöd för den tidigare tränaren Pioli men med en profetia: "Pioli kommer att ordna upp Lazio, men inte före måndag ..."

Onazis agent Stephen Makinwa har sagt att Onazi har flera intressenter, men mittfältaren vill enligt honom stanna kvar i Lazio och prestera bra. Han har även sagt att Lazios unga trupp behöver tid för få ihop det hela. Uttåget från CL har enligt Makinwa gjort det svårare.

Tare uppges ha siktet inställt på Marseilles mittback Nicolas N'Koulou. Men kameruanen uppges även ha intressenter från Premier League (Chelsea och Liverpool).

Douglas agent har bekräftat att det finns kontraktsbud till mittbacken men att det hela kommer att avgöras vilket bud av Lazios och Galatasarays som är högst.

AS uppger att Simeone kan komma att lämna Atletico de Madrid, vilket skulle öppna upp för både Inter och Lazio. Men troligen har Chelsea honom högst på önskelistan om Mourinho lämnar.

15/11
Lucas Biglia ska ha intresse från Inter och Real Madrid. Spanjorerna sägs villiga att betala 30 miljoner euro, men Lazio uppges istället vilja förlänga Biglias kontrakt med en utköpsklausul på mellan 35 och 40 miljoner euro.

Lazios primavera föll dessvärre i supercupfinalen igår mot Torino (2-1) och fick därmed ingen revansch för finalen i våras. Lazios kvittering gjordes av Cardoselli innan Torino avgjorde i förlängningen. Noterbart var att Andrea Bertolacci, som är förlovad med Alessandro Murgias syster Nicole, var på plats i Turin för matchen.

Lazio jagar Dnipros mittback Douglas. Dnipro vill dock ha 10 miljoner euro och Lazio vill ha lite "rabatt" och betala runt 7. Även Galatasaray ska vara intresserade.

Cristian Ledesma, numer i Santos, har berättat att han egentligen ville avsluta sin karriär i Lazio, men ser en ny utmaning i Santos. Han hoppas i framtiden att han ska träna ungdomslag och tycker att det är svårt att vara borta från familjen som är kvar i Italien.

11/11
Gabrieles dödsdag. Åtta år sedan tragedin.

Lazios generalsekreterare sedan 2011, Armando Calveri, har utsetts till SLO i Lazio och blir därmed ansvarig för relationen till supportrarna. Han har tidigare varit högst delaktig när det vankas kontraktsskrivning. Det är ett annorlunda val sett till Roma som har en före detta spelare på posten. Men förhoppningsvis ska Calveri ändå kunna bygga broar.

Chelsea uppges vara intresserade av Antonio Candreva, men spelaren ska enligt uppgift vilja stanna kvar i Rom.

10/11
Enligt uppgift bad domare Tagliavento Igli Tare om ursäkt efter derbyt och medgav att det inte var någon straff. I halvtid var Tare vansinning och konfronterade Tagliavento om den feldömnda straffen för Roma. Tare har dock idag förnekat att Tagliavento bad om ursäkt.

Senad Lulic har bett Mohamed Salah om ursäkt för tacklingen som nu innebär att Salah blir borta i en månad.

Enligt tolkningar av tv-bilder ska Marchetti ha försökt "preparera" straffpunkten med att göra ett hål innan Dzekos straff. Tyvärr fick det inget önskat resultat.

8/11
Pioli sägs ha bestämt sig för 433 i derbyt med Djordjevicpå topp och med Radu som vänsterback. PROBABILE FORMAZIONE (4-3-3): Marchetti; Basta, Mauricio, Gentiletti, Radu; Parolo, Biglia, Lulic; Candreva, Djordjevic, Felipe Anderson.

Lazios primavera slog Avellino med 8-1 efter mål av Murgia 3, Rossi 2 och ett vardera av Murgia, Collarino och Cali. LAZIO (4-3-3): Matosevic; Dovidio, Mattia, Quaglia, Germoni; Murgia, Borecki, Folorunsho; Manoni, Rossi, Palombi.

4/11
Lazio har meddelat att de Vrij idag har genomgått operationen för sitt skadade knä och väntas nu blir borta i sex månader. Säsongen är därmed färdigspelad för den viktige mittbacken.

Mannen som misshandlade Chiara Insidioso Monda så svårt att hon nu är okontaktbar, har fått sitt fängelsestraff sänkt från 20 till 16 år. Vergogna.

1/11
De Vrijs långtidsskada gör att Lazio är i stort behov av mittbacksförstärkning i januari. Detta är namnen som uppges vara aktuella: Luca Caldirola (Darmstadt), Douglas (Dnipro), Georgi Terziev (Ludogorets), Joel Matip (Schalke), Felipe (Corinthians), Daniele Rugani (Juventus) och Giuseppe Biava (kontraktslös).  

Manchester United och bauern Munchen jagar Felipe Anderson. Van Gaal uppges vara beredd att erbjuda 55 miljoner euro för brassen. Men Lotito uppges inte vara villig att tacka ja till mindre än 80 miljoner euro.  

Corinthians har bekräftat att en italiensk klubb har hört sig för om mittbacken Felipe och brasiliansk media tror att detta är Lazio även om också Udinese och Napoli har nämnts. Spelaren själv har sagt att han hellre vlll fokusera på säsongen (som slutar i december). Här har ni ett klipp med mittbacken.

Lazios primavera föll igår borta mot Empoli med 1-3 efter tre mål av ”Georgiens Messi” Chanturia. Lazios mål gjordes av Alessandro Rossi. LAZIO (4-3-3) - Matosevic; Dovidio, Mattia, Cardelli, Germoni; Murgia, Borecki, Folorunsho; Palombi, Rossi, Manoni.

Albaniens förbundskapten Gianni De Biasi har uttalat sig om sin målvakt Etrit Berisha: ”Han får betala för att ha Marchetti framför sig, men erfarenheten kommer att stärka honom. Han är full av instinkt och naturliga kvalitéer, men har ingen naturlig målvaktsskolning. Han blir allt bättre och jag hoppas att han kommer att spela med mer kontinuitet, vilket skulle vara bra för oss och för Lazio.” Frågan är om förbundskaptenens ord får Berisha att söka mer speltid i januari?

Felipe Anderson är uttagen till Brasiliens U23 som ska träningsspela mot USA den 11 och 15 november.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-11-29 11:30:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party