Lagbanner
Curiosi Lazio: Vinst för Primaveran

Curiosi Lazio: Vinst för Primaveran

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

21/2
Lazio Primavera vann 4-0 mot Frosinone. Fiore, Oikonomidis och Capuano ( som stog för två mål ) är målskyttarna.

Den skadade mittbacken Santiago Gentiletti lämnade nyligen ett välkommet besked med att han siktar på att vara tillbaks i spel för Lazio i mitten av mars.  

Curva Nord har förberett en ny ramsa tilll matchen mot Palermo. Ramsan sjungs till tonerna av 883:s “Non ti passa più”: “Forza Lazio facci un gol, si alza dalla Curva Nord, corri e lotta finché puoi, non ti lasceremo mai. Forza Lazio facci un gol, giuro non ti tradirò, fino in capo al mondo andrei, sventolando i colori miei, la la la la…."

Uppgifter gör gällande att Manchester United hörde sig för hos Lucas Biglias agent i januari. Argentinaren är ett tänkbart mål för den engelska klubben om de inte lyckas värva Romas Kevin Strootman.

20/2
Stefano Mauri kan enligt uppgift snart erbjudas ett nytt tvåårskontrakt med Lazio. Lazio uppges inte ha någon ersättare i sikte ännu, vilket kan innebära att den här säsongens viktiga poängspelare kan bli kvar i Rom.

Alvaro Gonzaléz har inte fått någon lyckad start på sin lånesejour i Torino. Mittfältaren har nu tvingats till en meniskoperation och missar närmare fem veckors spel.

14/2
Lazios primavera är vidare till cupfinal mot Roma efter att ha spelat 1-1 borta mot Juventus och är därmed vidare med sammanlagt 3-1. Juventus tog ledningen i början av andra halvlek efter en grov miss av målvakten Guerrieri, men Silvagni kvitterade en stund efteråt. Finalen avgörs i två matcher 11 mars och 1 april.

13/2
En eskortkvinna från Rom uttalade sig till Radio Cusano angående att hon har haft möten med spelare i både Lazio och Roma. Nyligen har hon även träffat spelare i Cesena och Atleticó Madrid. Kvinnan uppgav att hon en gång blev kontaktad av en person som hon först inte förstod vem det var, men när hon kom till dennes hem insåg hon att han spelar i Roma. Kvinnan berättade även att hon träffar många kändisar, skådespelare och politiker och många gånger har hon använts som en muta gällande olika affärer.

12/2
Avtalet med Sporting angående Maurício innehåller enligt uppgift en intressant detalj. Det ska finnas en klausul som säger att om Lazio ska sälja Maurício till någon av Sportings storrivaler Porto eller Benfica så får brassen inte gå för mindre än 15 miljoner euro.

Spekulationerna kring Ledesma fortsätter med rykten om en flytt till MLS till sommaren. Även Southampton ska vara intresserade. Ledesmas agent meddelar att förhandlingarna ligger nere, men utesluter inte att spelaren kan komma att stanna i Lazio.

Giuseppe Biavas agent har avslöjat att Lazio erbjöd spelaren en förlängning i somras, men att Biava hellre vill flytta närmare sin familj i Bergamo.

Salernitana värvade nyligen den rumänske anfallaren Andrei Cristea som inte har gjort någon hemlighet av att han värvats tack vare sin landsman och tidigare lagkamrat Stefan Radu. Han menade även att det vore en dröm att spela för Lazio. Tack, men nej tack.

Spekulationerna om Lazios möjliga anfallsförvärv i sommar går vidare. Enligt uppgift ska Lazio intressera sig för Guingamps Claudio Beauvue. Den omskolade yttern har gjort stor succé och har trots sin ringa längd en oerhörd spänst och går under smeknamnet "Air Claudio" med hänvisning till den legendariske basketspelaren Michael Jordan.

10/2
Curva Nord stängs av en match till följd av rasistiska ramsor i riktning mot Niang och Edenilson i Genoa igår. Men straffet sker inte omedelbart och är villkorligt. Om Lazios fans gör sig skyldiga till nya ramsor inom 12 månader kommer straffet tillföras eventuella nya straff, med andra ord en längre eller mer omfattande avstängning. Avstängningarna för Mauri, Cana och Marchetti kvarstår till matchen mot Udinese i helgen. Utöver det står nu De Vrij även på ett kort från avstängning.

Uppgifter gör gällande att Lazio kommer att spela med den stiliserade örnen på alla tre matchställen kommande säsong.

Ravel Morrison närmar sig sitt nya liv i Rom då han uppges tack vare en försäkring kunna påbörja sin träning med Lazio. Kontraktet med Lazio gäller from 1 juli.

8/2
Ravel Morrison har nu brutit kontraktet med West Ham och kan därmed redan nu flytta till Rom för träning med Lazio. Han kan dock inte spela denna säsong då han redan har representerat två klubbar.

Lazios primavera vann första cupsemin mot Juventus med 2-0 hemma på Fersini efter mål av Borecki och Palombi. Returen i Turin spelas nästa lördag, men då får Lazio klara sig utan Oikonomidis och Fiore som dessvärre båda visades ut under matchen. 

Förlusten mot Cesena föll inte Lotito i smaken och enligt CdS lät han laget veta om hans missnöje efter matchen där han ska skällt på laget i omklädningsrummet. Lotito förväntar sig nu tre poäng mot Genoa för att åter ta upp jakten på Napoli och tredjeplatsen.

Mickael Ciani håller på med sin rehabilitering från den skada som hållit honom borta sedan november. Nu har det kommit uppgifter om att han befinner sig i Frankrike och har även synts på bild när han tränar med förra laget Bordeauxs reserver. Blir det en återkomst i sommar?

Matchen mot Genoa blir Kloses hundrade i Serie A och tysken är på jakt efter mål nummer 300 i karriären. Han står just nu på 298.  

7/2
Mellan tisdag och onsdag väntas den slutliga domen i calcioscommesseaffären komma. Stefano Mauri tillsammans med Doni, Signori, och Bressan väntas få sina slutliga besked rörande misstanken om samröre med den illegala spelverksamheten.

Edy Reja närmar sig en återkomst som tränare i kroatiska Hajduk Split, varifrån Lazio en gång värvade Reja.

5/2
Enligt uppgift återstår det en spelad match till för Miroslav Klose innan optionen om en kontraktsförlängning även för nästa säsong kickar in. Men det bör tilläggas att beslutet ligger hos Klose att bestämma om han önskar fortsätta i Lazio även nästa år.

Lorik Canas avstängning och röda kort från kvartsfinalen mot Milan står fast och därmed missar den albanske mittbacken första mötet mot Napoli i den italienska cupen.

Hernanes har ryckt ut till försvar för landsmannen och förre lagkamraten Ederson efter kritiken mot honom att han vägrade att lämna Lazio. Ederson är enligt Hernanes en "fantastisk person både på och utanför planen."

4/2
Ravel Morrison verkar redan intressera sig för sitt kommande äventyr i Rom och Italien. Enligt uppgift ska Ravel ha ringt sin tidigare lagkamrat och kompis Paul Pogba om livet i Italien och språket. Om Ravel tar lärdom av Pogba kan vi inte annat än att hoppas.

Felipe Anderson har fått klartecken och väntas vara med mot Genoa.

31/1
Lazios primavera föll igen idag borta mot Bari med 0-2. Laget saknade viktiga duon Tounkara och Oikonomidis. Verkaj var dock nära att kvittera för Lazio som istället inkasserade sin andra raka förlust och som tappar något i toppstriden.

29/1
Caso Berisha verkar inte vara slut. FIFA har tidigare arkiverat ärendet kring huruvida Etrit Berisha hade skrivit på för Chievo innan han till slut skrev på för Lazio sommaren 2013. Men FIGC har nu meddelat att de funnit Berisha skyldig till just detta. Berisha ska ha skrivit på förkontrakt för Chievo den 29 juli 2013, men värvades sedan av Lazio den 1 september. Något straff har ännu inte delats ut, men det kan röra sig om sex månaders avstängning från spel i Lazio.

Talangen Mamadou Tounkara är skadad och kommer att vara borta i ungeför en och en halv månad på grund av en knäskada.

Agenten Mino Raiola har nyligen gått och förklarat att Juventus borde köpa Lazios Felipe Anderson.

26/1
Luis Cavanda lämnades överraskande utanför matchtruppen inför cupmatchen mot Milan imorgon kväll. Anledningen som uppges är disciplinära skäl utan närmare förklaring ännu. Detta motsägs dock av andra uppgifter som gör gällande att det istället ska röra sig om personliga skäl där Cavanda ska ha bett ledningen om tid för att ta itu med dem.

Inte heller Eddy Onazi har det lätt i Lazio just nu, men nu rör det en nyhet av det mer olyckligare slaget. Mittfältaren har nämligen haft inbrott i sin bil där tjuvarna kom undan med pengar, mobiltelefon och en viss ny Lazio-tröja ...

Som det tidigare har rapporterats kommer nu Ravel Morrison allt närmare en övergång till Lazio i sommar. Mittfältaren uppges nu komma till Rom antingen imorgon eller under onsdagen för läkarundersökning och kontraktsskrivning. Blir det ett nytt kapitel för Ravel i Rom?

Stefan Radu har som bekant tidigare tackat nej till landslagsspel med Rumänien efter en tidigare schism med förbundskapten Piturca. Men Radu står nu kvar vid sin bojkott trots övertalningsförsök från nye förbundskaptenen Iordanescu. Det har inte tagits emot med ro av ordförande Burleanu i det rumänska förbundet. Burleanu kallar Radu för ”dåre” efter sitt beslut och att Radu inte inser den möjlighet att han missar då Rumänien går bra i sin EM-kvalgrupp.

Doktor Bianchini har meddelat att Stefan de Vrij ska vilas fram tills på torsdag för att genomgå ny kontroll om hans status för matchen mot Cesena.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-02-21 18:44:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party