Lagbanner
Curiosi Lazio: Mauris klausul

Curiosi Lazio: Mauris klausul

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

22/8
Stefano Mauri uppges ha en calcioscommesse-klausul i sitt nya kontrakt med Lazio som ger klubben rätt att riva kontraktet. Han kommer inte att ta tillbaka lagkaptensbindeln men väl sitt gamla tröjnummer 6, vilket gör att Gentiletti tar tillbaka tröja nummer 18.

Lazio-tröjan som tidigare Roma-spelaren Alessio Romagnoli hade på den omtalade bilden sägs ha varit en gåva från Danilo Cataldi.

Tidigare Lazio-spelaren Marius Stankevicius är på väg att skriva på för Parma.

4/8
Många ställer sig frågan varför Lazio inte storvärvar inför kommande CL-kval. Anledningen sägs vara att Lazio redan denna sommar betalt närmare 30 miljoner euro för spelare. Utöver Kishna och Milinkovic-Savic har det även varit nödvändigt med avbetalningar på Candreva, de Vrij, Mauricio, Basta, Parolo och ett underskott (14,5) behöver täckas. Därutöver ökade kostnader för nya kontrakt för Biglia, Lulic, Marchetti och Cataldi. Om Lazio skulle värva ytterligare vore det enligt uppgift nödvändigt att offra en toppspelare. Ett Champions League-spel kan dock ändra detta.

Lotito sägs vilja använda vistelsen i Kina till att knyta nya kontakter och eventuella sponsorer. Han ska även semestra där med sin familj kommande vecka.

En kinesisk pojke uyppges ha rest 11 timmar med tåg för att kunna få se Lazio-spelarna.

3/8
Lazio har idag presenterat sitt nya bortaställ i Shanghai. Än en gång används den stiliserade örnen, nu himmelsblå mot en svart tröja. Vackert är det iallafall.


Antonio Candreva har vid presskonferens meddelat att han tror att Lazios intakta trupp är en fördel i helgens supercupfinal mot Juventus.

Lulics och Marchettis nya kontrakt sägs snart vara klara.

Milinkovic-Savic sägs anlända ikväll för läkarundersökning och imorgon ska han ansluta till laget i Shanghai.

2/8
Igli Tare har sagt att truppen i och med Milinkovic-Savic nu är komplett, men att marknaden fortfarande pågår och att det ännu kan hända saker. Tare sa att man var ute efter en ytter (Kishna) och en mittfältare. Han meddelade även att förlusterna på försäsongen inte oroar honom det minsta. Pioli har önskat att möta motstånd som var längre fram i sin träning inför den nya säsongen, för att öka takten på lagets försäsongsträning.

Candrevas agent Pastorello har dementerat uppgifterna om att spelaren skulle vilja lämna Lazio efter att Candreva inte fick kaptensbindeln: "Candreva är besviken, men det finns inget problem". Till en supporter på twitter skriver agenten att beslutet togs hårt av Candreva på grund av spelarens känslor för Lazio.

Senad Lulic sägs närma sig ett nytt kontrakt med Lazio, det hela kan bli officiellt i veckan.

1/8
Uppgifter gör gällande att Stefan Radu är avstängd i första kvalmatchen till Champions League. Det är dock oklart varför då rumänen inte drog på sig någon varning i matchen mot Ludogorets 2014.

Marco Parolo och Senad Lulic kommer dock att missa supercupmötet mot Juventus i Shanghai till följd av rött kort respektive gult kort.

30/7
Corriere della Sera uppger att Lazio har nekat bud på totalt 105 miljoner euro i sommar för att behålla sina stjärnor. Lazio har enligt tidningen nekat ett bud på 25 miljoner euro för Stefan de Vrij från Manchester United och ett lika stort på Lucas Biglia från Real Madrid. Vidare har man även tackat nej till 35 miljoner euro från Manchester United för Felipe Anderson, ett bud som även ska ha matchats av Bayern Munchen. Det har även kommit ett bud från Milan på 20 miljoner euro för Parolo, men Lotito ska i telefonsamtal med Galliani ha tackat nej till detta.

Beskedet om att Lucas Biglia blir ny kapten och att Antonio Candreva istället blir vicekapten har till synes inte landat väl hos italienaren. Enligt uppgift ska han ha tackat nej till detta och är upprörd över beslutet enligt agenten. Frågan är om schismen får Candreva att lämna då både Chelsea och Atletico Madrid uppges vara intresserade.

29/7
Enligt uppgift hat Pioli nu bestämt att Lucas Biglia blir ny lagkapten i Lazio med Candreva som vicekapten. Ett möjligt sätt att hålla kvar argentinaren i Rom?

28/7
Enligt GdS har Lucas Biglia i telefonsamtal med Pioli för några dagar sedan meddelat att han vill stanna i Lazio. Biglia är nu åter från sin semester och parterna kan komma att diskutera ett nytt kontrakt inom kort.

Lazio- och Roma-supportrar har gjort gemensam sak i en namninsamling i protest mot beslutet om att dela upp curvorna.

27/7
Joseph Minala har denna säsong lånats ut till Latina med en köpoption på 3 miljoner euro. Nu går agenten Tavano ut och påpekar att det inte finns någon återköpsklausul för Lazio som möjligen kan komma att "förlora" mittfältstalangen. Tavano sade vidare att Minala förvisso är fäst vid Lazio och dess supportrar, men spelar trots allt för sin karriär.

Curva Nord har meddelat att de kommer att bojkotta den första hemmamatchen för Lazio som en protest mot beslutet att dela upp curvorna på Olimpico för att öka säkerheten. Lazio kommer även att inleda Serie A på hemmaplan.

21/7
Under pågående förhandlingar kring Ricardo Kishna kommer nu rykten om att spelarens agent Mino Raiola nu är sugen på att knyta Felipe Anderson tll sig. Raiola brukar ju tyvärr få som han vill ... 
Felipes syster Juliana nekar dock till uppgifterna om Raiola. Hon är brorsans agent.

Efter magnetröntgen igår konstaterades det inga ligamentskador och Ravel Morrison väntas vara tillbaka i träning om tio dagar.

Sinisa Mihajlovics son Miroslav, född 2000, lämnar Lazio på fri transfer. Men den yngre sonen Dusan, född 2002, som spelar högerback, är fortsatt kvar i Lazios ungdomslag.

12/7
Nyligen stod det klart att Zárate ska betala Lazio böter för det otillåtna klubbytet. Nu framkommer uppgifter om en klausul i kontraktet med Velez som anger att Zárate har att stå för alla krav som kan komma av att spelaren skrev på för den argentinska klubben. Lazio kan nämligen komma att kräva pengar även från Velez.

11/7
Idag har det blivit officiellt att Stefan Radu har förlängt sitt kontrakt till 2020. Möjligen ingår en kaptensbindel i den dealen. Ny lön sägs vara 1,3 miljoner euro.

10/7
Mauro Zárate har dömts att betala närmare 6 miljoner euro i skadestånd till Lazio för att argentinaren otillåtet bröt sitt kontrakt och skrev på Velez Sarsfield. Argentinaren kan förvisso överklaga, men har endast 30 dagar på sig att betala skadeståndet till Lazio.

6/7
Edson Braafheid förlänger ytterligare en säsong med Lazio.

Alberto Bollini kommer på nytt vara assisterande till Edy Reja i Atalanta.

30/6
Enligt uppgift sägs Keita kräva mer speltid på ytterposition kommande säsong annars vill han bli såld. Talangen fick förra säsongen se sig utkonkurrerad av Anderson, Candreva och Mauri och mestadels hoppa in som anfallare. 

I händelse av en försäljning av Lucas Biglia så har Anderlecht till en i nuläget oklar del av försäljningssumman.

Hernan Crespo är ny tränare för Modena.

29/6
Marco Parolo har denna säsong stått för 100 tacklingar, vilket är flest i Serie A.

Sommarlägret i Auronzo inleds den 9 juli och avslutas 19 juli. Lazio kommer där att spela tre matcher, två mot amatörlag från orten (12 och 15/7) och den sista mot Vicenza den 18 juli. Därefter blir det Bryssel och Anderlecht dagen efter och det lär bli ytterligare träningsmatch 26/27 juli.

Roberto Baronio har utnämts till förbundskapten för Italiens U18-lag.

Den nye mittfältstalangen Dejan Saracs agent omnämner den gänglige (188 cm) ynglingen som "den nye Pogba". We wish ... http://youtu.be/6T3V-Kutui0

26/6
Curva Nord har kommit med ett meddelande i riktning mot Lotito om att om inte klubben förstärks kommer de inte att teckna årskort. CN uppmanade även ledningen att inte avvakta CL-kvalet innan man förstärker.

Nya bestämmelser har kommit angående Olimpico där de båda curvorna kommer att reduceras i kapacitet och med barriärer mot Distinti. Detta kommer som reaktion på det stökiga Rom-derbyt senast.

Lazio kommer att spela en träningsmatch mot Anderlecht den 19 juli i Bryssel.

Simone Inzaghi har nämnts som en av kandidaterna till att ta över Italiens U21 efter Di Biagio. Även Bollini nämns.

Lazios videoanalytiker Jesse Fioranelli kan snart ta steget över till fel sida av stan då Lazio och Jesse inte har kunnat enas om lön.  

Miroslav Klose uppges vara aktuell för Tysklands OS-lag nästa sommar i Rio.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-08-22 09:00:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party