Lagbanner
Curiosi Lazio: Djordjevic borta tre månader

Curiosi Lazio: Djordjevic borta tre månader

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

25/1
Filip Djordjevic fick olyckligt foten under sig igår i matchen mot Milan och fick bäras av planen. Det har konstaterats att det rör sig om en fraktur på den högra fotleden. Djordjevic syntes med gipsat ben i går på sociala medier och väntas opereras på tisdag och han blir nu borta från spel i minst tre månader.

Lotito tillfrågades med tanke på Djordjevics skada om behov av brådskande anfallsförstärkning. Lotito konstaterade att man även har Perea som möjlighet att ta hem, men att man kommer se vad marknaden har att erbjuda. Han förnekar dock att han skulle ha varit i kontakt med Raiola gällande Balotelli. "Vi är inte ett lag som kan vara intressant för Mario" och syftar troligen på spelarens lönekrav.

Ravel Morrison uppges ha bestämt sig för att tacka ja till Lazio på fri transfer i sommar och att det hela kan bli officiellt de kommande dagarna.

24/1
Lazios primavera föll tyvärr mot Napoli idag med 1-3. Lazio tog dock ledningen efter ett frisparksmål av Murgia och hade sedan chansen att utöka ledningen, men Palombi missade dessvärre straffen. Istället kunde Napoli kvittera och sedan vända matchen med sin egna straff och gjorde sedan även ett tredje mål.

Ultras-ledaren för Irriducibili, Fabrizio "Diabolik" Piscitelli, har dömts till fyra år och åtta månaders fängelse för narkotikasmuggling från Spanien till Italien.

23/1
Nya uppgifter att Felipe Andersons knäskada kommer att hålla honom borta lite längre än beräknat och sägs nu först vara åter i början mars.

Virtus Entellas lån av Antionio Rozzi kan komma att bli den första affären i en lång rad. Åtminstone om man får tro klubbens Matteo Superbi.

22/1
I eftermiddags hölls en presskonferens under vilken Mauricio presenterades. Lotito uttalade sig och hävdade bland annat att om Lazio hade fakturerat som de andra stora klubbar i Italien hade man vunnit mycket mer, samt att Lazio är uppskattat utanför men saknar tillit från inifrån. 

20/1
De Martino har nu gått ut med att Lazio kommer att spela i den omtalade maglia del -9 på lördag mot Milan. Försäljning av tröjan uppges börja på torsdag.

Lazio är i sorg sedan journalisten och lazialen Pietro Pasquetti har avlidit idag.

Mamadou Tounkara har uppgetts vara aktuell för en utlåning till Crotone, men uppges hellre vilja stanna säsongen ut i primaveran för att ta sikte på titlarna. I sommar lär dock ynglingen lånas ut för behövlig speltid på högre nivå.

Lorik Cana har pratat med albansk media om framtiden och säger att han troligen spelar ett år till i Lazio. Frågan om Champions League kommer säkerligen spela in i Canas beslut som säger att han gärna skulle vilja spela i Bundesliga i framtiden.

Tidigare Lazio-spelaren Mauro Zárate fick som bekant pröva lyckan på nytt som utlånad till QPR. Men Zárate anses underförstått för överviktig för match ännu och är insatt på diet och personlig träning. Sorgligt med den talangen.

17/1
Pioli meddelade idag vid presskonferensen att Stefano Mauri missar matchen mot Napoli imorgon. Kaptenen har haft muskelkänningar och har undersökts idag.

Lazios primavera återupptog idag seriespelet när man bortaslog Vicenza med 6-1. Simone Palombi blev stor matchhjälte efter fyra mål. Övriga mål gjordes av Oikonomidis och Fiore..  

Felipe Anderson reser till Brasilien för att vara nära sin familj efter det som hänt kring hans pappa. Felipe väntas vara borta i ungefär en vecka för att sedan återvända till Rom och sin rehabiltering av knäskadan.

Det är muntert i Casa Cataldi efter sonen Danilos debut för Lazio i cupmatchen mot Torino, där den unge mittfältaren gjorde en stabil insats och spelade fram till Klose. Men familjen som är laziali hoppas nu på en debut även i Serie A för Danilo.  

Tidigare primaveraspelaren Milos Antic har brutit sitt kontrakt med Lazio och skriver på för OFK Belgrad. Mittfältaren har under hösten varit överårig och utanför kvoten i Inzaghis lag.

Eddy Onazi har efter en tävling på hans twitterkonto skänkt pengar (20000 euro) till en nigeriansk student för att täcka dennes stipendium på ett universitet i Nigeria.

16/1
Idag landade Ravel Morrisons agent John Davies i Rom för förhandlingar med Lazio för fri transfer i sommar när spelarens kontrakt går ut. Spelaren kan inte komma i januari då han redan har representerat West Ham och Cardiff denna säsong. Enligt uppgifter ska även Wenger ha ringt agenten med som meddelat att man stod fast vid planerade kontraktsförhandlingar med Lazio. Det uppges att det ska röra sig om ett fyraårskontrakt med ca 700 000 euro i lön.

15/1
Lazio får klara sig utan Stefan De Vrij och Felipe Anderson mot Napoli. Brassen har fortsatt problem med sitt knä efter smällen han fick mot Roma och missar troligen tre veckor. Det går också att undra om skadan har att ha göra med vad som nu har hänt kring hans pappa, men det är väl att vara konspiratorisk. De Vrijs prognos är mer osäker och vidare kontroller kommer att ske under veckan, men han missar säkerligen Napoli-matchen-

Ravel Morrison ska ha avslöjat under onsdagens träning med West Ham att han har att ta ställning till ett kontraktsförslag från Lazio på fredag.

Utöver Ravel Morrison uppges Lazio också vara sugna på att värva Ajaxs danske mittfältaren Lasse Schöne på fri transfer i sommar. Agenten uppges vara på väg till Italien för samtal.

13/1
Curva Nord stängs av en match till följd av de oroligheter och bråk som följde efter derbyt i söndags. Detta innebär att Curva Nord är avstängd mot Napoli och endast innehavare av TDT och barn är välkomna. Det tillåts heller inte något bortafölje då man vill minska risken för att Napoli och Roma-ultras ska drabba samman i samband med matchen. Curva Sud stängs av två matcher, mot Empoli i cupen och i nästa hemmamatch för Roma.

Pioli sägs lufta rejält i cupmatchen mot Torino imorgon kl 21. De Vrij och Mauri avstår helt. Felipe Anderson är osäker då han bett om extra ledigt utifrån vad hänt kring hans pappa. Cataldi och Keita väntas starta matchen. Klose spelar därframme och på mitten får de också sällskap av Candreva, Ledesma och Onazi. Radu och Novaretti bildar mittbackspar med Pereirinha och Cavanda utanför sig. Berisha ersätter Marchetti som också är avstängd mot Napoli. Med i truppen finns även ynglingarna Prce, Tounkara och Oikonomidis.

Felipe Andersons pappa riskerar 30 år fängelse för mord. Imorse kom nyheten att han orsakat döden av hans frus före detta ex-kille och en annan kvinna.  De två skulle ha bråkat av någon anledning när Bruno Santos Silva försökte fly på en motorcyckel. Felipes pappa ska enligt rapporter ha jagat honom med en bil tills båda fordonen på något sätt tappat kontrollen och kraschade in i ett hus. Mannen på motorcyckeln dog direkt medan bilen krossade väggen av huset och orsakde döden av en kvinna som sov i rummet innanför.

12/1
Claudio Lotito medverkade i programmet "CalcioMercato" och förnekade sig inte. Han utmanande vicepresidenten i den italienska kammaren, romanistan Giachetti, att om Roma vinner scudetton lämnar han Lazio. Men om Roma inte vinner utmanade han Giachetti att avgå istället. Giachetti hade tveksamt svarat ja. Lotito fortsatte med att övertygat mena på att Juventus är starkare än Roma. Han kommenterade även Tottis selfie under derbyt med att han själv inte tar några och att Tottis tilltag var opassande och att det inte hör hemma i fotbollen. Handlingen riskerade enligt Lotito att få derbylågorna att blossa upp ytterligare. Det är inte något hans kapten skulle kunna göra.     

SportMediaset gör gällande att Lazio ska ha gjort klart med bråkstaken Ravel Morrison på fri transfer i sommar. Mittfältaren har tidigare spelat i Manchester United och därefter hamnat i West Ham där han också har varit utlånad till Birmingham.

Lazio får beröm av franska tidningen L'Equipe för att man bar texten "Je suis Charlie" på tröjorna i derbyt. Inte alltid Lazio får positiv PR i tidningar. Även Atalanta hedrade offren på sina tröjor under gårdagen.

10/1
Under gårdagen lade Romas mittback ut en bild på twitter från ett tidigare derby där han stämplar Eddy Onazi i det veka livet. Nigerianen var dock inte sen på att svara så kort därefter lade han själv ut en bild där han fällt Fransesco Totti till marken.

Primaverans nyförvärv Edon Beqiri uttalade sig nöjd över att ha skrivit på ett 2,5 årskontrakt med Lazio och att han tackat nej till Lyon för att komma till Rom.

För ett tag sedan snodde Roma Lazios stortalang Gianluca Scamacca. Nu har Roma råkat ut för samma sak då PSV Eindhoven nu har gjort klart med Scamacca.

Lorik Cana uppges av doktor Salvatori vara spelkar till derbyt.

Tidigare Lazio-spelaren César har meddelat att han kommer att följa derbyt från Curva Nord.

9/1
Tidigare presidenten Sergio Cragnotti bjöd på ett avslöjande när han berättade att Lazio var nära att värva Gabriel Batistuta innan han värvades av Roma 2000. Men en dispyt med dåvarande Viola-presidenten Cecchi Gori kom emellan och Lazio värvade senare Hernan Crespo istället.

Före detta kaptenen för Lazios primavera Riccardo Serpieri kommer att spela för Messina i Lega Pro. Han kommer att provspela och om han bevisar att han återhämtat sig från skadan så kommer han att spela för Messina.

8/1
FIFA kommer att betala 670 tusen dollar till Lazio i samband med VM förra sommaren. Reglerna säger att FIFA ska betala 2800 dollar varje dag för varje spelare som är med i VM, från och med två veckor innan ända fram till dagen efter laget blir utslaget. De tre mest betalda lagen från Italien var Napoli Inter och Juve medan top 5 var Bayern, Real, Chelsea, Barcelona och Manchester United.

Händelserna och morden i Paris ökar oron för att det kan ske saker i samband med derbyt. Ökade säkerhetsåtgärder kommer att ske runt arenan för att tillförsäkra att derbyt går lugnt till och att säkerheten garanteras för de människor som är i rörelse. Mer kontroller kommer att göras runt exempelvis Piazza Mancini och Ponte Milvio och dessvärre kan personer från Mellanöstern eller Nordafrika råka ut för en del misstänkliggöranden och kränkande behandling.  

Primaverans cupsemifinaler kommer att spelas den 8 februari på Formello och returen i Turin den 14 februari.

7/1
Efter läkarundersökning står det klart att den bosniske mittfältaren Senad Lulic missar derbyt efter smällen mot knät i matchen mot Sampdoria. Han sägs nu bli borta i 40 dagar. Lorik Cana kan fortfarande komma att spela i derbyt efter sin ryggskada i samma match, men situationen utvärderas dag för dag.

Lazio är på väg att göra klart med den unge mittfältaren Edon Beqiri, född 1998. Den välväxte (184 cm) schweizaren med albanska rötter spelar i FC Montreux-Sports i den schweiziska fjärdedivisionen och blir nu aktuell för Allievi Nazionali och primaveran.

Stefan Radu kommer i samband med derbyt att göra sin 200:e match för Lazio.

6/1
Både Lorik Cana och Senad Lulic byttes ut i gårdagens match mot Sampdoria efter skador. Cana har problem med känning i ländryggen medan Lulic fick en smäll över sitt vänstra knä. Det är i nuläget mer osäkert kring Cana men hans eventuella frånvaro innebär då troligen ny ommöblering i försvaret där eventuellt Radu spelar mittback med Lulic som vänsterback? Båda spelarna ska undersökas vidare under de kommande dagarna. Candreva som igår var tillbaks från skada kommer troligen att ersätta Mauri i derbyt då Pioli kommer ha svårt att sätta Felipe Anderson på bänken.

Den gamle Lazio-målvakten Uber Gradella har somnat in, 93 år gammal.  

3/1
Alvaro Gonzalez kände av smärta i ena vaden under träningsmatchen igår. Han är nu borta från matchen mot Sampdoria och skadan kommer utvärderas ytterligare framöver.

Lazio, tillsammans med Juventus, avstår att delta i årets Viareggio-turnering. Tare har uppgett att orsaken är att man vill förbereda sig på bästa sätt för cupcemifinalen mot Juventus istället.

Lazio kan enligt uppgift byta formation till 4231 för att tillåta Mauri, Candreva och formstarke Felipe Anderson tillsammans. Lucas Biglia kommer troligen att avstå Sampdoria-matchen då han inte ska riskeras i derbyt utifrån sin tidigare skada och att han är ett kort ifrån avstängning.

Santiago Gentiletti blev nyligen uttagen i uruguayanska tidningen "El Pais" lag över de bästa spelarna baserade i Sydamerika 2014.

2/1
Lazio träningsspelade idag på Formello mot Real Carsoli och luftade rejält med olika uppställningar i halvlekarna. Lazio vann med 15-0 efter mål av Felipe Anderson 3, Mauri och Novaretti 2 och ett vardera från Klose, Keita, Basta, Djordjevic, Candreva, Cavanda, Lulic och Cataldi. Matchen sågs av 5000 åskådare, men dessvärre utgick Gonzalez skadad till förmån för ynglingen Mattia.
Lazio I Tempo (4-3-3) - Berisha; Basta, de Vrij, Cana, Cavanda; Parolo, Ledesma, Onazi; Felipe Anderson, Klose, Gonzalez
Lazio II Tempo (4-3-3) - Marchetti; Pereirinha, Novaretti, Radu, Lulic; Cataldi, Biglia, Mauri; Candreva, Djordjevic, Keita.

Tidigare Lazio-spelaren Dario Marcolin är på väg att bli ny tränare i Catania.

Utlånade Brayan Perea och Vinicus har fått klent med speltid i Perugia. Nu uppges Lazio och Perugia prata inom kort om spelarnas låneavtal och främst Perea kan komma att byta låneklubb, då Perugia uppges vilja värva in en mer erfaren anfallare.

1/1
Glädjande nyheter från Formello där både Candreva och Biglia deltar i träningen med laget igen. Candreva kan mycket väl vara redo för spel mot Sampdoria samtidigt som att Biglia troligen vilas ytterligare för att inte riskeras till derbyt.

Primaverans Simone Milani dementerar nu uppgifterna att han skulle vara på väg från Lazio. Han uppger sig vara inställd på att fortsätta kämpa för en plats efter att ha återhämtat sig från den skada han ådrog sig för ett par månader sedan i en trafikolycka.

Det officiella Lazio-kontot på twitter följs av 195 887 och Facebook-sidan av över 430 000 personer. Radiokanalen ”Lazio Style Radio” följs av 80 000 personer dagligen.

Enligt De Martino kommer Lazio att lansera en ny app i samband med att Lazio fyller 115 år den 9 januari 2015. Det kommer även att komma en ny hemsida, vilket kan ses som behövligt.                    ”Vi vill arbeta för att Formello ska vara ett centrum för den mest tekniskt avancerade kommunikationskanalen med fansen. Förhoppningen är att fansen ska komma närmare vår verklighet. Vi vill föra supportrarna närmare klubben.” De Martino uttryckte även stolthet över att Lazio som första lag i Serie A startade sin egen radiokanal.

Lazio kommer att spela en träningsmatch nu på fredag mot Real Carsoli (Promozione) på Formello som förberedelse inför matchen mot Sampdoria på måndag.

Lazio tycks ha säkrat upp en kroatisk anfallstalang till nästa år i form av Ivan Ilic, född 1999, från NK Osijek. Han blir då aktuell för Franceschinis Allievi Nazionali-lag.

Daniele Portanova tycks inte kunna vänta längre på en möjlighet att få spela i sitt älskade Lazio. Den rutinerade mittbacken har nu skrivit på för Robur Siena.

Hellas Verona ska ha hört sig för om Etrit Berisha, men Lazio ska ha tackat nej till förfrågan. Den albanske landslagsmålvakten har tidigare uttryckt önskemål om mer speltid, men än verkar inte en flytt vara aktuell. 

Lazio sägs följa Stuttgarts rumänska mittfältare Alexandru Maxim. Givet hur det ser ut på den positionen i Lazio för tillfället lär ingenting hända i januari, men han kan vara en ersättare om exempelvis Mauri lämnar i sommar.

Primaveraanfallaren Simone Milani har fått dåligt med speltid bakom den givna trion Oikonomidis, Palombi och Tounkara. Lazio och Milani är nu på väg att häva kontraktet för att Milani ska kunna söka lyckan i Serie D.

Gazzetta dello Sport har nominerat en lista över ”Bimbi d’Oro”, ungdomstalanger i Italien som de spår ha en bra utveckling under 2015. Bland de 22 namnen fanns det tre Lazio-spelare: Franjo Prce, Alessandro Murgia och Simone Palombi. 
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-01-25 10:00:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party