Lagbanner
Curiosi Lazio: Lazio värvar kroatisk målvakt?

Curiosi Lazio: Lazio värvar kroatisk målvakt?

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

29/12
Lazio uppges enligt Di Marzio i stort sett ha gjort klar med den kroatiska målvakten Lovre Kalinic från Hajduk Split. Förhandlingar pågår dock fortfarande och kroaterna uppges vilja ha närmare 5 miljoner euro när Lazio erbjuder 3,5. Den välväxte målvakten (201 cm) har stått för imponerande 12 hållna nollor denna säsong och väntas om affären blir klar ansluta först i sommar. Federico Marchettis tid i Lazio ser då ut som att vara över efter strandade kontraktsförhandlingar.

Genoa sägs vara intresserade av Santiago Gentiletti och nu spekuleras det i ett tänkbart byte där De Maio går till Lazio.

Dusan Basta är nu tillbaka från sin skada och även Klose ska vara återställd. Men Ricardo Kishna blir dessvärre borta i ytterligare tre veckor efter sin operation.

Lotito och Galliani påstås ha träffats i Cortina under julfirandet. Rykyen säger att Antonio Nocerino kan ha varit samtalsämnet som ersättare för en missnöjd Onazi. Men kanske handlade samtalet också om Antonio Candreva där en större bytesaffär kan komma att ske i sommar med Alessandro Matri och Stephan El Sharaawy. Lazio sägs ju även vara intresserade av Cristián Zapata.

Den något tveksamma webbportalen ”In bed with Madonna” har listat de 100 mest lovande talangerna födda efter den 1 januari 1994. På den återfinns Lazios Sergej Milinkovic-Savic. Han får italienskt sällskap från Masina, Romagnoli, Bernardeschi och Donnarumma. Sverige bidrar med Ludwig Augustinsson och Simon Gustafsson. 

28/12
Igli Tare har enligt uppgift hjälpt den albanska klubben Flamurtari i högstadivisionen med att låna in tre brasilianska spelare. Kanske får vi se någon av dem i Lazio i framtiden?

Etrit Berishas agent har förnekat ryktet om Hellas Veronas intresse. Agenten uppger att endast Club Brugge har visat intresse för Berisha som enligt agenten vill stanna i Lazio.

Barcelonas sportchef Braida har förnekat ryktena om Candreva och Fiorentinas Bernardeschi.

Alessandro Matri sägs ha övertygat Lazio som kommer att försöka köpa honom permanent i sommar. Anfallarens kontrakt med Milan går ut 2017.

Tidigare primaveraspearen Lorenzo Condemi, född 1996, har meddelat att han slutar att spela fotboll på grund av återkommande ljumsksmärtor. Lycka till i framtiden Lorenzo!

24/12
Efter att laziali ledda av advokat Mignogna lämnat in dryga 30 000 namnunderskrifter har nu FIGC enligt uppgift beslutat att inleda utredning angående om Lazio ska tilldelas scudetton för säsongen 1914/15.

Det blev ingen förlikning med Vladimir Petkovic och hans stab och nu väntar nya förhör med bland annat Tare, Calveri och Manzini under januari rörande schweizarens avsked från Lazio. Petkovic och hans stab kräver närmare en miljon i obetalda löner och ersättning.

Enligt uppgift har Santago Gentiletti begärt att bli utlånad i januari. Detta öppnar för att det blir två mittbacksförstärkningar i januari.

Onazis agent Makinwa har klagat över bristande speltid och förtroende från Pioli och har meddelat att spelaren har intresse från Italien och från utlandet. 

21/12
Igli Tare sade efter matchen mot Inter att man kommer att vilja värva in en erfaren mittback som kan göra skillnad direkt för laget. Satsningen på unga spelare kvarstår, men han betonar att laget har lidit av skador på de äldre ledarna i laget (Klose, Parolo, Biglia och Lulic).

En som kan sägas passa mittbacksprofilen är Lilles Marko Basa och Lazio sägs fortsätta försöka sina försök att få montenegrinen att komma till Rom. Den stora frågan gäller enligt upgift att komma överens om längden på kontraktet.

Genoa och Frosinone uppges ha visat intresse för att värva unge Chris Oikonomidis, men Lazio har nobbat.

Lazio kommer att möta Fiorentina på bortaplan på sin födelsedag den 9 januari kl 18.00 efter att spelschemat fastställts. Förhoppningsvis kan man fira 116 år med en seger.

20/12
Ravel Morrison tränade inte igår och hamnade utanför matchtruppen mot Inter. Ravel flög istället igår till England för julledigheten och frågan är hur mycket vi kommer att se honom igen i Lazio. Han ska ha åter ha framfört vid julmiddagen i torsdags att han vill bli såld i januari.

Dino Zoff kunde igår lämna sjukhuset där han legat inlagd i nära fyrtio dagar för neurologiska besvär till följd av en infektion.

Sky-kommentatorn Massimo Marianella uppger att Chelseas ägare Roman Abramovitj var osäker på om han skulle köpa Chelsea eller Lazio 2003. Men sedan ledde Claudio Ranieri Chelsea till en plats i Champions League vilket blev avgörande för ryssens köp av Chelsea. Även Tottenham fanns enligt Marianella i Abramovitjs funderingar.

Napolis tränare Sarri ska vara förtjust i Danilo Cataldi och ska ha fått ägaren De Laurentis att lägga ett officiellt bud på mittfältaren, 13 miljoner euro. Men Lotito ska ha tackat nej.

19/12
Lazio uppges vara intresserade av den turkiske backtalangen Caglar Söyüncü, född 1996, som tillhör andradivisionens  Altinordu. Agenten påstår att man träffade Tare för tre veckor sedan och att Lazio formulerade ett officiellt erbjudande. Agenten jämför honom även med en ung Carles Puyol i spelstilen, men mer teknisk. Men även Besiktas och bayer Leverkusen jagar talangen.

Enligt uppgift ska Genoa ha varit intresserat av att få Matri i januari, men Lotito har sagt nej.

Primaveran besegrade Virtus Lanciano på bortaplan med 5-1 efter mål av Rossi 2, Murgia, Manoni och Cinti. LAZIO (4-3-3): Matosevic; Dovidio, Mattia, Quaglia, Seck; Cardoselli, Murgia, Rokavec; Manoni, Rossi, Bezziccheri.

18/12
Lucas Biglia har uttalat sig om situationen med fansen: ”Jag förstår Lazio-fansen. Det är som om någon skulle komma in i vårt omklädningsrum och sätta dit något som vi inte vill ha. Vi skulle bli arga. Det är upp till oss att få tillbaka fansen. Vi behöver deras stöd. De får igång oss på hemmaplan och för oss är de en extra spelare. Som lag är vi nära våra fans och vi vet att vi inte ger dem den tillfredsställelse som de ber om. Lite tid kommer att vara nog. Mina tårar? Det är inte alltid lätt att lämna planen med ett leende. Vi har lidit mer än vi har glatt oss.”

Även Felipe Anderson har uttalat sig: ”Det viktiga för mig är att jobba för laget. Jag presterar inte som förut, men jag behöver bara jobba på för att återfå min form. Jag vill hjälpa Lazio, vi hoppas på att börja om med det här resultatet. 2016 är jag säker på att jag kommer att börja göra mål igen.”

Enligt uppgift ska Lilles mittback Marko Basa, 32, ha tackat nej till ett kontraktsförslag från Lazio. Lazio erbjuder kontrakt över 1,5 år med option på ytterligare ett. Montenegrinen vill ha ett länge kontrakt.

Basta och Keita tränar återigen med laget, men Klose riskerar att missa matchen mot Inter på grund av skadekänning.

Inter uppges beredda att erbjuda Lazio 20 miljoner euro plus Juan Jesus för Antonio Candreva. Sanningshalten i det här ryktet ska nog tas med en nypa salt.

16/12
Antonio Candreva har idag besökt Chiara Insidioso som fortfarande ligger på sjukhus sedan den brutala misshandeln från sin förra fästman. Nu fick hon möjlighet att träffa sin stora idol. Sedan tidigare har flera Lazio-profiler och ledare från ultras-grupperingarna besökt henne.

Santiago Gentiletti har fått en ny smäll på det knä som han opererade förra hösten och som höll honom norta stora delar av säsongen. Det är därmed inte troligt att han spelar imorgon mot Udinese.

Tidigare Lazio-spelaren och numera tränaren Angelo Gregucci, som igår ledde Alessandria till cupsegern mot Genoa, har slagit fast sitt förtroende för Pioli och menat på att det ”bara är Pioli som kan få Lazio ur nuvarande kris”.

Pioli har på presskonferensen idag sagt att ”vinna är den enda medicinen” angående lagets läge.

Gents succétränare Vanhaezebrouck uppges annars kunna vara ett alternativ om Lazio skaffar ny tränare i sommar.

Sportchef Giaretta i Udinese uppger att det inte varit någon kontakt med Lazio angående Heurtaux.

15/12
Tragikomiskt nog sträckte sig Marchetti som bekant i samband med Lazios målfirande igår och kan nu bli borta 3-5 veckor.

Kishna ska operera sig i Holland och ska även han bli borta den närmaste månaden.

Monaco ska vara intresserade av Keita Baldé. Enligt uppgift ska Lotito fundera över ett eventuellt motbud som involverar Stephan El Shaarawy som nu finns i den franska klubben.

Ordväxling skedde enligt uppgift idag mellan en uppretad supporter och Stefano Pioli utanför Formello. Pioli ska ha sagt att "nu ser du annorlunda på mig jämfört med förra säsongen bara för att resultaten uteblir." Angående att spelarna skulle vara emot honom svarade Pioli: "Tror du att jag skulle välja en spelare som är emot mig?"

14/12
Skådespelaren Enrico Montesano påstår att Lotito ska ha besökt honom innan en föreställning och berättat att ”det kommer att komma förstärkningar i januari”. Frågan är bara om det hela som vanligt var ett skådespel?

Joseph Minala ser ut att avsluta sitt lån i Latina i januari för att återvända till Lazio och söka en ny utlåning.

Anfallarnas målskörd och Kloses påstådda funderingar kan ge behov av en ny anfallare i januari. Gonzalo Bergessio nämns återigen som ett alternativ. Bergessio spelar numera i mexikanska Atlas tillsammans med Lazios utlånade mittfältare ”Tata” Gonzalez. Betalningen är redan i hamn?

Mauro Zárate svarade igår en supporter på twitter ”Har alltid sagt detta, jag kommer aldrig att kunna glömma de vackra stunder som jag fick uppleva i Lazio ...”

Enrico Chiesa är näste före detta spelare som har sagt sig önska att en dag få träna Lazio.

13/12
Prefekten Gabrielli har uttalat sig om uppdelningen av curvorna och menat på att förändringar på Olimpico först kan vara aktuella till nästa säsong. Romas president  James Pallotta har haft ett möte med Gabrielli där bland annat curvorna diskuterades. Vad Lotito gör för att förändra situationen förtäljer inte historien.

Lazios primavera vann igår mot Napoli med 1-0 efter ett sent övertidsmål av Lazios Manoni.  Napoli hade med kvarten kvar åkt på en utvisning. Lazio (4-3-3): Matosevic; Dovidio, Mattia, Quaglia, Seck; Cardoselli, Murgia, Folorunsho; Manoni, Rossi, Bezziccheri.

Dispyten mellan Lazio och Petkovic är ännu inte över. Schweizaren ska den 23 december vid förhandling i Tivoli meddela om han godtar den erbjudna ersättningen på ca 650 000 euro eller om han vill driva vidare sin stämning för att ha blivit sparkad från Lazio.

Lyons Bakary Kone, vars kontrakt går ut i sommar, uppges på nytt vara ett mittbacksmål för Lazio.

Lazio vill låna Udineses Thomas Heurtaux, medan Udinese vill se en försäljning direkt.

Douglas agent har förnekat påståendet att det skulle vara klart med en övergång till Besiktas.

Basta har en skadekänning vilket öppnar för Konko på måndag mot Sampdoria. Sergej sägs på nytt spela från start med Klose på topp. Frågan är bara vilka som gör dem sällskap?

Imorgon kommer det att spelas en välgörenhetsturnering med tidigare Lazio- och Roma-spelare samlade för att stötta organisationen ”SOS Nepal”. Marchegiani, Di Biagio, Candelà, Giannichedda, Fiore, Maini, Corradi, Franceschini, Liverani, Favalli, bröderna Iannuzzi, Marcolin, Marazzina, Scarchilli, Tonetto och Perrotta kommer att vara med.

11/12
Idag samlades ett hundratal supportrar vid Formello där man ställde ut påsar med gödsel utanför ingången tillsammans med banderoller som löd: "Lotito, du slukar allt - ät det här!" och "Laget är i skiten. Ni vill dränka oss. Men vi kommer att tvinga er att äta det först." Under dagen uttalade sig även en person från Curva Nord på radio med ett meddelade där man kritiserar främst Lotito för att under sina elva år inte hållit sina löften om att laget ska förstärkas. Spelarna får i andra hand skulden för brist av hängivelse till tröjan och supportrarna. Marchetti kritiseras för sitt ifrågasättande om varför supportrarna inte kommer jämfört med Buffons uttryck av solidaritet med Lazios fans. Pioli beskrivs som ett offer som har fått spela huvudrollen i en film som suppportrarna har sett förut. Ett offerlamm för att dölja andras fel.  

9/12
Stefano Pioli kommer som sagt allt närmare ett avsked, men placerar sig trots det som den Lazio-tränare med nästbäst poängsnitt per match sammanlagt genom historien (1,76). Bäst var Svennis (1,91) följt av Mancini (1,75), Zeman (1,69), Petkovic (1,67), Reja (1,65), Zoff (1,58) och Delio Rossi (1,52).

Cesare Prandelli nämns komma allt närmare tränarposten i Lazio om/när Pioli sparkas. Problemet är dock Prandellis löneanspråk på 1,2 miljoner euro som Lazio skulle behöva betala utöver 3 miljoner euro till Pioli och hans stab. Ett annat tränarnamn uppges vara tidigare Lazio-spelaren Bruno Giordano.

Walter Mazzarri uppges ha tackat nej till ett treårskontarkt från Lazio.

Marcello Lippi ska enligt uppgift ha tackat nej till att träna Lazio. Väntar han in Roma och Garcias öde?

Keita Baldé får totalt fyra matchers avstängning i Europa efter knuffen mot Rosenborgs Helland. Han missar Saint-Etienne och kan bara spela för Lazio i en eventuell retur i åttondelsfinalerna.

Chris Oikonomidis kommer allt närmare en debut för Lazio i torsdagens Europa League-match.

Ricardo Kishna är nästa man på skadelistabn efter en smäll på högerknäet. Skadan kommer att följas upp om några dagar innan skadeprognos kan ställas.

Lazio uppges på nytt vara intresserade av flera mittbackar: Zapata (Milan), Perrin (St.Etienne), Basa (Lille), Samba (D.Moskva) och Lisandro Lopez (Benfica) utöver tidigare namn.

Tidigare Lazio-spelaren Matuzalem är klar för MLS-laget Miami FC där Maldini och Nesta återfinns i ledningen.

7/12
Trots rykten om missämja och nära förestående avsked har nu Lotito uttalat sitt och lagets stöd för Pioli: "Pioli har aldrig varit uppe för diskussion, han är tränaren i Lazio och jag har aldrig haft några tvivel. Den som säger något annat har misstagit sig. Uppgiften om att laget skulle vara emot honom är ett påhitt från media, ingen har bråkat och om du frågar spelarna så står de enade bakom sin tränare."

Gamle tränaren Vladimir Petkovic har kontaktats rörande situationen i Lazio och han menade på att den är precis som den var för honom inna han fick lämna tränarposten.

Marcello Lippi har förnekat kontakt med Lazio. Samtidigt påstås Tare ha haft samtal med tidigare Galatasaray-tränaren Hamza Hamzaoglu.

Fransk media påstår att Nicolas N'Koulou inte kommer att förlänga med Marseille och att han kommer att gå till Lazio i sommar på fri transfer.

6/12
Igår kväll skrevs Senad Lulic ut från kliniken och det påstås att den befarade amputation av ringfingret kan undvikas. Lulic kommer att kontrolleras igen under de kommande dagarna.

Roma-fansen skämde ut sig under gårdagens match mot Torino. De höll upp en banderoll med texten ”71 non c’e ricrescita” (71 det blir ingen återväxt) med tydlig koppling till Lulics missöde. Torino kvitterade på straff på övertid. Karma is a ...

CdS påstår att relationen mellan Lotito är minst sagt frostig. Enligt uppgift har de båda inte pratat med varandra sedan förlustmatchen mot Atalanta för en dryg månad sedan. De ska efter machen ha haft en het ordväxling där Lotito ska ha varit missnöjd med tränarens val. Därefter har bara Pioli och Tare pratat med varandra.

Det påstås även finnas splittringar i laget där flera av de stora spelarna har tappat förtroendet för Pioli. Det påstås redan ha börjat under kontroversen i somras kring valet av lagkapten. Det går ju därmed att misstänka att Candreva och Radu kan ha något med detta att göra.

Men att sparka Pioli kan visa sig kostsamt. Det innebär ca 4,5 miljoner euro brutto i lön utöver de 650 000 euro Lazio fortfarande är skyldiga Vladimir Petkovic och hans tränarstab.

Christian Brocchi nämns nu som en huvudkandidat även om han inte får sällskap av Marcello Lippi.

5/12
Efter förlusten mot Juventus igår sitter Pioli ännu säker som tränare för Lazio, men det kan förändras fort om resultaten fortsätter att utebli. Laget kommer nu åter att vara på ritiro på Formello fram till torsdagens Europa League-match mot Saint-Etienne.

I händelse av att Pioli får gå nämns åter Murat Yakin som ett alternativ på tränarposten. Även Lippi, S. Inzaghi, Prandelli, Favre och Schaaf finns med i snacket.

Gamle Lazio-spelaren Bruno Giordano har uttalat sig om sin dröm att en gång få träna Lazio. Giordano är för närvarande tränare i ungerska Tatabanya. Han berättade att han hade kontakt med Lotito 2009, men att det handlade om relationen mellan spelarna och klubben. Han berättade även om att drogerna var närvarande runt honom under uppväxten i Trastevere, men att provspelet med Lazio troligen räddade honom. Roma försökte i sista stund locka Giordano med en vespa i bonus, men han hade redan gett sitt löfte till Lazio.

Lazios primavera föll i derbyt med 2-1 på Trigoria. Manoni kvitterade efter halvtid, men Roma fick kort därefter en straff. Palombi saknades på grund av en sträckning.

Mundo Deportivo skriver att om Barcelona misslyckas med att värva Celta Vigos Nolito kan man gå för Candreva istället.

3/12
Olyckan har varit framme rejält för Senad Lulic då han har krossade fingrar efter att ha tappat en vikt på högerhanden igår under en övning i gymmet. Han fördes till sjukhus där man har opererat honom rekonstruktivt, Toppen på ringfingret är borta, men Lulic riskerar att behöva operera bort fingret och den framtida rörligheten i handen är ett frågetecken. Han kommer därmed att missa mötet mot Juventus och blir troligen borta i 2-3 veckor.

Inter fortsätter att jaga Candreva. Lotito har enligt uppgift svarat med att kräva Icardi och Juan Jesus i utbyte.

Lazio och Palermo sägs hålla kolla på Crotones anfallare Ante Budimir, som stod för ett mål mot Milan i den italienska cupen. Crotone har medgett att det finns intresse från många klubbar men att inga förhandlingar pågår.

Lazio kan spela jubileumsloggan för påven på tröjan i matchen mot Juventus.


2/12
Ravel Morrison kom tillbaka till Rom under gårdagen men har inte tränat med laget. Istället har han haft ett möte med Tare och enligt uppgift vill engelsmannen bli såld. Lazio kan tänka sig att släppa Ravel för 1 miljon euro. Det är även aktuellt att bryta kontraktet i förtid.

Marcelo Lippi har öppnat för ett nytt tränarjobb om någon klubb skulle kontakta honom. Det behöver enligt Lippi inte vara en titelkandidat.

N’Koulou och Heurtaux är huvudspåren om en ny mittback till Lazio. N’Koulous löneanspråk kan vara ett problem likväl som Heurtauxs anpassningsförmåga till en fyrbackslinje. Djilobodjis agent har förnekat kontakt med Lazio och Dnipro har ännu inte övertygats av Lazios bud för Douglas. Ron Vlaars fysiska status är dessvärre ett frågetecken.

Nytt mittbacksnamn är dock Lyons Lindsay Rose, född 1992. Rose köptes av Lyon för två år sedan men har inte fått så mycket speltid. Han föreslås nu för Lazio och uppges vara nick- och markeringsstark och med bra fötter. Lyon sägs vilja ha 4 miljoner euro, vilket kan innebära lån med köpoption.

Ett långsökt mittbacksrykte är även Chelseas Branislav Ivanovic. Även om han har spelat högerback i Chelsea har han en bakgrund som mittback, vilket han även var i det serbiska landslaget. Han har dock inte imponerat denna säsong i Chelsea och har ju en ganska hög lön.

1/12
Spansk media nämner den chilenske förbundskaptenen Jorge Sampaoli som ett alternativ om Pioli skulle sparkas. Sampaoli har dock kontrakt med det chilenska förbundet till 2018 och skulle kosta 5 miljoner euro att köpa loss. Även Roma kopplas samman med Sampaoli om Garcia får gå. Även engelskt intresse finns från Arsenal och Manchester City.

Det uppges att anledningen till att Ravel Morrison reste till England förra veckan var att hans morfar låg för döden och han gick bort nu i söndags. Agenten väntas till Rom och Lazio kan tänka sig att sälja engelsmannen för ungefär 1 miljon euro.

Candrevas agent har förnekat ryktena om Inter med att Candreva stannar i Lazio.

Enligt uppgift ska Marcelo Lippi ha haft observatörer på plats på Olimpico när Lazio mötte Empoli. Det sägs att firma Lippi/Brocchi är aktuella att ta över om Lazio väljer att sparka Pioli.

Danilo Cataldi har uttalat sitt stöd för Pioli och menat på att laget står bakom tränaren.

Igli Tare riskerar avstängning på grund av sitt utspel mot domarna efter matchen mot Empoli.

Enligt  uppgift förbereder Lotito en dossier över domslut som har gått emot Lazio för att lämna in till president Nicchi på domarförbundet.

30 000 namnunderskrifter ska lämnas in till FIGC för att kräva att Lazio tilldelas scudetton 1914/15. För den som inte har hängt med på varför.

Ogenyi Onazi är på bättringsvägen men troligen inte spelklar till matchen mot Juventus. Mauri å sin sida är troligen också borta ytterligare någon vecka till.

Gamle spelaren Alen Boksic har beklagat sig över att se Lazio i nuvarande svårigheter. Han menar på att det inte är Piolis fel. Det behövs tålamod, vilket är en bristvara i dagens fottboll, och att det inte räcker med att byta tränare för att lösa problemen. Han hoppas att Anderson åter ska kunna ha samma inverkan som förra säsongen.

Atlético de Madrids mittfältare Tiago blir borta i fyra månader och nu sägs det att Simeone vill ersätta honom med Milans Bonaventura eller Lazios Biglia.

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-12-29 12:00:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party