Lagbanner
Curiosi Lazio: Lazio ute efter Chery?

Curiosi Lazio: Lazio ute efter Chery?

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

15/6
Enligt uppgift har Lazio träffat Groningens mittfältare Tjaronn Chery och hans agent i förra veckan. Prislappen på ca 3 miljoner euro ska intressera Lazio.

Ingenting är ännu klart kring den tyske mittfältaren Johannes Geis. Spelaren har nu sagt att han ännu inte har skrivit på för någon klubb samtidigt som Schalke uppger sig ha lämnat ett bud.  

Stefano Mauri har uttalat sig om att han inte har något emot att stanna i Lazio ytterligare en säsong, men poängterar samtidigt att en flytt till MLS skulle locka honom.

Det sedvanliga sommarlägret i Auronzo di Cadore sker troligen mellan 9-19/7. Lazio ska där möta ett lag från Auronzo och spela tre övriga matcher mot lag från Serie B. Enligt uppgift ska Pioli ha lämnat önskemål till ledningen att Lazios trupp mer eller mindre ska vara klar innan avfärd.

Ravel Morrisons vara eller icke vara i Lazio fortsätter. Spelaren uppges inte trivas i Roma men agenten har dementerat det hela. Om Morrison trots allt skulle lämna, sägs Minala vara den som ersätter honom i truppen.

11/6
Lazio derbyvann med 1-0 mot Roma i primaverasemin efter mål av Alessandro Rossi på övertid. I finalen 16:e juni väntar vinnaren mellan Torino och Fiorentina.

9/6
Lazios primavera besegrade Inter med 2-1 efter övertid. Lazio hamnade dock under press tidigt, saknade Oikonomidis, Seck och Tounkara och hamnade i underläge. Men kvitteringshjälten mot Palermo, Alessandro Rossi, satte kvitteringen till slut. Inter fick sedan från den andra delen av förlängningen spela med en spelare mindre då alla byten var gjorda när Correia skadade sig. Lazio tog över taktpinnen och Rossi blev återigen avgörande när han kampade till sig en boll och sedan frispelade Palombi i straffområdet. I semifinalen väntar nu derby mot Roma och Lazios primavera har fortsatt chans på trippeln.  

8/6
Miroslav Klose lämnade idag besked om att han stannar i Lazio över nästa säsong också. Han meddelade att valet kommit från hjärtat och att familjen trivs i Rom.

Lazio uppges visa intresse för Groningens mittfältare Tjeronn Chery, åtminstone om man får tro hans agent.

Tare har idag avfärdat ryktena om att Robin van Persie skulel avra på gång till lazio. Sportchefen förklarade att spelaren är utanför Lazios ekonomiska ramar.

6/6
Lucas Biglias agent Enzo Montepaone har kommenterat mittfältarens framtid med att det "säkert kommer att komma bud men han (Biglia) älskar Lazio".

Lazio uppges ha tagit en första kontakt med Konoplyankas entourage.

Nästkommande vecka uppges vara avgörande kring en kontraktsförlängning för Federico Marchetti. Ett namn som skulle kunna ersätta honom är Auxerres Donovan Leon, vars kontrakt går ut i sommar.

Steaua Bukarest uppges vara intresserade av Alessandro Nesta som tränare.

Emiliano Alfaro närmar sig enligt uppgift nu en övergång till Botafogo för 1,3 miljoner euro.

5/6
Chris Oikonomidis har nu förlängt sitt kontrakt med Lazio till 2020. Nu ryktas det om en utlåning till Salernitana nästa säsong. 

Den stora ryktesbomben för dagen är annars att Lazio återigen försöker värva Robin van Persie. Men holländarens löneanspråk och Uniteds krav på 15 miljoner euro är stora hinder.  

Men media anger att den egentliga måltavlan i England är fortsatt "Chicharito" Hernandez.

3/6
Mauris agent har uttalat sig om att spelaren kommer att stanna i Lazio ytterligare ett år. Inget officiellt ännu.

Den förväntade förlängningen av Piolis kontrakt till 2018 kommer enligt uppgift innebära att tränaren höjer sin lön från nuvarande 650 000 euro till en miljon euro netto.

Federico Marchetti förväntas också snart förlänga till 2019 med en ny lön på 1,5 miljoner euro.

På anfallsfronten sägs Lazio ha ögonen på Bursaspors ytterforward Cedric Bakumbu som stod för 13 mål på 27 ligamatcher för den turkiska klubben. Bursaspor sägs begära närmare 5 miljoner euro för den förre Socheaux-talangen. 

Frågetecknen om Kloses framtid fortsätter. Enligt uppgift vill frun Sylwia återvända till Tyskland, men de bägge sönerna som spelar i Lazios ungdomslag vill gärna vara kvar och trivs i den tyska skolan i Rom.

Det är just nu dödläge mellan Lazio och Botafogo som vill låna Alfaro en säsong. Lazio vill inte gärna låna ut spelaren på nytt och betala lön utan vill få till en försäljning eller en tvingande köpoption.

2/6
Stefano Pioli väntas snart skriva på ett nytt kontrakt som binder honom till Lazio fram till 2018. Nytt kontrakt var väntat efter Europa-kvalificeringen, men framgången sägs göra att Lotito vill förlänga ytterligare. Det hela väntas bli officiellt den närmaste tiden.

Enligt uppgift har Lotito ett planerat möte med Gignacs agent i Rom där Lotito sägs ska försöka övertyga agenten om Lazios projekt. Fransmannens löneanspråk (3,4 miljoner euro) kan dock bli ett hinder.

Övriga rykten rör mittfältet där Tare ska ha ögonen på Jonathan Geis och Moritz Leitner i Bundesliga. Även anfallaren Timo Werner nämns.  

Klose 13, Felipe, Candreva och Parolo 10. Bara Real Madrid och City har lyckats få lika många målskyttar över tio mål denna säsong.

Lazios primavera ställs mot Inter i kvartsfinalen av Final Eight den 9 juni. Det kan vänta ett möjligt derby därefter då Roma möter Spezia.

Tommaso Rocchis kontrakt med ungerska Haladas går ut i sommar och Lazio-ikonen är inte intresserad av en förlängning. Återkomst till Italien?

Senad Lulic och Marco Parolo kommer att missa supercupmötet mot Juventus i Shanghai i höst på grund av avstängningar.

Antonio Rozzi återvänder snart från sin utlåning och sägs vara aktuell för Salernitana, Pro Vercelli och Lanciano i höst.

30/5
Lazios primavera slog Palermo efter en nervös straffläggning på Fersini. Lazio kvitterade dessförinnan Palermos ledning under förlängningen i den absolut sista sekunden genom Rossi. Oikonomidis gjorde mål på straff under ordinarie tid. På måndag 14.30 lottas kvartsfinalerna som spelas den 9 och 10 juni.

Ogenyi Onazi intresserar Liverpool, Schalke och Mainz. Även icke namngivna franska klubbar nämns. Men Claudio Lotito sägs kräva 8-10 miljoner euro för den nigerianske mittfältaren.

Stefano Pioli sägs överväga en trebackslinje på söndag mot Napoli bestående av Mauricio, De Vrij och Gentiletti. Biglia lär missa matchen och Kloses skadekänningar gör att Djordjevic troligen startar. Cataldi sägs även föredras framför Ledesma på mittfältet.

Efter Napolimatchen sägs Lazio och Marchetti mötas för att diskutera ett nytt kontrakt.

29/5
Enligt Di Marzio kommer Barcelona B-högerbacken Patric snart att ansluta på fri transfer och han sägs skriva på ett fyraårskontrakt kommande vecka.

Arkitekten Fuksas har förnekat att något möte skulle ha ägt rum med Lotito.

Lazio har nekat Seck och Tounkara att ansluta till Senegals U20-landslag för att de inte ska missa Final Eight. Tounkara är dock avstängd två matcher och blir endast aktuell längre fram i slutspelet.

Botafogo sägs vara intresserade av Lazios utlånade anfallare Emiliano Alfaro.  

Lazio uppges ha erbjudit Edson Braafheid en kontraktsförlängning med ett år, men holländaren uppges istället vilja ha ett tvåårskontrakt. 

27/5
Stefan Radu har spelat färdigt för säsongen och utöver knäskadan, ska han även snart opereras för ett bråck som har plågat honom. Men frågan är om det inte även är färdigspelat för Radu i Lazio. Rumänens kontrakt går ut nästa sommar och enligt uppgift är hans lönekrav på 2 miljoner euro (1,3 nu), vilket är för högt för ledningen. Om inte ett nytt kontrakt kan nås uppges Napoli och Fiorentina vara intresserade.

Arkitekten Massimiliano Fuksas uppges ha haft ett möte med Lotito förra onsdagen. Diskussion om en ny arena månne?

Tredjemålvakten Thomas Strakosha uppges bli utlånad till Salernitana nästa säsong. Även Oikonomidis och Tounkara sägs vara aktuella.

Albin Ekdal uppges vara nära en övergång till Torino.

17/5
Lazios primavera ställs mot Sampdoria den 23 maj. Vinnaren i den matchen ställs mot vinnaren av Juventus och Palermo i en match den 30 maj för att kvalificera sig för Final Eight-slutspelet som äger rum mellan 9 och 16 juni i Ligurien. I övriga playoffmatcher möts Spezia-Empoli  och Chievo-Udinese. Bari, Roma, Milan, Inter, Fiorentina och Torino är redan kvalificerade.

Santiago Gentilettis mål igår innebar slutet på en lång tid där ingen försvarare har gjort mål för Lazio, nämlligen 371 dagar. Senaste målskytten var Giuseppe Biava den 10 maj 2014 mot Inter. För Gejntiletti själv var det 237 dagar sedan han skadade sig på just Marassi mot Genoa.

Massimo Oddo har utsetts till tränare i Pescara efter att klubben har sparkat Marco Baroni. Oddo har tidigare varit primaveratränare i klubben.

16/5
Lazios primavera vann mot Ternana med 4-3 efter två mål av Milani, Silvagni och Capuano. Men då Bari även vann och har bättre inbördes möten med två vinster tvingas Aquilotti till playoff mot Enrico Chiesas Sampdoria.

Joseph Minala har tagits ut i Kameruns U23-trupp som ska kvala mot Senagal den 23 och 31 maj för att delta i OS i Brasilien.

Även primaverans Moustapha Seck intresserar Senegals U20-landslag.

Agenten Vincenzo D’Ippolito hävdar att han 2011 erbjöd Paulo Dybala till Lazio, Inter och Napoli till en kostnad av 2 miljoner euro.

Igli Tare sägs ha förnyat sitt intresse i Empolis ytterback Elseid Hysaj.

Lorenzo De Silvestri har inför matchen mot Lazio svarat på frågan om en möjlig återkomst till Rom: ”Man ska aldrig säga aldrig, men jag föredrar nu att fokusera på de kommande tre matcherna.”

14/5
Mamadou Tounkara är på väg att bli uttagen i Senegals U20-trupp som ska spela VM i Nya Zeeland. Men detta innebär också att han kan komma att missa primaverans slutspel.

Lazio ska vara intresserade av Dnipros unge högerback Valeri  Luchkevich, född 1996. Men tidigare ryktade Patric uppges alltjämnt vara nära en flytt till Rom i sommar.

Lazio uppges även vara intresserade av PSG:s unge anfallare Jean-Christophe Bahebeck, född 1993. PSG å sin sida är intresserade av Felipe Anderson och anfallaren kan därmed inkluderas i ett bud på 30 miljoner euro för Lazios brasse. Men Lotito uppges kräva minst 80 miljoner euro för Anderson.

Båda Rom-klubbarna sägs vara intresserade av Genoas succéspelare Iago Falque och Diego Perotti.

Europas toppklubbar kommer svärmas kring Lucas Biglia i sommar. Om Biglia säljs kommer Lazio enligt uppgift sikta in sig på Albin Ekdal eller Jonathan Geis. Lazio uppges även vara intresserade av Malagas Sergi Darder.

Fransk media är övertygade om att Alessandro Nesta är på väg att bli tränare i MLS i avvaktan på möjligheten att träna i Italien.

Fabio Liverani har brutit sitt kontrakt med Leyton Orient och sägs vara på gång tillbaka till Italien.

10/5
Ravel Morrison tycks ha slutit fred med sin flickvän Reah Mansoor som tidigare anklagat honom för trakasseri, men som har dragit tillbaka anklagelserna. Paret syntes till synes återförenade på sociala medier nyligen. Det verkar även som att bråkstaken vill sluta fred med den engelska pressen, men 58 procent av Mirrors läsare tror att engelsmannen kommer att floppa i Lazio.

Wesley Hoedt har utsetts till årets spelare av AZ Alkmaars fans.

Tare uppges ha ögonen på ännu en Brescia-talang i mittfältaren Ismail H'Maidat, född 1995 i Holland men med marockanska rötter. Han har tidigare varit ungdomsspelare i Crystal Palace och Anderlecht.

7/5
Primaveran spelade oavgjort igår mot Empoli. Empoli tog ledningen men Lazio tack vare Pollace och Silvagni lyckades göra 2-1. I den 89:e minuten gjorde dock Empoli 2-2. Sista omgången nästa vecka, Lazio måste vinna hemma och hoppas på att inte Bari vinner mot Avellino för att hoppas på en plats i Final Eight. 

6/5
Mauro Zárate fick nej av tribunalen i Rom angående sin stämning för utebliven lön under tre månader 2014 från Lazio (900 000 euro). Zárate döms även till att betala 5000 euro i rättegångskostnader. Det återstår dock avgörandet i skiljenämnden i Lausanne angående att Zárate att bröt kontraktet i förtid och gick till Vélez Sarsfield. Lotito kräver kompensation för detta. Datum för dom är okänt.

Diego Simeone har uttalat sig om att han en dag kommer att träna Lazio, att det bara en fråga om när.

Ynglingen Leonardo Morosini ser nu ut att vara helt klar för Lazio och en sedermera utlåning till Salernitana nästa säsong. Trequartistan går enligt Di Marzio under namnet ”den nye Anderson”.

Lazios primavera besegrade idag Avellino med 8-0. Gentiletti spelade i första halvlek. Målskyttar: Rossi 4 samt Pace och Palombi 2 var.

Federico Marchetti uppges ha en muntlig övenskommelse med Lazio om en kontraktsförlängning. Om detta ändå inte skulle ske sägs Perin, Leali och Ruffier vara tänkbara ersättare.

Il Tempo uppger att Lazios transfermål för sommaren är två mittfältare och en anfallare.

5/5
Enligt turkisk media befinner sig Lazio i förhandlingar och nära en affär med Feyenoord om anfallaren Colin Kazim-Richards. Lazio sägs vara beredda att erbjuda 6 miljoner euro.

Tare uppges vilja ersätta Ledesma med Ekdal eller Pasalic nästa säsong.

Felipe Anderson kom inte med i Dungas trupp till Copa America, Det gjorde inte heller för att nämnas Oscar, Hernanes, Dani Alves eller Luiz Adriano.  

Gentiletti kommer att spela i primaverans match mot Avellino imorgon.

Senad Lulic har undersökts idag gällande de vadproblem han ådrog sig timmar innan mötet med Atalanta. Det uppges inte vara någon allvarlig skada men bosnierns medverkan mot Inter är högst osäker. Det är även tveksamt om De Vrij kommer att kunna hinna tillbaka, men visst hopp uppges finnas gällande Biglia.
 
4/5
Lazio ryktas vara intresserade av Sevillas fransk-polske mittback Timothée Kolodziejczak. Mittbacken med förflutet i Lyon kan även spela vänsterback. Lazio sägs vara beredda att erbjuda 5 miljoner euro.

På anfallssidan sägs Lazio vara intresserade av Sportings colombianske anfallare Fredy Montero. Tare har inte velat kommentera ryktet då man ”inte vill riskera att höja priset för spelaren”.

Lazio och Napoli sägs ha tagit de första kontakterna med PUMAS om anfallaren Ismael Sosa. Den mexikanska klubben vill ha 7 miljoner euro för anfallaren.

På ynglingssidan sägs Lazio vilja hugga efter Brescias mittfältare Leonardo Morosini, född 1995. Tanken är att värva ynglingen och låna ut honom till Salernitana kommande säsong.

Lazio sägs på nytt vara intresserade av Chelseas Mario Pasalic (utlånad till Elche). Chelsea sägs dock vilja ha 15 miljoner euro, men detta kan ändras vid lån med köpoption.

Tottenham har visat intresse för att värva primaverans vänsterback Moustapha Seck som gjorde bra ifrån sig primaverafinalen där han i mångt och mycket stängde ner Romas stortalang Simone Verde.

Borgmästare Marino har sagt att han erbjudit Lotito att bygga om Flaminio, men att Lazio-presidenten sagt att arenan ”inte är vad Lazio behöver”.

Delio Rossi är ny tränare för Bologna efter att man sparkat Diego Lopez.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-06-15 20:00:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party