Lagbanner
Curiosi Lazio: Marchetti lämnar?

Curiosi Lazio: Marchetti lämnar?

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

29/3
Federico Marchetti har övertygat på sistone i Lazios mål och blev nyligen uttagen i Italiens landslag efter Perins skada. Men målvaktens kontrakt går ut sommaren 2016 och det uppges att Lazio och Marchetti ska diskutera ett nytt kontrakt i april/maj. Men om parterna inte kan enas kan en försäljning bli aktuell i sommar, där Napoli och Fiorentina uppges vara intresserade. Tänkbar ersättare för Marchetti uppges vara Sampdorias Sergio Romero.

CdS uppger att Lazio på nytt visar intresse för att värva högerbacken Patric från Barcelona B. En affär ryktades vara på gång förra sommaren, men då Konko och Cavanda stannade i Rom blev den inte av. Patrics kontrakt går nu ut i sommar och han har ännu inte förlängt med Barcelona. Tare sägs inte vara nöjd med Konkos och Pereirinhas skadehistorik och Cavandas ojämnhet.

28/3
Claudio Lotito har som bekant flygit in till Bulgarien för att enligt uppgift medla fred mellan Conte och förbundet. Vid sin ankomst bar han dock en påse från Lazio Style. Han representerar Lazio även i Bulgarien.

Gamle tränaren Arrigo Sacchi har uttalat sig om att förbundskapten Conte bör hålla koll på bland annat Lazios Danilo Cataldi. Tränare Pioli har även jämfört Cataldi med Marchisio.

Salernitanas succémittfältare Andrea Nalini har förnekat rykten om att han skulle vara på väg till Lazio, men medgav att det vore en dröm att få spela på en högre nivå.

Gentiletti var redo för matchen mot Cagliari men efter gårdagens träning skadade han sig igen. Muskelskada. Han kommer dock att vara frånvarande mycket mindre tid än vad han varit efter knäskadan. 

26/3
Efter rykten om tränare Stefano Piolis framtid uppges Lotito vilja erbjuda succétränaren ett treårskontrakt med option på ett fjärde år som ska innebära att Pioli fördubblar sin lön till 1 miljon euro. Det skulle även göra honom till den bäst betalde tränaren under Lotitos tid i Lazio.

Uppgifter gör gällande att Santos har en vidareförsäljningsklausul på Felipe Anderson på 25 procent vid en eventuell försäljning för Lazio. Lazio har dock dementerat detta.

Lazio spelade idag en träningsmatch mot Juventus Club Parma och vann med 9-0 efter bland annat fem mål av Perea. Noterbart är att Piolis son, Gianmarco, spelar för motståndarna. 2000 personer var på plats för att se matchen på Formello.

22/3
Spansk media gör gällande att det kan bli en mercatoduell mellan Lazio och Inter om Giovanni Simeone, anfallare i River Plate och son till Diego.

21/3
Lazio och Felipe Anderson meddelar att man har förlängt kontraktet till 2020. Brassens nya lön ska vara 1,1 miljoner euro utöver bonus.

20/3
Lazios mittfält är målfarligast i Europa. Mittfältet har stått för 33 av 49 mål (69%) av Lazios mål denna säsong. Manchester City är laget bakom med 30 mål, men inget annat lag i Europas toppligor har gjort mer mål från mittfältet. Bara Cataldi står på noll mål. Men han har ju lovat ett i derbyt ...

Primaverans cupfinaler har nu till spikats till 24 april (Roma-Lazio) och 1 maj (Lazio-Roma). Matcherna kan komma att spelas på Olimpico, men spelplats och matchtid har ännu inte meddelats. 

På måndag kan besked komma angående den ersättning som Vladimir Petkovic och hans tidigare stab krävt Lazio på efter att de fick lämna Lazio i förtid.

Under torsdagen kom det väntade beslutet om att Etrit Berisha stängs av i 10 dagar och får 15000 euro i böter. Han missar dock endast matchen mot Verona iochmed landslagsuppehållet. 

Lazio uppges tillsammans med Dortmund ha följt Benficas unge ytter Romario Baldé i CL Youth League. Ynglingen kan vara aktuell för Lazios primavera när hans kontrakt går ut i sommar.

17/3
Efter gårdagens match mot Torino bekräftade Felipe Anderson att man är nära ett tidigare uppgivet nytt kontrakt med Lazio. Nu uppger CdS att det rör sig om ett förlängt kontrakt till 2019 med en löneförhöjning från 700 000 euro till 1 miljon euro utöver bonusar. Under veckan kan det hela bli klart, men det återstår att se när det hela blir officiellt.

Primaverastjärnan Chris Oikonomidis har blivit avstängd i ytterligare tre matcher till följd av det röda kort han ådrog sig i den senaste matchen mot Latina. Han missar därmed viktiga matcher i sluttampen av seriespelet.

Efter en tids väntan kom till slut Ravel Morrison igår kväll till Rom och syntes idag på Formello i träning med sina nya lagkamrater. Även Gentiletti deltog i dagens träning.

Enligt uppgift intresserar sig Lazio för UNAMs argentinske anfallare Ismael Sosa.

14/3
Abdoulay Konko, som har en senegalesisk pappa och en marockansk mamma har berättat att han har tackat nej till båda landslagen, då han inte har velat välja något av sina föräldrars land före den andres. Valet skulle även enligt Konko riskera att väcka kritik i respektive land. Tredjealternativet Frankrike, där Konko föddes, har heller aldrig blivit aktuellt. Konko förnekade kritken om att hans nobb av Senegal och Marocko ska ha handlat om att han har väntat på chansen för Frankrike.

Lazios primavera lyckades besegra Latina på bortaplan med 1-0 efter ett fint mål av Murgia. Men det höll på att sluta illa för Aquilotti efter att Oikonomidis blev utvisad i början av matchen efter ett tveksamt rött kort. Latina decimerades också med kvarten kvar och Inzaghis grabbar höll tiden ut. 

Utöver Felipe Anderson uppges Lazio även vilja förlänga med mittfältstalangen Danilo Cataldi, där både Cataldi och Anderson sägs erbjudas förnyade kontrakt till 2020 med en löneförhöjning. Även Mauri uppges se ut att stanna i Lazio med ett tvåårskontrakt, där det andra året likt Klose förutsätter ett visst antal spelade matcher nästa säsong.

Mauri har förklarat valet att ge unge Cataldi lagkaptensbindeln när kaptenen byttes ut mot Fiorentina med att det var en gåva till ynglingen som har gjort det bra och att han skulle förstå att han är lika viktig som andra spelare i laget.

Alessandro Soli, mercatoexpert på Skandinavien, bekräftar att Tare visade intresse för svenske Alexander Milosevic innan han skrev på för Besiktas. Men de enda konkreta buden kom från Anderlecht och Besiktas, där turkarnas bud var mycket bra ekonomiskt. Tare hörde enligt Soli av sig för sent för att en affär skulle kunna genomföras när Milosevic redan var på väg till Besiktas.

13/3
Vid vinst mot Torino kommer Stefano Pioli md 49 poäng att överträffa sina företrädare Petkovic och Reja som lyckades ta 47 respektive 48 poäng efter 26 omgångar.

Lazios bonusar för en eventuell andraplats i ligan uppges vara 2 miljoner euro, med andra ord 100 000 euro per spelare och något mindre om laget istället skulle nå en tredjeplats.

Lazios primavera har hittills varit mest målfarligt framåt och även måltätast bakåt i Girone C med 52 mål framåt och 18 mål bakåt.

West Ham och Liverpool uppges fortsatt jaga Onazi inför sommarens mercato. Den bristande speltiden kan slutligen göra att nigerianen lämnar Rom i sommar, även om han återkommande har sagt att han vill stanna för att återta en plats i laget.

Ersättaren för Onazi eller Ledesma kan enligt media vara kroaten Ivan Mocinic, född 1993, från Rijeka. Mittfältaren var i somras en oturlig skada ifrån att ta en plats i Kroatiens VM-trupp.

7/3
Primaveratalangen Chris Oikonomidis har blivit uttagen i Australiens landslagstrupp till matchen mot Tyskland. 

Lazios gamle talangscout Angelo Torda har avlidit, 82 år gammal. Han var en av dem som låg bakom den stiliserade örnen på "la maglia dei -9". Familjen har även tagit hand om flera av Lazios talanger såsom Di Canio och Di Vaio, när de spelade fotboll för första gången.

Lazios primavera vann idag med 3-1 mot Crotone efter två mål av Oikonomidis och ett av Pace.

Lazio uppges intressera sig för Young Boys ytter Renato Steffen.

Lazio kan komma att erbjuda Felipe Anderson ett förbättrat kontrakt efter brassens framfart och ökade intresse. Nuvarande kontrakt är till 2018.

6/3
Lazio sägs ha avfärdat ett bud från Valencia för Keita på 10 miljoner euro i januari. Lotito sägs kräva 18-20 miljoner euro för att diskutera saken.

Luis Cavanda har länge väntat på att få chansen i Belgiens landslag men ser nu ut att spela för Kongo istället. Angolafödde Cavanda flyttade till Kongo som barn och uppges av Kongos förbundskapten vara med i den trupp som ska spela mot Irak den 28 mars.

Ryktet om Adebayor som Lazios "Mister X" har förnekats av klubben. Lazio uppges intressera sig för Nacional Madeiras egyptiske regista Aly Ghezal.

Nya rykten om la maglia bandiera gör gällande att örnen kommer nästa säsong att finnas på bortatröjan istället.

4/3
Innan matchen mot Napoli pratade Tare inför pressen och avslöjade att Lazio köpt en spelare. Han la dock till att det kommer att ta några dagar innan de avslöjar namnet,
Edoardo Reja är Atalantas nya tränare efter att Colantuono fått sparken.

2/3
Både kapten Mauri och Marchetti ser tyvärr ut att missa cupmatchen mot Napoli på onsdag efter skador de ådrog sig i matchen mot Sasuolo. Mauri har fått en problem med en tå och Marchetti fick en smäll i en situation med Zaza.

1/3
Miroslav Kloses mål mot Sassuolo idag var mål nummer 300 i karriären. Han står just nu på 40 mål för Lazio.

Lazios primavera bortaslog idag Roma med 3-0. Matchens store spelare var Chris Oikonomidis som inledde målskyttet och som sedan serverade Fiore till 2-0. Oikonomidis satte sedan definitivt punkt med ett nickmål precis innan slutsignalen. En fin förberedelse på kommande cupfinaler mot Roma. Skadade Tounkara och Pollace var på plats och firade segern med laget.

28/2
Primaverans högerback och kapten Gianluca Pollace har råkat ut för en trafikolycka när han krockade med sin bil. Pollace klarade sig undan allvarliga skador, men kommer att missa primaveraderbyt under söndagen.

Stefano Pioli sägs ha klart i sitt kontrakt att om Lazio når Europa League kommer hans kontrakt att förlängas till 2016. Skulle dock Lazio och Pioli realisera drömmen om Champions League, förlängs Piolis kontrakt till 2017.

Caso Berisha ska nu få ett slut den 19 mars när dom slutligen ska meddelas. Enligt uppgift har Berisha erbjudit FIGC en förlikning om en avstängning i tio dagar. Frågan är vad svaret blir.

Under veckan har både Micah Richards och Gary Neville uttalat sig om Ravel Morrisons framtid i Lazio och att spelaren har varit ”en större talang än Pogba”. Nu har även gamle tränaren Harry Rednapp, som gav Ravel chansen, uttalat sig: ”Lazio är hans sista möjlighet att visa sin talang. Jag älskade honom som spelare och fann en exceptionell person, men han umgicks med fel personer. Jag hoppas att han lyckas som spelare. Jag vill inte se honom på en promenad om 5-6 år.”

Kansas City sägs vilja erbjuda Cristian Ledesma ett lukrativt kontrakt om han väljer att lämna Rom och Europa i sommar när hans kontrakt går ut. Ledesma och Lotito sägs sätta sig ner på nytt i april för förhandlingar och en eventuell kontraktsförnyelse i Lazio.

Pioli kommer troligen försöka hitta ett sätt att rotera laget under de nästkommande tre tuffa matcherna på en vecka (Sassuolo, Napoli och Fiorentina). Av träningen att döma kan det bli aktuellt med en offensiv trio med Keita, Anderson och Mauri, som falsk nia, i matchen mot Sassuolo.  

Uppgifter gör gällande att att bland annat Lazio intresserar sig för Chievos mångsidige försvarare Ervin Zukanovic. Bosniern är just nu på lån i Verona med en utköpsklausul på 1 miljon euro, som Chievo troligtvis kommer att utnyttja och sedan sälja Zukanovic vidare för en högre summa.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-03-29 12:00:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party