Lagbanner
Curiosi Lazio: Campioni!

Curiosi Lazio: Campioni!

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

1/5
Lazios primavera vann cupfinalen mot Roma efter 2-0 på Olimpico (2-1 totalt) efter två mål av Oikonomidis.

26/4
Noterbart från Lazios matchtrupp mot Chievo var att Luis Cavanda inte fanns med och att Pioli valde att bara ta ut 22 spelare av möjliga 23. Anledningen uppges vara en disciplinär åtgärd för att spelaren kommit försent till träning i veckan.

25/4
Lazios primavera förlorade den första cupfinalen mot Roma med 1-0 igår efter mål på straff från Verde. Guerrieri räddade först straffen, men hade ingen möjlighet att följa upp när returen gick ut till Roma-spelaren. Lazio hade en kvittering inne på övertid från Palombi, men målet dömdes bort på grund av offside. Tounkara missade ett gyllene läge i första halvlek när han tunnlade en utrusande Marchegiani, men misslyckades sedan att få bollen på mål. Nästa fredag väntar returen.

Lorik Cana har i en intervju ifrågasatt flera albaners val att spela för andra landslag och nämner främst Valon Behrami. Han menar dock på att han inte vill förolämpa någon, men att det naturliga valet borde vara att spela för Albanien.

Lazios påstådda anfallasvärvning Javier "Chicharito" Hernandez agent har klargjort att spelarens prioritet är att stanna kvar i Real Madrid även nästa säsong.

Lazio uppges vara bestämda över att förlänga med Federico Marchetti och affären kan komma att slutföras i slutet av maj.

23/4
Chris Oikonomidis sägs förlänga sitt kontrakt med Lazio till 2020 i början av maj. Kommande säsong kommer han att vara för gammal för primaveran och lär lånas ut för att utvecklas ytterligare. Salernitana som med största sannolikhet spelar Serie B nästa säsong är en trolig destination, men det finns även enligt uppgift holländskt intresse.

Enligt CdS ska Juventus deltagande i semifinal i CL inte med automatik innebära att cupfinalen som det uppgivits flyttas till den 20 maj som sedan tidigare är det fastslagna reservdatumet. Men enligt uppgift kan Juventus inom kort kräva av förbundet att matchen redan nu flyttas till den 20 maj för att kunna medge maximal förberedelse inför matchen efter Juventus andra CL-semi som spelas 13 maj. Troligen kommer detta isåfall accepteras och innebära att Lazio bara fyra dagar innan derbyt även får spela cupfinal.   

Ervin Zukanovic som i veckan synts på Instragram med Lulic ser ut att gå till Inter i sommar.

En diskussion om eventuell kontraktsförlängning med Federico Marchetti uppges vara planerad i juni efter att Lazio har slutfört säsongen. Inter har ryktats vara intresserade av Federico för att eventuellt ersätta Handanovic. 

21/4
Efter nya kontroller konstaterades det att Lucas Biglia blir borta 20-25 dagar till följd av den ankelskada han ådrog sig i matchen mot Juventus.

20/4
Tottis tidigare advokat Franco Zavaglia har berättat om att Lazio hade en affär på gång 1998 för en då trettonårig Fransesco Totti, då i Lodigiani. Men Totti motsatte sig enligt Zavaglia affären och han hamnade slutligen i Roma.

Lucas Biglia har dragit på sig en ankelskada och missar matchen mot Chievo. Biglia beräknas vara tillbaka om 2 veckor. De Vrij undersöktes också idag och lär vara spelklar mot Atalanta.

19/4
Enligt uppgift är det inte bara den azeriska staten som är intresserade av att synas på Lazios tröjor kommande säsong. Det ska även finnas intresse från ett kinesiskt elektronikföretag och ett arabiskt läkemedelsföretag. Det senare ska ha erbjudit Lazio 7 miljoner euro per säsong, men Lotito uppges vilja ha närmare 10. Fortsättning följer och förhandlingar sägs vara pågående.

18/4
Lazios primavera föll borta mot Palermo med 1-0 efter ett tidigt mål som stod sig matchen ut. Lazio behåller dock andraplatsen i gruppen efter att Roma kört över Bari. LAZIO (4-3-3) - Guerrieri; Pollace, Mattia, Prce, Seck; Rokavec, Pace, Verkaj; Palombi, Fiore, Silvagni. 

Atalantas tränare Edy Reja har uttalat sig om matchen mot Roma imorgon och medgav att det är en speciell match efter fyra år i Lazio. Han berättade också att han fått många samtal och sms från laziali som gärna vill den ganle tränaren ser till att hjälpa Lazio.

17/4
Ederson sägs ha både intresse från Brasilien (Sao Paolo) och Frankrike (Saint Etienne och Montpellier). Lazio sägs kräva 3 miljoner euro för brassen vars kontrakt går ut 2017.

Hoffenheim och Borussia Munchengladach upges vara intresserade av att värva Lorik Cana i sommar.

Lucas Biglia sägs fortsatt följas av Real Madrid med intresse och spanska medier gör gällande att Real Madrid kommer att lägga ett bud i sommar.

Över 2000 laziali sägs vara på plats på Juventus Stadium på lördagskvällen för matchen mot Juventus.

16/4
Danilo Cataldi omges enligt uppgift av engelskt intresse från bland annat Arsenal och West Ham. Men Lazio-talangen sägs istället vara nära en kontraktsförlängning med Lazio som binder honom till klubben till 2020. Nya lönen sägs fördubblas till 500 000 euro/säsong och det nya kontraktet sägs bli officiellt efter sommarens U21-EM. 

Lotito och Lazio har fått beröm och presidenten kommer enligt uppgift få en utmärkelse av en kommité utifrån klubbens arbete i enlighet med FFP. Lazio får beröm för att klubben håller sig till regelverket och man trots sin mindre lönebudget har nått fina resultat. Lotito beröms för att vara ett föredöme inom fotbollen med sitt arbete med Lazios ekonomi. Utmärkelsen sägs ges vid "Football Leader" i början av juni. 

Claudio Lotito har även uttryckt sitt stöd för Roma-presidenten James Pallotta utifrån dennes schism med Roma-curvan på sistone och anser det nödvändigt att markera mot vad som händer på läktarna..

Nya rykten florerar angående ny vänsterback nästa säsong. Bland annat uppges det kunna bli derbykamp om Barcelonas brasse Adriano och även intresse för tidigare Inter-talangen Luca Caldirola (numera i Werder Bremen).

13/4
Efter undersökning idag konstaterades det inga allvarliga ligamentsskador för De Vrij som sägs vara borta två till tre veckor. Parolo kommer vara borta i 20 dagar. Novaretti var också på Padeia efter att ha brutit ett finger när han i spelartunneln slog i väggen av ilska över att (felaktigt) ha blivit utvisad mot Empoli.

Målskyttet tycks gå i arv. Miroslav Kloses son Noah, född 2005, gjorde två mål för Lazios knattelag i derbyt mot Roma (seger 4-3).

Barcelonas sportchef Braida förnekar att man är intresserad Felipe Anderson. Han anklagar media för att koppla samman klubben med olika spelare.  

Den 6 maj kommer det att spelas en minnesturnering för tidigare ungdomsspelaren Mirko Fersini, som tragiskt gick bort i en trafikolycka i april för tre år sedan. Lazios primavera kommer då att möta Fiumicino Calcio och Sporting Città di Fiumicino.

12/4
De Vrij och Parolo skadade sig tyvärr under matchen mot Empoli och riskerar att missa matchen mot Juventus kommande helg och kanske även längre tid än så.  De Vrij skadade knät och kommer att undersökas imorgon för att utröna eventuella ligamentsskador. Parolo fick en spricka i ett revben.

11/4
Lazios primavera vann idag mot Livorno med 4-0 efter två mål av Palombi, Pace och ett självmål.

Joseph Minala kvitterade sent för Bari i dagens match mot Crotone.

Claudio Lotito förbereder bonusen för spelarna om de lyckas kvalificera sig för Champions League och för en eventuell cupvinst, som då skulle landa på 5 miljoner euro för spelartruppen. 

I den kommande cupfinalen mellan Lazio och Juventus kommer den omtalade målkameran "Hawk Eye" att göra entré i den italienska fotbollen.  

10/4
Lazio sägs tillsammans med Juventus vara intresserade av Cremoneses albanske anfallare Rey Manaj, född 1997. Tare ska ha kontaktat spelarens pappa och har god kontakt, vilket kan visa sig vara avgörande.

Filip Djordjevic har börjat tränat med laget igen efter sin långa skadefrånvaro.

9/4
Enligt uppgift kan cupfinalen mellan Lazio och Juventus komma att flyttas till den 20 maj istället för den 7 juni. Detta beror på Juventus framgångar i Champions League och om de tar sig förbi Monaco. I sådana fall väntar en tuff vecka för Lazio med cupfinal och derbyt mot Roma. Supercupfinalen väntas spelas den 8 augusti i Shanghai.

Federico Marchetti kommer att missa mötet med Empoli då han råkat ut för en näsfraktur. Även Radu missar mötet med Empoli utöver avstängda duon Basta och Maurício.

5/4
Lazios primavera ordnade oavgjort (3-3) igår efter mål av Silvagni på stopptid efter att Catania vänt Lazios tidiga ledning. Lazio ligger nu en poäng bakom Bari på andraplatsen i Girone C.

Maurício riskerar att missa cupmötet mot Napoli på onsdag efter att ha skadat ett finger i högerhanden under matchen mot Cagliari. Succéinhopparen Keita missar dessvärre definitivt matchen då¨han är avstängd.

SportMediaset uppger att de båda Rom-klubbarna är intresserade av den tidigare Milan-spelaren Kevin Prince Boateng.

3/4
Uppgifter kring Felipe Andersons nya kontrakt gör gällande att Felipes nya lön för 2015/16 kommer vara 1,1 miljoner euro plus bonus följt av 1,3 för 2016/17; 1,5 för 2017/18; 1,8 för 2018/19; 2 för 2019/20.

Anledningen till att flera capi i Irriducibili har frikänts uppges handla om att brotten de anklagats för har preskriberats och att familjen Cragnotti även har nekat till att de skulle ha utsatts för hot och utpressning.

Mamadou Tounkara är åter efter sin skada och är uttagen i Inzaghis primaveratrupp mot Catania imorgon. Viktigt inför slutspurten och kommande cupfinaler mot Roma.

Ni kanske minns händelsen när Keita kraschade en Lamborghini i oktober efter en sen kväll ute. Nu ser frågan ut att komma upp på nytt då det framkommit att bilen var hyrd och vad som är mer anmärkningsvärt är att skadorna på bilen ännu inte betalats. En bit in i inslaget nedan konfronteras Keita med uppgifterna och han är inte direkt intresserad av att prata om saken. http://free-prd2.cdn.mediaset.net/mp4/2015/04/14c7ae9db12a2f-07_0.mp4

Keitas agent och advokat har dock gjort ett pressmeddelande där de dementerar uppgifterna i programmet och att Keita flera gånger försökt nå förlikning med företaget som han hyrde bilen av. Men företaget har hela tiden begärt ett överpris på grund av Keitas status som fotbollsspelare. De vänder sig även emot hur Keita beskrivs och förnekar uppgifterna om vilken hastighet Keita ska ha kört i och att han ska ha varit berusad.

2/4
Inför mötet mot Cagliari på lördag uppges Lazio ha ett konkret intresse för den svenske mittfältaren Albin Ekdal. Enligt CdS ska Lazios sportdirektör, Igli Tare, ha Ekdal under sin radar och att han passar in på den profil som Lazio söker - stark fysik, utmärkt teknik och god spelförståelse. Ekdals agent Martin Klette har bekräftat att det finns intresse från flera italienska klubbar utan att vilja namnge några. Men ha sa att Lazio vore en destination som Albin skulle uppskatta. I händelse av att Cagliari skulle åka ur Serie A skulle en övergång även kunna komma att bli billigare, men frågan är om relationen mellan Lazio och Cagliari har tinat upp tillräckligt efter Astori?

Ett annat rykte till mittfältet är ukrainaren Taras Stepanenko i Shaktar Donetsk. Utöver det finns det rykten om den mexikanske ytteranfallaren Jurgen Damm (tysk pappa) i Pachuca. Annars finns det ett nygammalt rykte om yttern Shkëlzen Gashi som numer spelar i Basel.

Stefan Radu kommer annars att missa mötet mot Cagliari efter den skada han ådrog sig på träningen idag. Braafheid är också osäker till spel så kanske är det Cavanda/Lulic som spelar där på lördag?

I Lazios ungdomslag provspelar nu den gambianske mittfältaren Bakary Jaiteh, född 1999. Enligt uppgift upptäcktes han när spelade fotboll i en park och han kan snart komma att skriva på för Lazio. Enligt honom själv jämför kompisarna honom med Yaya Toure och Paul Pogba. Vi får väl hoppas ...

1/4
Flera källor rapporterar att ett byte är på väg att ske mellan Lazio och Real Madrid. Det sägs att den spanska huvudstadsklubben är intresserade av Lazios underbarn Felipe Anderson som har presterat som en blivande världsstjärna under delar av säsongen. Men med tanke på 21-åringens långa kontrakt så kommer det att kosta en del för Real att lösa honom. Nu rapporterar flera källor att Real vill ge bort ingen mindre än Cristiano Ronaldo i utbyte mot brassen. Enligt källorna menar Real att Cristiano är 30 år och knappast kommer bli bättre än vad han var för något år sedan. Samtidigt vill man föryngra truppen och anser då att Felipe Anderson är det perfekta tillskottet.

Man ska dock ta dessa rykten med en nypa salt, men det är trots allt flera källor, både spanska och italienska, som rapporterar om det eventuella bytet. Men man kan lugnt konstatera att ett sådant byte skulle göra så att det höjs på ögonbrynen och att Lazio hamnar i rampljuset.

31/3
Det schweiziska statistik- och analysföretaget CIES Football Observatory tar fram fotbollsstatistik i alla dess former. Den här gången har de sammanställt vilka spelare som varit bäst på respektive position i de fem största ligorna i Europa sedan årsskiftet. Spelarna har bedömts utifrån sex kriterier: avslut, skapade chanser, man-mot-man-spel, passningseffektivitet, återerövning av bollen och defensivt duellspel. Lucas Biglia återfinns som sagt på en fjärdeplats på listan över mittfältare som toppas av Sahin följt av Pogba och Fernandinho. Med på respektive lista finns även De Vrij (delad 6:a) och Basta (9:a).

Engelsk media gör gällande att Aleksandar Kolarov vill tillbaka till Italien och Lazio i synnerhet. Inter uppges även vara intresserade, men Kolarov ska enligt uppgift prioritera en möjlig återkomst till Rom.

Gamle Roma-spelaren Antonio Zago har berättat att han för fyra år sedan rekommenderade Felipe Anderson till Roma utöver klubbar som Lazio, Juventus, Parma och Fiorentina. Men den då artonårige talangen övertygade inte Roma-ledningen, vilket med rätta hade varit en chansning då. Han ansågs vara för ung och för dyr. Juventus var mer intresserade av Neymar. Lazio visade störst intresse och Tare bad om att få se videor med Felipe Anderson och fortsatte sedan att följa talangen, vilket visade sig vara lyckat.   

Oliver Bierhoff, som idag ingår i staben kring det tyska landslaget, har uttalat sig om att han gärna skulle se Miroslav Klose arbeta som tränare i förbundet och att han hoppas kunna övertyga Miro om detta. Klose själv har tidigare uppgett att han tilltalas av att träna morgondagens stjärnor i landslaget, men att hans mål är att bli tränare i Bundesliga.

Capi i Irriducibili har frikänts då brott inte har kunnat styrkas. Fabrizio Toffolo, Fabrizio Piscitelli, Paolo Arcivieri, Yuri Alviti, Stefano Marinelli, Ermanno Pansa och Gaspare Carista har stått anklagade för bland annat samröre med kriminella element, utpressning och hot mot tjänsteman.

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-05-01 21:00:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party