Lagbanner
Curva Nord: ”Vi kommer inte ...”

Curva Nord: ”Vi kommer inte ...”

Curva Nord har lämnat ett dystert besked.

Under dagen kom ett meddelande från ultras i Curva Nord att man inte kommer att köpa säsongsbiljetter. Anledningen stavas Lazios mercato och besvikelse över att Lazio inte har förstärkt tillräckligt för att kunna nå Champions League. Värvningen av Alessandro Matri igår bildkade heller inte de kritiska fansen. Att inte en enda supporter dök upp för att välkomna Matri idag på flygplatsen talar sitt tydliga språk. Curva Nord meddelade även att beslut rörande bortamatcherna kommer att komma under veckan.

Visst, det kom ingen riktig ”regalo” till fansen.  Lazio valde att satsa på framtiden, snarare än färdiga spelare. Tyvärr har det inte burit frukt. Ännu.

Rykten gör även gällande att Lotito är less på situationen och att samtal har förts med Napolis president Aurelio De Laurentis. De Laurentis befinner sig i en liknande situation i Neapel med kritiska röster mot hans ledarskap. Enligt uppgift ska hans familj ha ”sympatier” för Lazio, men det här är nog att betrakta som ett galet rykte.

Holmgången mellan Curva Nord och Lotito kommer säkerligen att fortsätta, men frågan är till vilket pris? Fansens agerande kommer inte hjälpa laget och Lotito lär inte flytta på sig. Förra  säsongen kom fansen tillaka efter en tillfällig vapenvila i takt med lagets resultat.

Vi ska dock ha i åtanke att curvan i Italien representerar något annat än bengalprotesterna i Sverige. I många fall är curvan fansens agora, den enda plats där de kan göra sin röst hörd. Eller genom att inte vara där.

Problemet är dock att det aldrig kommer att gynna Lazio som klubb. De uteblivna säsongsbiljetterna hade vid det här laget kunnat räknats in i bokföringen, men nu blir Lazios inkomster mer svårförutsedda.

Hur ska en klubb kunna satsa när man inte vet sina inkomster? Hur ska ett lag kunna bli framgångsrikt utan sina supportrar? Hur ska fansen vara nöjda när de inte tillåts styra över en klubb? Hur ska en klubb kunna lyckas utan att veta var man har varandra? Tillsammans är den enda vägen om du frågar mig.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-09-01 19:44:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party