Lagbanner
Dröm stort

Dröm stort

Efter helgens batalj på ett kokande och fullständigt sprakande Olimpico har Lazio på allvar blandad sig i den absoluta toppen.

Precis som min kollega Yosef skrev i matchrapporten så hade man förväntningar inför detta, men en sak ska man ha klart för sig. Förväntningar på Lazio är inte som förväntningar på Juventus eller Barcelona. Verkligheten har sett ut som så att varje gång vi supportrar bygger upp förväntningar så står vi där med lång näsa och brallorna neddragna när det hela är över. Därav vill ytterst få av oss, drömma oss bort eller kanske tillbaka till våren 2000 när fansen stormade planen efter en regnig match man var tvungen att invänta mellan Perugia och Juventus.

Men nu står vi här, vi har kommit fram till ett vägskäl eller i vart fall så delar sig stigen och klubben måste välja väg. Under hösten gick klubben först vilse på en tät och snårig stig. Man fick bestiga berg och falla ner från stup innan man sakta började läsa kartan och förstå hur förutsättningarna såg ut.

Simone Inzaghi har av undertecknad kritiserats hårt eftersom det var han och ingen annan som agerade kartläsare. Jag tyckte mig se att klubben fastnat i ett träsk och jag såg inte fast mark på horisonten. Men mannen med buffelvrålet har tagit sig samman och bundit fast alla komponenter till ett fungerande maskineri. Bundit kanske är fel ordval eftersom just nu verkar det som om han cementerat lagdelarna och i gruppen verkar en ofantlig harmoni råda.

Kära Laziosupportrar, kära mister Inzaghi, jag vill härmed uttrycka min ödmjuka ursäkt. Jag hade fel.

När klubben nu står där, med den upptrampade stigen bakom sig - med blomster, fågelkvitter och det ömma ljudet som uppstår när vinden vaggar tusentals gröna löv uppe i trädtopparna - så hoppas jag att man väljer vägen som ser svårast ut på kartan. Jag vill att klubben tar sig an den här utmaningen genom alla led. Printa in mentaliteten i huvudet på spelarna att ni är tillräckligt bra för att utmana dom norditalienska giganterna i år. Kunde Leicester springa sig till en Premier League titel så kan ni göra det samma här i Serie A. Jag vill att bollkallar (Lazios är för övrigt Serie A:s bästa), materialare, direktörer, president, spelare, dom som jobbar i tvätten, dom som sitter i vakten på Formello, fansen, vaktmästarna, städarna, pool-skötarna och kockarna - allihopa ska tro på detta nu. Bär fram laget resten av säsongen som ni bar fram laget under den här klassiska lördagskvällen vi fick erfara.

Igli Tare sa för någon vecka sedan på rak fråga om transferfönstret som öppnar i januari att han har sagt och tyckt under en lång tid att det fönstret är inte till för att förstärka laget utan att lösa problemen med alla dom spelarna som går runt och gör ingenting på Formello. Jag hoppas att du tänker om och ger Simone Inzaghi ytterligare redskap för att sikta mot stjärnorna. Högst upp på önskelistan står en väldigt stark, etablerad och kapabel vänsterspringare som redan nu kan gå in och bidra när vår kapten är sliten eller helt enkelt inte har kapaciteten som behövs.

Avslutningsvis vill jag hylla det här mittfältet som Lazio besitter. Det finns verkligen allt och lite till när det fungerar. Sergej Milinkovic-Savic ledningsmål mot Juventus är ett bevis på detta och det var en ynnest att se. Det var faktiskt ett helt fantastiskt brutalt fotbollsmål som just nu hyllas över hela världen och det i sin tur leder till att varumärket Lazio och klubben Lazio blir attraktivt. Jag vet inte hur många nya Laziofans som föddes i lördags, tack för showen. Och du, Joaquin Correa, jag njuter av att se dig spela och flyta runt på planen. Var det någon annan som slagits av likheterna med Kaká nu på slutet? I slutet av matchen när det strålade nervösa ilningar längs ryggraden på hela laget så var det du som stod för tryggheten och likt en smidig orm ringlade du dig mellan zebror på offensiv planhalva för att sedan smeka iväg bollen lugnt och behärskat till medspelare.


Vi gå över daggstänkta berg, fallera, som lånat av smaragderna sin färg, fallera. Och sorger ha vi inga, våra glada visor klinga när vi gå över daggstänkta berg, fallera…

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-12-09 11:20:11
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party