Lagbanner
Europa League lottat
Det tog stopp mot Sevilla under förra årets upplaga av Europa League

Europa League lottat

Det blev kanske inte den mest optimala gruppen för dom ljusblå. Man undviker långresor till land i öster men ställs mot tufft motstånd i, i princip varje match.

Strax efter lunch nu på fredagen så stod det klart att Lazio ställs mot den klassiska skottska klubben Celtic, den franska uppstickaren Rennes - som öppnat säsongen med att skrälla mot självaste PSG och rumänska Cluj - som har erfarenhet av europaspel. 

Spelschemat:

19 September kl 18:55 
Cluj - Lazio

3 Oktober kl 21:00
Lazio - Rennes

24 Oktober kl 21:00
Celtic - Lazio

7 November kl 18:55
Lazio - Celtic

28 November kl 21:00
Lazio - Cluj

12 December kl kl 18:55
Rennes - Lazio

Kommentar: 
Tyvärr uteblev dom riktiga önskelagen som Malmö och Köpenhamn för Lazio. För visst hade det varit roligt om Lazio fått spela en Europa League match i Sverige? Eller när heten till Köpenhamn? Nu hamnar man ju istället i ett litet råttbo även om Lazio sticker ut kvalitetsmässigt. Vi hade ju gärna kunnat rotera laget så mycket som möjligt i Europa League, men frågan är om det är möjligt så till den grad man vill? Celtic har slagit storklubbar förut inför en fanatisk hemmapublik, medan Rennes - nog är bättre än den tama upplagan av Marseille vi ställdes mot förra säsongen. 

Lazio ska vara stora favoriter till gruppsegern hur man än vrider på det. Jag tror också att Simone Inzaghi fick en lite dålig smak i munnen av att komma 2:a i fjolårets gruppspel och sedan omgående ställas mot ett lag som Sevilla. 
 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-08-30 18:04:45
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party