Lagbanner
Ex Factor

Ex Factor

Serie A går in i sin avslutande månad där allt ska avgöras. Lazio har att göra upp med sitt förflutna.

Fem omgångar återstår och tre matcher innan de matcher som experter anser kommer att avgöra allt när Lazio avslutar med matcher mot de stora konkurrenterna Roma och Napoli.

Men de föregående matcherna är i mitt tycke likväl avgörande då de fastställer förutsättningarna inför avslutningen och om Lazio kan hinna göra ett ryck gentemot Roma och Napoli. Men då ska de också ta sig förbi sitt förflutna.

Lazio har som vi vet varit snubblande nära förr när det gäller att kvalificera sig för Champions League, men har dessvärre fallit på målsnöret mot främst Udinese. Ojämna resultat och prestationer var då och är nu det främsta hotet mot Lazios chanser att kvalificera sig för nästa säsongs Champions League och därigenom ge möjlighet för klubben att komma vidare i sin satsning. Vi har därmed inte råd att tappa poäng likt matchen mot Chievo.

På söndag väntar ett möte med gamle tränaren Edy Rejas Atalanta. Rejas lag har på senare tid stått för flera fina resultat med fyra matcher utan förlust och Pinillas kvittering senast innebar att man beseglade Parmas sorti från Serie A. Men ännu är inte kontraktet räddat och någon poängpresent från Reja och Atalanta är inte att förvänta sig.

Därefter väntar ett möte med Roberto Mancinis Inter. De gamle spelaren och tränaren har ännu inte lyckats få Inter helt på rätt köl, men har ändå radat upp ett par vinster det senaste mot Roma och Udinese. Lazio tappade olyckligt en 2-0 ledning i det förra mötet i Milano, men det är ett stabilare Inter som står för motståndet nu. Gamle Lazio-hjälten Hernanes har också haft en uppåtgående form med ett vackert mål i matchen mot Roma. Förhoppningsvis slipper vi se volter nästa helg.

Till sist har vi Sampdoria där Sinisa Mihajlovic gjort ett fantastiskt jobb och har belönats med intresse från annat håll. Sampdoria har dessutom värvat starkt med Eto’o och Muriel, vilket gör dem till ett hot mot varje lag. Vi kan nog inte förvänta oss en lika enkel seger som den i januari när Lazio lyckades vinan med 3-0 mot ett då energilöst Sampdoria. 
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-05-01 23:32:05
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party