Lagbanner
Fino alla fine 2015

Fino alla fine 2015

Nu är 2015 på väg mot sitt slut och det har varit ett händelserikt år för Lazio. Tre av redaktionsmedlemmarna sammanfattar det ljusblåa året som har gått.

Vilket är ditt bästa minne från 2015?

Arvid: Hemmamötet mot Empoli i våras när ett fullsatt Olimpico sjöng Lucio Battistis ”Giardini Di Marzo” efteråt. Rysningar. 

Niklas: Många bra minnen från 2015. Det bästa är nog Onazis mål mot Napoli i Neapel.

Gabriel: Jag tänker på när Felipe Anderson tog uttrycket ketchupeffekten och sprutade ketchup runt hela världen. Jag tänker på när vi, Società Sportiva Lazio, var det mest underhållande laget i Italien.

Vilken spelare tycker du förtjänar priset som årets bästa?

Arvid: Den spelare som har haft störst betydelse under 2015 är utan tvekan Lucas Biglia. I hans frånvaro eller när han varit ur form har Lazio varit ett helt annat lag.

Niklas: Felipe Anderson. Han var hur bra som helst förra säsongen och gav oss många poäng.

Gabriel: De Vrij tätt följd av Biglia och därefter Felipe Anderson och Candreva.

Vilken spelare tycker du har varit årets flopp?

Arvid: Mauricio. De flesta klandrande ordalag har väl redan sagts om den mannen.

Niklas: Mauricio. Han kom som en mittback med erfarenhet som skulle hjälpa laget, men frågan är om han inte gjorde saker värre.

Gabriel: Mauricio. Okej att du gör något misstag när du kommer till en ny liga och ett nytt lag, okej att du inte är världens största talang, men lär man sig inte något efter varje grova misstag? Inte alla tydligen.

Vem förtjänar priset som årets nykomling?

Arvid: Danilo Cataldi debuterade från start i cupen mot Torino den 14 januari och visade att han är Lazios framtida bandiera. Utvecklingen har dock gått trögt på sistone med lagets form. Förhoppningsvis gör det första målet i Lazio mot Udinese att Danilo åter kan närma sig sin potential.

Niklas: Milinkovic-Savic.

Gabriel: Stefano Pioli. Varje match i våras var i stort sett en svepande adrenalinrusch. Det var sällan tråkigt. Gudarna ska veta att vi lidit många matcher med tränare som Reja som älskar catenaccio och  som alltid spelade 37 åringar framför 20 åringar, men ändå är han en väldigt effektiv tränare med stor respekt i Lazio lägret. Sedan Ballardini som var hemsk och även Petkovic efter att hans spännande debut fick sig en törn.  Pioli gillar inte att spela kryss och det märks verkligen i slutet på matcherna. Han fick ihop gruppen som alla sprang hejdlöst för varandra. Intensitet, uppoffring, offensiv, hög press och en tro på yngre talanger.

Vilket var det snyggaste målet under 2015?

Arvid: Mauris mål i derbyt mot Roma i januari. En pallonetto på övriga mål.

Niklas: Biglias mål mot Fiorentina på Olimpico.

Gabriel: Felipe Andersons curl borta mot Sassuolo.

Stefano Pioli har varit i händelsernas centrum på sistone. Vad tycker du om hans år?

Arvid: Ett år med olika ansikten för Pioli. I början av året hyllad tränare som gjorde Lazio till ett charmlag och nu på den senare tid ifrågasatt och synad av sina kritiker. Stod för en intressant utveckling av Lazios spel som gav ett större positivt medialt surr kring Lazio. Det har vi inte varit bortskämda med. Missen i CL-kvalet handlade främst om spelarnas misstag och att Biglia saknades. Jag hoppas att Pioli får både revansch och förtroende under 2016. Han har gjort tillräckligt för
Lazio för att förtjäna den respekten.

Niklas: Många som var skeptiska. Men han införde nya idéer och Lazio spelade en fin fotboll som vi inte skådat på länge. Han har visserligen missat att kvala till CL, förlorat både Coppa Italia och Supercoppa-finalen men det gör han inte till en sämre tränare i mina ögon. Att Lazio missat att kvala till CL har haft inverkan på spelarnas självförtroende som han inte lyckats undvika. Ser ingen anledning att byta honom nu.

Gabriel: Pioli fick inga nämnvärda värvningar efter sitt succeår. Men han tappade heller ingen. Sedan kom ett beslut om att göra Biglia till kapten framför främsta kandidaten Candreva. Detta verkar ha skapat små infektioner i truppen. Candreva har ett stort stort ego. Sedan blev vi överkörda av Leverkusen i CL kvalet och sedan försvann vår främsta spelare De Vrij som var så stabil bakåt att han tillät Piolis offensiv att forsa fram förra säsongen. Han måste visa nu att han har omklädningsrummet och att han har en plan. Jag hoppas verkligen på en lång framtid med honom.

Vilken eller vilka spelare hoppas du att Lazio förstärker med 2016?

Arvid: Laget är väldigt tunnt på mittbackssidan och jag både hoppas och tror att vi plockar in minst en mittback. Gärna en erfaren med kännedom om den italienska ligan. Tonelli, Rugani, Heurtaux och De Maio är bra namn.

Niklas: Vi behöver en mittback. Jag hoppas (det kan man alltid göra) att Lotito förstärker laget med en erfaren spelare, helst från Serie A. Tonelli elller Rugani skulle vara ett på pappret bra val.

Gabriel: En taktisk och snabb mittback. Vem han är, vart han kommer ifrån och hur gammal han är bryr jag mig inte om så mycket. Tonelli kanske?
 
Lazio-redaktionen önskar er alla ett gott nytt ljusblått år!
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-12-28 14:42:03
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party