2021-05-08 20:45

Fiorentina - Lazio
2 - 0

Fiorentina Lazio 2-0

Lazio står för en usel andra halvlek och förlorar 2-0 borta mot Viola. En Champions League plats bli nu nästan omöjligt att nå.

Mycket kort om matchen
Matchbilden var tydlig redan från början. Lazio förde matchen medans Fiorentina låg med 11 man bakom bollen och försökte kontra. Correa hade ett guldläge att ge Lazio ledningen efter dryga tio minuter, men på något vis lyckades argentinaren med att inte göra mål från 3 meters avstånd. En kvart senare gav Vlahovic Fiorentina ledningen, när han helt fri framför mål kunde styra in en passing från Biraghi.

Efter målet parkerade bokstavligen Fiorentina bussen och tog alla chanser de fick att maska sönder matchen och låta allting ta extremt lång tid. Lazio hade svårt med att ändra matchplan, och gick rakt in i Fiorentinas fälla. Att ha svårt att göra saker annorlunda är kanske det som kännetecknat Lazio mest när det inte går vägen. Lazios andra halvlek var bedrövlig, och skotten mot mål lyste med sin frånvaro. Inhopparna gjorde inte något avtryck direkt, eller snarare i negativ bemärkelse. Fyra av fem inhoppare blev varnade, Pereira till och med två gånger. Muriqi kanske lyckades skarva ett inlägg en gång.

I nittionde minuten kunde Fiorentina punktera matchen när Vlahovic gjorde sitt andra mål i matchen.

Tankar
Lazio var nästan piskade att vinna idag om drömmen om en Champions League plats skulle leva kvar. Nu befinner man sig 5 poäng ifrån en fjärdeplats. Hoppet finns fortfarande, speciellt med tanke på att både Milan och Juventus har minst två svåra matcher kvar. Dock så gjorde det nästan ont i en att kolla på matchen ikväll, speciellt andra halvleken. Noll skott på mål, kanske 10 (?) spelade minuter på 45 stycken, dåligt passningsspel, frustrerade spelare. Det är bara att snabbt glömma insatsen ikväll och hoppas på att Milan och Juventus spelar oavgjort imorgon.