Lagbanner
Förlåt, Stefan

Förlåt, Stefan

Jag skäms. Lazio ska inte göra slut med sina ikoner på det här sättet. Det finns ett annat idrottslag i den eviga staden som har blivit kända för att göra på det här viset. Inte vi. Jag vill be om ursäkt, säga förlåt, glömma allting och bara gå vidare.

Du har inte varit den snabbaste spelaren på senare år. Du har inte varit den friskaste heller. Du har absolut inte varit den mest lysande stjärnan. Du har inte varit den mest stabila försvararen. Du har inte varit fläckfri. Men du har varit med oss i över tio år och andats Lazio. Du har varit supportrarnas förlängda arm trots att du kommer från ett land en bra bit från Italien. Du har agerat som en supporter på plan, även om det ofta resulterat i röda kort. Du har för oss varit en ikon, en ledare, en krigare, en general och framförallt en hjälte. Att det ser ut att sluta på det här idiotiska, bittra, skamliga sättet gör så jäkla ont att det är svårt att förklara. Förlåt, Stefan.

Jag har på senare tid sneglat på lillebror Roma och med glädje kunnat se på det fantastiska dramat som utspelat sig inför öppen ridå när klubben sparkat ut sina ikoner. Till och med en medelklassfamilj i Hudiksvall skulle vara stolta över källsorteringen James Pallotta gjort när han slängt bort Totti och De Rossi i kärl där de inte hör hemma. Jag har då med ett leende kunnat konstatera att Lazio minsann inte gör så. Vi ger våra ikoner värdiga avslut. Men nu skäms jag. För jag inser att Lazio är på väg att agera precis lika ruttet som James Pallotta gjort de senaste åren. Och jag fattar ingenting. Förlåt, Stefan.

När Stefan Radu är på en fotbollsplan så vet man vad man får av honom. Det kommer inte vara någon glamour eller flärd. Det kommer vara en stabil insats där han varken kommer vara sämst eller bäst på plan. För några år sedan förlängde Stefan Radu sitt kontrakt med Lazio. Där och då gick det rykten om att han efter det långa femårskontraktet skulle lägga skorna på hyllan och avsluta sin karriär som Laziospelare. Varför då inte låta honom spela av sitt kontrakt? Varför ens ge honom fem år om man inte vill ha honom i fem år? Varför ens tänka tanken på att utesluta honom ur en trupp där han uppenbart behövs? Jag vet att det säkerligen hänt saker som varken jag eller någon annan supporter har en aning om, men det här är så jäkla bittert och illa att man skäms. Förlåt, Stefan.

Om det nu stämmer att Stefan Radu inte ens kommer få finnas på plats vid försäsongslägret i Auronzo di Cadore så kan jag säga att det är det sämsta beslutet en Lazioledning tagit på väldigt länge. Att behandla en spelare på det sättet, efter allt han gjort för klubben, är inget annat än en skandal. Det finns många ruttna äpplen i Lazios fruktkorg som gått och väl skulle kunna slängas innan Stefan Radu ens kommer på tal. Därför känns det ännu mer märkligt att allt det här händer. Stefan Radu är långt ifrån den sämsta försvararen vi har i truppen. Tvärtom, han skulle göra bra ifrån sig i en trebackslinje även den kommande säsongen är jag övertygad om.

Det sista ordet i det hela är nog inte sagt. Det kommer dock inte lösa sig. Skadan är nog redan skedd. Stefan Radu kommer inte spela en match till i Laziotröjan, även om jag och tusentals andra laziali givetvis hoppas det. Han kommer inte få det värdiga avskedet som han förtjänar. Om man spelat i en klubb i över tio år så förtjänar man att hyllas, men det har tagits ifrån dig, Stefan. Därför vill jag bara ännu en gång säga förlåt, Stefan.

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2019-07-07 18:52:37
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party