Lagbanner
Försvarsblandningen

Försvarsblandningen

Lazios försvar har blandat och gett under säsongen. De två saker som försvaret tycks behöva är kontinuitet och koncentration.

Lazio har under säsongen spelat 13 olika fyrbackslinjer och 8 olika mittbackspar. Backlinjen har heller aldrig spelat mer tillsammans än 3 matcher i rad. Senast var det De Vrij och Maurício som fortsatte sökandet efter det mittbackspar som ska hålla ställningarna tills den förmodade startmannen Gentiletti är tillbaks igen.

Frågan är dock om det är realistiskt att argentinaren kan hinna komma upp i behövlig nivå efter ett sådant långt skadeuppehåll. Skador och avstängningar har tvingat Pioli till otaliga förändringar och det är inte konstgt att backlinjen emellanåt uppträder förvirrat och osynkat.  Osäkerheten skapar i sin tur oro och som öppnar för enkla misstag.

Ett bra försvar sägs ju vara det som är svårt att göra mål på, men också det som inte ger bort enkla mål. Dessvärre är det så att Lazio under början av 2015 har gjort just det. Av de 8 senaste målen i Serie A är 7 närmare att betrakta som regali ”gåvor” till motståndarlaget. Endast Defrels kanonskott är att se som ett mål som inte gick att förhindra.

Vi har färskt i minnet det senaste målet mot Palermo där den olycklige Maurício dräller med bollen så att Quaison kan servera Dybala. Radu har stått för tre missar, de missade markeringarna på Totti i derbyt och den förlorade duellen mot Higuain, där Berisha sedan inte gjorde vad han borde. Vid baklängesmålet mot Genoa går mittbackarna bort sig och skapar en gata för Niang. Mauricio stod för en annan blunder mot Cesena och Basta tappade både boll och fotfäste mot Ménez i matchen mot Milan.

Oerhört kostsamma misstag som vi absolut inte har råd med framöver om vi ska kunna fortsätta drömma om Europa. Vi behöver även få klart för oss vilka som ska spela I Lazios backlinje. Hittills har det varit typ alla.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-02-24 19:21:11
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party