Lagbanner
2021-01-03 15:00

Genoa - Lazio
1 - 1

Genoa - Lazio 1-1

Genoa - Lazio 1-1

Lazio lyckas endast spela oavgjort borta mot Genoa efter att ha tagit ledningen tack vare Ciro Immobile.

Inzaghi ställde upp med den förmodade startelvan, förutom Caicedo som fick starta istället för Muriqi.

Lazio tog ledningen efter 15 spelade minuter på straff. Milinkovic blev fälld på gränsen till straffområdet och Calvarese dömde straff efter en VAR granskning. Lazio förde matchen och hade betydligt högre bollinnehav än Genoa med hade svårt att skapa chanser. Hemmalaget kom ut starkt i andra halvleken och hittade kvitteringsmålet med Destro efter en snabb omställning. Efter kvitteringsmålet följde matchbilden den från första halvleken, med Lazio som laget med högst bollinnehav. Lazzari och Caicedo brände ett guldläge, liksom Caicedo strax innan. Genoa var nära att till och med vända matchen vid ett par tillfällen.

Kommentar
Lazio visar återigen att man har enorma problem att punktera en match och ta en tvåmålsledning. I dagens match har man över 65% bollinnehav men det saknas idéer framåt. Man har svårt att skapa riktigt bra målchanser, och när motståndarna väl får bollen har de inte större svårigheter me datt hitta målet då Lazios defensiv inte alls är lika starkt som förra året.

Det är såklart svårt att säga vad denna formsvacka beror på, men vi hoppas såklart att det kan vända snart. Många tappade poäng på sistone, men säsongen är lång och det finns möjlighet att ta ikapp de förlorade poängen.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-01-03 19:04:33
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party