Lagbanner
2020-02-23 12:30

Genoa - Lazio
2 - 3

Genoa - Lazio 2:3

Vilken härlig vinst och en stark insats, tyvärr lämnades det sent och jag tror även att säsongen kommer avgöras i sista omgången med tanke på att vi är Lazio, men man kan inte sluta imponeras av detta Lazio. Ofta går man runt och säger att det finns några kuggar man inte kan ersätta i Lazio, men så går Vavro, Marusic och Cataldi in och gör det lika bra, om inte bättre, än de som brukar starta. Makalöst!

Spelarbetyg:

Strakosha 6.5: Inte såpass upptagen idag, men gör det han ska. Tyvärr gick han åt det hållet Criscito brukar gå på straffar vilket kanske inte var det bästa. Ganska förutsägbart vart Criscito brukar gå.

Patric 6.5: Lika bra som mot Roma och då var han stabil. Bra offensivt.

Vavro 7.0: Tror inte Acerbi hade gjort det bättre än Vavro idag, slår en nickpass fel men det är det. Otroligt (!) synd att människor kan vara så kritisk till Vavro när han har varit så stabil (i mitten) i varenda tävlingsmatch han har spelat.

Radu 7.0: Bäst i backlinjen.

Marusic 6.5: Vet fortsatt inte om det är att Lazzari är småskadad eller nåt, men är inte förvånad om Marusic rent av bänkar honom. Stark fysiskt och verkar ha lärt sig av varenda misstag.

Milinkovic 6.0: Vanlig prestation. Stark, vinner nickdueller och gör det bra defensivt.

Leiva 6.0: Var hundra procent säker på att han skulle åka ut, men så blev det inte. Okej annars, får bli bättre vän med domarna.

Luis Alberto 6.5: Viktig i anfallsspelet, hade han varit snabbare så hade det slutat med fler frilägen.

Jony 5.0: Svår att göra användbar. Kan knappt försvara och hans inlägg blir det inget av då vi inte har någon riktig target. Giroud hade varit perfekt.

Caicedo 6.0: Egentligen bra och brottar fram många lägen, men vet inte varför han nästan ska chippa bollen som mot Torino 17/18 istället för att dundra in den som han gjorde mot Frosinone
förra säsongen…

Immobile 6.5: Är inte speciellt bra i spelet alls, men gör målen.

Inhoppare:

Correa 6.0: Är mer rörlig än Caicedo och det skapas fler lägen. Saknar skärpan nu efter skadorna.

Cataldi 7.0: Vilken kille, vilken saga och vilken karriär! Vill nästan ha ett livstidskontrakt på honom.

Lazzari 5.5: Inte den bästa på att försvara och det utnyttjade Genoa.

Inzaghi: Marusic var mitt enda frågetecken innan matchen, men det besvarades snabbt. Perfekt insats även om Genoa fick några onödiga möjligheter till upphämtning.

Höjdpunkt: Cataldis frispark.

Inte den bäst placerade någonsin och jag vet inte heller riktigt vad Perin gjorde, men både viktigt och symboliskt var målet.

Snackis:

Vad händer nu efter virusutbrottet? Vi “förlorade” väl en titel till Genoa för ganska exakt hundra år sen så hade inte varit speciellt smakligt om det hände igen.

Yosef Al Hassan2020-02-23 22:19:02
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party