Lagbanner
I väntan på Klose

I väntan på Klose

Miroslav Kloses framtid i Lazio är fortsatt osäker. Kommer han att stanna? Vem ersätter honom?

En klausul i Kloses kontrakt gör det nu möjligt med en kontraktsförlängning över även nästa säsong utifrån att tysken har gjort 20 matcher i Lazio. Men detta gäller endast om Klose själv vill detta och ännu har det inte kommit några klara besked.

Troligen spelar Lazios möjligheter till Europaspel nästa säsong in i Kloses beslut om han inte ska se över möjligheten att avsluta karriären i MLS eller hemma i Tyskland. Tanken på att Klose får möjlighet att avsluta karriären med Champions League är en vacker men dock en något avlägsen tanke just nu. Frågan är om Europa League motiverar tysken till en fortsättning.

Om Klose försvinner i sommar kan hans ersättare också ha en polsk bakgrund. Uppgifter gör gällande att Lazio intresserar sig för Ajaxs polske anfallare Arkadiusz Milik. Milik är inlånad från Bayer Leverkusen med en köpoption på 2,6 miljoner euro. Men Milik har stått för 18 mål på 26 matcher för Ajax och det gör nog att prislappen framöver närmare har fyrdubblats.

Om Klose väljer att stanna i Lazio sägs det inte bli någon större värvning på anfallsfronten utan snarare ett billigare alternativ. Här nämns bland annat svenske John Guidetti och Cesenas Grégoire Defrel.

Guidetti var på charmoffensiven tidigare i veckan när han berättade att hans släktingar bor i Rom och att de håller på Lazio och att de gärna ser honom i den himmelsblå tröjan. Guidetti själv medgav att han har hållit på Inter, men att han skulle välkomna möjligheten att komma till Rom. Men än så länge har det inte kommit något bud från Lazio.

Guidettis lånekontrakt med Celtic går ut i sommar och kan vara ett billigt alternativ. En värvning av Guidetti skulle säkerligen innebära ett uppsving för det mediala intresset för Lazio i Sverige, men frågan är om han skulle acceptera den mängd bänktid som skulle bli i Lazio? Under sina tidigare sejourer har Guidetti varit allt annat än återhållsam med sin kritik mot bristande speltid.

Grégoire Defrel har varit en succé i Cesena denna säsong och stod för ett vackert mål i matchen mot Lazio. Men fransmannens framfart har inte gått obemärkt förbi och både intresset och prislappen kommer nog att trissas upp ytterligare.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-02-21 09:58:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party