Lagbanner
2020-06-24 21:45

Atalanta - Lazio

Inför Atalanta - Lazio: Italiens pre-corona bästa lag gör upp
Kommer Immobile fortsätta ösa in mål?

Inför Atalanta - Lazio: Italiens pre-corona bästa lag gör upp

Efter den kanske konstigaste våren på år och dagar, så är det äntligen dags att starta igång Serie A igen. För Lazio väntar tuffast möjliga motstånd - om man ser till formen innan ligan sattes på paus.

Ja, vad är det för vår vi lämnat bakom oss? Död och elände, ett slags mörker som hopade sig över hela världen med dödsrubriker och karantäner. Livet i Sverige tuffade på som vanligt - om man bortser från dom två veckorna då människorna vallfärdade till livsmedelsbutikerna för att hamstra toalettpapper. Dom två veckorna var för övrigt dom märkligaste jag varit med om, sällan eller aldrig har jag sett Sverige så öde på gator, torg och landsvägar.

Svenskarna var förbannat duktiga på att lyda rekommendationerna från myndigheterna om social distansering och att kanske hålla sig hemma - i typ två veckor. Sedan infann sig ett sorts tankesätt som: ”Det händer ju inget” och gator, torg och landsvägar började sakta med säkert fyllas på med människor och trafikanter igen. Redan en månad efter dom omtalade toalettpappers dagarna var det enligt mig och mina erfarenheter, kring där jag bor - business as usual.

Fotbollen har ju varit på paus och hela EM ställdes in. Någonstans har man sett fram emot en sommar fylld av Serie A och matcher i princip varje dag, men så blir man påmind om det här med tomma läktare och för en liga som Serie A med stark läktarkultur och högljudda fans blir det lite av ett antiklimax. Det har visat sig i Coppa Italia matcherna i veckan, för min egen del har det varit svårt att hålla koncentrationen på själva matcherna. Det byggs inte upp någon spänning och jag kan med lätthet konstatera att fansen och läktarkulturen i Italien är en stor del av själva matcherna. Även om det bara är ett par tusen på ett enormt Olimpico en torsdagskväll så gör det enorm skillnad.

Men nu är situationen som den är och Lazio ska möta ett Atalanta i Bergamo - där Covid-19 hade ett järngrepp för bara några månader sedan.

Hur är formen på lagen? Ingen som vet. Lagen har inte kunnat spela några träningsmatcher utan det blir omgående ett kast in i hetluften. Simone Inzaghi lär formera sitt lag utefter förutsättningarna som råder och det är att viktige Lucas Leiva har gått långtidsskadad, PSG-intressenten Adam Marusic är även han skadad och nu senaste veckan skadade sig även försvarskuggen Luiz Felipe och Joaquin Correa.

Atalanta återupptar sin säsong redan ikväll mot Sassuolo och får således en genomkörare innan man tar emot Lazio på onsdag.

Matchen kommer bli otroligt spännande ur flera synvinklar. Kommer Lazio fortsatt rida på vågen som Italiens kanske bästa lag den här säsongen? Är försvaret fortfarande tätt? Kommer Immobile fortsätta ösa in mål? Kommer man kunna stoppa Atalantas snabba och kreativa anfallsspel?

Förmodad startelva (3-5-2): Strakosha, Patric, Acerbi, Radu, Lazzari, Milinkovic-Savic, Parolo, Luis Alberto, Jony, Caicedo, Immobile




 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-06-21 08:39:56
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party