Lagbanner
Monitor ERP Arena, 2020-09-24 19:00

Brynäs - Oskarshamn

Inför Atalanta - Lazio: viktig match i Bergamo väntar

Inför Atalanta - Lazio: viktig match i Bergamo väntar

Lazio åker till Bergamo för att möta Atalanta på Stadio Atleti Azzurri d'Italia på söndag klockan 15:00.

Imorgon är det dags för 34:e omgången i Serie A. Matchen mot Atalanta är för Lazio den sista "lätta" matchen för säsongen, då man sedan kommer att möta Inter på hemmaplan, Sampdoria och Napoli på bortaplan samt Roma. I och med Lazios vinst tidigare i veckan och Napolis förlust i Empoli har nu Lazio 6 poäng mer än Napoli. En vinst skulle innebära hur mycket som helst inte minst psykologiskt. Atalanta ligger istället på 16:e plats och har 12 poäng mer än Cagliari vilket tyder på att laget från Bergamo kommer (nästan)säkert att få va kvar i Serie A nästa säsong också. 

Qui Lazio
Lazio vann i helgen mot Parma 4-0 och tog hem 3 poäng igen efter förlusten mot Juve och matchen mot Chievo som slutade 1-1. Champions League "striden" är fortfarande hur jämn som helst: Lazio ligger tvåa och har en poäng mer än Roma (som möter Genoa på hemmaplan) samt 6 poäng mer än Napoli som möter Milan på San Paolo. En vinst mot Atalanta skulle innebära mycket med tanke på de svåra matcherna som väntar Lazio men framför allt med tanke på att man möter Napoli på bortaplan efter att ha förlorat (0-1) i höstas mot dem.

Biglia och De Vrij är fortfarande skadade med holländaren som sägs vara redo för matchen mot Inter. Klose drog på sig ett gult kort mot Parma (genomtänkt?) och kommer därmed att missa matchen mot Atalanta. Pioli uppges vilja ställa upp med en 4-2-3-1 och vila Anderson inför matchen mot Inter. Keità kommer förmodligen att starta på topp med Candreva, Mauri och Lulic bakom honom. Cataldi och Parolo kommer att spela på mittfältet medan backlinjen kommer att vara den som vi såg mot Parma. 

Pereirinha, Cana pch Ederson är skadade, medan Radu, Keita och Ledesma kommer att missa nästa match om de drar på sig ett gult kort. 

Pioli i presskonferensen uttalade sig så här: " Som jag redan sagt, vi tänker bara på en match i taget. Vi vill nå Champions, Atalanta behöver några poäng för att säkra platsen i Serie A till nästa år. [...] Imorgon kommer inte Klose att kunna vara med, men en man får och måste inte ändra på och avgöra lagets prestationer. Miro är viktig, men jag har andra spelare som är redo att göra bra också. Anderson har varit hur viktig som helst för oss, vi kan inte tro att han ska alltid göra mål. Han kommer kanske att starta på bänken imorgon. [...] Mot Atalanta måste vi göra mål när vi får chanserna, jag tvivlar på att vi kommer att få 25 chanser. [...] Oikonomidis är en bra spelare, från och med nästa år kommer han säkert att kunna vara med A laget. 

Qui Atalanta
Speciell match för Reja som har verkligen gjort bra på Atalantas bänk. Reja uppges ställa upp laget med en 4-4-1-1. Benalouane är avstängd, mittbackslinjen kommer därmed att bestå av Masiello och f.d. Lazios spelare Stendardo. Bellini och Drame är ytterbackarna. Maxi Moralez kommer troligen att starta bakom ända anfallaren Pinilla (Denis är avstängd). 

Reja uttalade sig i presskonferensen inför matchen och sa: "Jag könner till deras värde. Vi kan inte lämna utrymme till dem för att annars kommer de o göra mål. Vi måste vara koncentrerade. De spelar bra och har gjort en otrolig säsong. Det kommer inte att bli lätt."

Pronostico
Svår match väntar Lazio men jag tror faktiskt på att laget och Pioli kan lösa denna uppgift med. Atalanta är ett bra lag och Reja vet vad han gör. Tippar på 0-2. 

Arbitro
Orsato från Schio är domaren imorgon. 
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-05-02 20:19:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party