Lagbanner
2022-02-21 21:00

Philadelphia - Carolina

Inför Bayer Leverkusen - Lazio: matchen som kan öppna dörren till finrummet

Inför Bayer Leverkusen - Lazio: matchen som kan öppna dörren till finrummet

Lazio möter ikväll Bayer Leverkusen på BayerArena i Cl-kvalets returmöte. Biancocelesti vann första mötet förra veckan 1-0 med ett sent mål av Keita Balde Diao.

Ikväll spelar Lazio kanske den viktigaste matchen på 8 år. Lazio är nära att ta sig till CL men en sista match väntar innan finrummets dörr kan öppnas. Klockan 20:45 på BayerArena är det dags för Bayer Leverkusen - Lazio. Huvudstadens första lag kommer inte att vara ensam på vägen som leder till Champions League: närmare 2000 laziali har åkt från Rom för att stötta laget i denna viktiga match. 

Bayer Leverkusen har två skadade spelare, nämligen Toprak och Aranguiz. Roger Schmidt borde ställa upp med samma lag som klev in på Olimpico förra veckan. Lazio måste akta sig framför allt för Calhanoglus teknik samt Bellarabis snabbhet. Två vinster på två matcher i Bundesliga hittilss för Bayer, Schmidt kommer alltså att ställa upp med den vanliga 4-2-3-1. Jämfört med matchen i Hannover då några spelare fick vila ska som sagt Schmidt ställa upp det bästa laget han har. Hilbert och Wendell kommer att vara ytterbackarna, medan Tah och Papadopoulos är mittbackarna. Bender och Kramer kommer att spela framför mittbacksparet och Bellarabi, Son och Calhanoglu är de offensiva mittfältarna bakom Kiessling. 

Lazio har redan en besvärlig skadesituation, med Marchetti, Biglia, Klose och Djordjevic som inte kan vara med. Pioli kommer därför att ställa upp med en trebackslinje med Radu, De Vrij och Mauricio. På mittfältet kommer Basta och Lulic att agera på kanterna medan Parolo kommer säkert att spela i mitten, frågan är med vem av Onazi eller Cataldi. Uppgifter talar om att Onazi kommer att starta med Pioli kommer säkert att bestämma bara några timmar innan match. Candreva Keita och Felipe Anderson har i uppgift att ställa tll det för Bayers försvar ikväll. 

Bayer, starka sidor. På hemmaplan är Bayer Leverkusen ett jättebra lag. De pressar högt och intensivt och anfaller så fort de får tag i bollen. Calhanoglus frisparkar är farliga. Lazio har dock en hyfsat stabil backlinje och Keita på topp som är mycket snabbare än alla Leverkusens försvarare (de fick vi se förra veckan också)
Bayer, svaga punkter. Bayers försvar är inte det bästa. Hög press innebär att avståndet mellan försvar och mittlinje ökar och det kan ställa till problem. Lazio har dock många skadade spelare och utan en spelare med erfarenhet som Klose kan matchen va mycket svår. 

Lazio och Bayer Leverkusen har bara mötts två gånger förut. Det var i CL 1999/00, och Lazio och Bayer hamnade i samma grupp i gruppspelet. Båda matcherna slutade 1-1, och första matchen spelades i Leverkusen. Mihajlovic nätade för Lazio. Det var också första CL matchen för Lazio. 

Ikväll kommer det att vara en tuff men förhöppningsvis rolig match. Bara ett lag kan gå vidare: vinnaren för tillgång till Europas finrum, förloraren "vinner" en torsdag runt om i Europa som bara kommer att påminna om säsongens första misslyckande. 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-08-26 10:51:40
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party