Lagbanner
Inför Bayern Munchen - Lazio

Inför Bayern Munchen - Lazio

Returen i åttondelsfinalen i Champions League spelas ikväll klockan 21:00 på Allianz Arena.

Efter förlusten med 1-4 på Olimpico har Lazio ingenting att förlora inför returmötet. Att ta sig vidare till kvarten skulle vara mer än bara en bragd. 

Matchen ikväll kommer att vara första matchen på Allianz Arena för Lazio. Statistiken är inte på Lazios sida, då Lazio endast vunnit en av de 8 gånger man spelat i Tyskland. Ciro Immobile, som inte gjort mål på 6 raka matcher, kommer nog vilja näta ikväll för att hålla snittet mål/mionut högt i Champions League. Inzaghi ser inte ut att vilja vila många spelare, vi kommer dock förmodligen se några ändringar i uppställningen jämfört med matchen i fredags mot Crotone. Musacchio ser ut att kunna starta istället för Patric, och det är än oklart om Muriqi eller Immobile kommer starta vid Correas sida. Förmodligen kommer Marusic ta högra kanten och Fares eller Lulic den vänstra kanten då Lazzari ser inte ut att vara klar för spel än.

Inzaghis ord inför matchen
Inzaghi höll en presskonferens innan laget åkte till Tyskland under gårdagen. Här är ett utdrag av frågorna och svaren.

Om matchens betydelse ikväll
Vi vet hur mycket vi jobbat för att kunna spela matcher som denna, mot så stora lag och i så mäktiga arenor. Vi vill spela matchen på bästa sätt, även med tanke på att vi aldrig hade förlorat innan matchen på Olimpico.

Om hur viktigt det kan vara att spela Champions League mer regelbundet
Vi borde göra det oftare, Lazio har inte spelat en åttondel på tjugo år. Själva Champions League har Lazio inte spelat i på över 10 år, jag håller med om att vi måste försöka spela denna turnering oftare. Vi vet att det inte är enkelt, framför oss har vi 5 mycket bra lag + Atalanta då. Men vi kommer att göra vårt bästa.

Vad kommer det viktigaste att vara imorgon?
Det kommer att vara hur vi spelar matchen. Bayern är ett otroligt bra lag som vunnit allting på sistone, vi vill spela en bra match. Vi måste vara aggressiva och visa "grinta". Vi har spelat tre bortamatcher i år och aldrig förlorat, men vi hade nog förtjänat mer än bara 3 kryss. Matchen på Olimpico har gjort det (i princip) omöjligt att kvala till kvarten, men vi vill ändå spela vår fotboll och göra en bra match.

Statistik
Matchen idag kommer att vara andra matchen mellan Lazio och Bayern. Första matchen slutade som bekant 1-4 till Bayern.

Lazio har totalt spelat 17 gånger mot tyska lag, och har vunnit 7 av dessa matcher och förlorat 6 av dem. Senaste vinsten är vinsten med 3-1 mot Borussia i oktober.

Lazio har som sagt endast vunnit 1 bortamatch mot tyska lag av totalt 8 stycken spelade. Senaste vinsten var 2013 mot Stuttgart med 0-2, då Onazi och Ederson stod för målen.

Sedan Hansi Flick är tränare för Bayern har tyskarna vunnit alla 6 hemmamatcher i Champions League med totatl 18-3 i målskillnad.

Av de senaste 21 lagen som spelat sin första match i Champions League på Allianz Arena mot Bayern har endast ett lag lyckats ta med sig en pinne, alla de andra har förlorat. Senaste laget som lyckades vinna sin första match mot Bayern på Allianz var Bordeaux i november 2009 (0-2)

Lazio har endast vunnit en av de senaste 15 bortamatcher i Champions League. Senaste vinsten var mot Besiktas 2003 (0-2).

Inget lag i Champions League historia har lyckats ta sig vidare omgången efter att ha förlorat hemmamatchen med 3 eller flera mål.

Tankar kring matchen
Ingen tror väl på att Lazio ska kunna kvala till kvartsfinalen, men ett litet hopp finns det väl alltid. Lazio har absolut ingenting att förlora, jag hoppas spelarna kan kliva in på plan och förstå det och spela med mindre oro/ångest än i första mötet. Att spela mot Bayern i Champions League ska vara en ära och någonting man förhoppningsvis kan lära sig mycket av.
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-03-17 09:04:12
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party