2020-12-15 20:45

Benevento - Lazio

Inför Benevento - Lazio: Inzaghi Derby

Lazio åker ner till Kampanien för att spela mot Benevento på tisdag klockan 20:45, i Serie A:s 12:e omgång.

Lazio har haft det otroligt svårt att få in kontinuitet i resultaten hittills denna säsong. Senast förlorade biancocelesti hemma mot Verona, i en match där man i princip gav bort målen till motståndarna. Omgången innan lyckades Lazio vinna borta mot Spezia med 2-1, ett kryss i matchen eller till och med en hemmavinst hade kankse speglat matchens karaktär bättre.

Nykomlige Benevento förlorade i helgen borta mot Sassuolo med 1-0. Innan den förlusten hade faktiskt laget tre raka matcher utan förlust, i vilka matchen mot Juventus ingick (1-1).

Lazio har vunnit alla av de totalt två matcher mot Benevento som spelats i Serie A, med ett snitt på 5.5 mål per match; Lazio är det lag i Serie A som i snitt har nätat mest mot Benevento, samtidigt som Benevento är det lag som Lazio har det högsta målsnittet mot bland alla klubbar i Serie A.

Lazio
Flera spelare i Lazio kommer inte vara tillgängliga för matchen mot Benevento.

Acerbi skadade sig mot Verona senast och idag kom uppgifter om att han missar kommande matcher innan årsskiftet. Lazio får alltså klara sig utan Acerbi mot både Napoli och Milan. Tungt. Akpa Akpro är avstängd efter det gula kortet mot Verona, Fares och Leiva kommer förmodligen inte vara med i truppen.

Reina kommer förmodligen starta istället för Strakosha, backlinjen kommer nog bildas av Felipe, Hoedt och Radu. Det beror lite på om Patric är tillgänglig för spel eller ej. Lazzari och Marusic kommer att va varsin kant. Luis Alberto bör vara tillbaka och spelklar, och därför ta en plats på mittfältet tillsmmans med Milinkovic. Escalante eller Cataldi kommer att ta Leivas plats, med Parolo som förmodligen ersätter Milinkovic eller Luis om en av dem inte skulle starta. Correa och Ciro sägs starta på topp, men Inzaghi kan välja att vila Ciro och istället starta med Caicedo.

Benevento
Pippo Inzaghi kommer inte kunna räkna med Caldirola, Maggio och Moncini. Barba kommer återigen att starta på vänsterkanten, med Glik och den före detta Lazio spelare Tuia som bildar mittbackslinjen. Letizia till höger. Dabo, Hetemaj och Schiattarella kommer förmodligen att starta på mittfältet, medans anfallet formas av Ionita, Caprari och Lapadula. Falque är redo att ta en av platserna, men kommer förmodligen att starta på bänken.

Statistik
Lazio blev första laget att göra fem mål borta mot Benevento i Serie A, i oktober 2017 slutade nämligen matchen 1-5. Lazio har endast vid två andra tillfällen lyckats göra fler mål på bortaplan, mot Pescara 2017 samt mot Palermo 1957.

Benevento spelade oavgjort mot Juventus i senaste hemmamatchen. Endast vid två tillfällten har Benevento lyckats ta poäng i två raka hemmamatcher i Serie A.

Lazio har vunnit 10 av de senaste 11 bortamatcher mot nykomliga i Serie A (ett kryss), och har i dessa matcher gjort 29 mål totalt.

Lazio har släppt in 19 mål på 11 matcher denna säsong. Man får gå tillbaka så långt som till säsongen 1960/1961 för att hitta säsongen då Lazio gjort det sämre, då hade man vid samma tidpunkt släppt in 20 mål.

Lazio och Benevento har båda nätat 5 gånger under första halvleken denna säsong, endast bättre än Genoa som har nätat 4 gånger. Både Lazio och Benevento har släppt in 12 mål under första halvleken, endast bättre än Crotone och Cagliari.

Gliks första av de tio mål han gjort i Serie A var mot Lazio år 2012 då han spelade för Torino.

Benevento är laget mot vilket Ciro Immobile varit inblandad i flest mål per spelade minuter, tre mål och tre assists på 164 spelade minuter.