Lagbanner
2021-02-27 18:00

Bologna - Lazio

Inför Bologna - Lazio

Inför Bologna - Lazio

Avspark på Stadio Renato Dall'Ara på lördag klockan 18:00.

Lazio förlorade som bekant mot Bayern Munchen i tisdags på Olimpico. Nu är det dags att fort glömma den matchen och blicka vidare mot kommande matcher i Serie A. Idag klockan 18:00 ställs Lazio mot ett Bologna som inte förlorat på tre omgångar. 

Lazio
Inzaghi måste fortfarande räkna med skadade Luiz Felipe och Radu. Escalante kommer inte heller kunna delta i matchen då han är avstängd. Reina är säker på en plats från start. Frågetecknet inför matchen gäller mittbackslinjen. Hoedt är tillbaka efter att ha varit avstängd en omgång. Förmodligen kommer Acerbi att fyttas till vänster i trebackslinjen, med Hoedt i mitten och Patric som kommer starta till höger istället för Musacchio. Lazzari och Marusic kommer att ta varsin kant, med Leiva Milinkovic och Luis Alberto i mitten. På topp kommer Correa och Ciro att starta. Muriqi och Caicedo är redo att hoppa in vid behov, även om Caicedo fortsatt har lite problem med foten.

Bologna
Även Mihajlovic måste räkna med flera skadade spelare. Tomiyasu är skadad medans Hickey är avstängd. Det innebär därför att De SIlvestri och Dijks kommer att starta. Svanberg och Dominguez kommer att spela i mitten, medan längre upp på banan kommer SKov Olsen ta Orsolinis plats till höger. Soriano, Sansone och Barrow kompletterar anfallet.

Statistik
Bologna har inte vunnit mot Lazio sedan mars 2012 (15 matcher). Endast mot Juventus har Bologna spelat flera matcher i rad utan att vinna.

Sedan säsongen 2011/2012 har Bologna inte lyckats göra mål mot Lazio på hemmaplan i fem av åtta matcher. 

Bologna har hittills släppt in 37 mål. I Serie A har Bologna endast gjort sämre tre gånger, säsongen 49/50, 55/56 samt 2013/14.

Lazio har nu gjort mål i 19 raka matcher i Serie A. Endast 1956 gjorde Lazio bättre (då man gjorde mål i 21 raka matcher).

Inzaghi har nu vinnit 100 matcher i Serie A som tränare. Det tog honom 182 matcher, endast Conte och Sarri har gjort bättre än honom.
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-02-27 14:40:53
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party