Lagbanner
2020-01-05 12:30

Brescia - Lazio
1 - 2

Inför Brescia - Lazio: Fortsätter segertåget?

Inför Brescia - Lazio: Fortsätter segertåget?

Så, nu har vi avverkat både jul och nyårs festligheter och det är hög tid att koncentrera sig på något mycket viktigare och roligare, nämligen Serie A och Lazio. Håller ni inte med?

2019 kommer gå till historien som ett av dom mest framgångsrika åren för Lazio nu på slutet. Inte nog med att man vann Coppa Italia under våren - så avslutade man med att avfärda Juventus i supercup finalen. Och laget behövde verkligen inte be om ursäkt för insatsen eller vinsten.

Maurizio Sarri sa efter matchen att om Lazio fortsätter att spela som dom gör just nu, så vet han inte vilket lag som skulle kunna stoppa örnarna från att bara fortsätta vinna. Det är stora ord från en Juventus-tränare. Ska vi ta honom på orden eller?

Lazio har som sagt inte förlorat sedan den där septemberkvällen på Guiseppe Meazza mot Inter med 0-1. Man har bara vunnit och vunnit och vunnit. Vilket såklart är extremt stimulerande för den gemene väldigt luttrade Lazialen. Entusiasmen har ökat i takt med varje seger och klimax nåddes först när man hemmaslog Juventus i början av december. Där och då i glädjeruset efter matchen så funderade man ju snarare på om det verkligen kunde bli bättre eller om det bara skulle bli sämre nu? Bägaren rann sedan över just innan jul i den där arabiska natten. Glädje, stolthet och eufori stålade genom ryggraderna på tusentals Laziales världen över. Det märktes även när laget kom hem igen och genomförde en träning på Formello inför flera tusen supportrar som sjöng, eldade bengaler och var allmänt helt uppspelta.

Vågar vi hoppas på att fansen kommer tillbaka till Olimpico nu under våren och vi får se en i vart fall någorlunda fylld arena? Jag tror att nyckeln sitter i morgondagens match. En vinst och fortsatt häng på Juventus och Inter i toppen kommer förmodligen få folk att vallfärda till Olimpico när Napoli gästar i nästa omgång.

Lazio kommer ju lite decimerade till dagens lunchmatch - i form av att Luis Alberto och Lucas Leiva är avstänga. Medan Ciro Immobile har haft influensa. Ersättarna på mittfältet är ju solklart italienarna Marco Parolo och frisparks hjälten Danilo Cataldi. Tyvärr verkar även Cataldi dras med problem inför detta men där finns det fortfarande hopp.

Brescia ligger på 18:e plats i Serie A och har haft otroliga problem under första halvan av säsongen. Detta trots att man har en joker i Mario Balotelli längst fram och en supertalang i form av Sandro Tonali på mittfältet. Vad jag läst mig till har laget tvingats till extra träning under juluppehållet för att ta sig an Lazio på bästa möjliga vis.

Nu tror jag dock att Lazio kommer köra över Brescia med eller utan vissa nyckelspelare och skicka klubben ännu djupare ner i bottenträsket.

Förmodad startelva:

——————Strakosha——————————-
———Luiz Felipe—Acerbi——Radu—————
—Lazzari—Milinkovic—Cataldi—Parolo—Lulic—
—————Immobile—-Correa————————-

Tips: 0-2
Tid: 12:25

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-01-05 05:11:45
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party